Followers

Friday, July 31, 2009

S.Y.M.B.I.O.S.I.S

People do need each other.suck it up.Just admit it.

Sometimes,it's not like we dont believe on our own thought,we just need others to reconfirmed about it,just to make us believe in ourself again..Maybe that's probably the good reason why we always keep seeking for approval for something we want to do,because we do care about what others might think about it. For some reason,we are different from each other, yet we are similar because each of us is somebody.

Each of us is SOMEBODY,that's why our differences should make us reach out to one another..There are so many things that we can learn from each other once you realized that each of us is a piece of puzzle,and without each other we just can't build a complete picture..you just can't..

As for me,i know sometimes i just ignore what others might think about me because I wouldn't have lived my life the way I did if I was going to worry about what people were going to say..seriously i have no regret about it..But believe me folks,deep inside your precious bottom heart,somehow you still might think about what others were going to say about you..we just can't escape that part.i think somehow we learn who we really are and then live with that decision..Between,life is all about making decision,isn't it?

Unless we realize,that we,as people are on the same team,-and we do complement each other-then that's how you will enjoy the beauty of differences..All of us need to be loved, to be appreciated, and to be needed..yeah,we do neet somebody.we do need somebody by our side,just to make us believe in ourself again.

What say YOU?

Thursday, July 30, 2009

When I'm With You..

0

Nando's..i love Grilled Chicken here..

1

chicken with a heart..

1a

thanks for always kept your promises.

2

it's me!!it's not me..

3

dime,cozy..warm..

4

Garlic Bread

5

with mushroom soup=appertizer for da day.

6

Extra Hot-with fragrant rice and Corn..

7

Does this look infected?

8

Hot-with Fries and Grilled vegie

9

it's delicious!!i'm not lying.

9a

sparkling apple-a must if i'm here

10

marinated 24 hours..is it?

11

free RM5 Voucher X 2 = RM10

12

...You know what?The Best Part is-i just don't know how to stop eating..!!and that's when i'm with you..:)

Wednesday, July 29, 2009

They Said..

''Boss always have the FINAL say..''

BULLSHIT!!

Tuesday, July 28, 2009

Another Singapore Trip : PART 1

Semalam pi beli barang sikit kat JUSCO Bandar Perda..Dalam duk beli barang tu semua capai pakai tangan jer,kang pakai troli semua benda nak sumbat nanti..dah cukup dua belah tangan pi lah kaunter nak bayar..Sekali minah yang jaga kaunter tu tanak kasi Plastik Bag..Dia Kata in order to support 'NO PLASTIC BAG CAMPAIGN' hari isnin di isytiharkan hari tanpa beg plastik..ekkkk..i think that was so great!!i mean,what's the point of taking care our health and body if we dont love our PLANET??:)

Sudahnya aku terpaksa beli beg kanvas RM4 untuk isi barang yang di beli dan terus berazam-no more plastic bag bila pi shopping nanti after this..That's the least i can do..not to mention-a little thing could lead to something big later on..:)Do LOVE our MOTHER NATURE and they will LOVE you BACK..

**************************************************

4 JULAI 2009

Nak sambung lagi cerita perjalanan masa pi Singapore tempoh hari..Hari sabtu lepas kitorang sumer da bangun tidor aku n Nikli pi fetch Ziana n Kakak kat KOZI HOTEL..Aida tak boleh nak join masuk Singapore sebab dia ada Futsal Tournament pagi tu..what to do,kitrang proceed jer la berempat sahaja..Janji boleh jalan jalan..:)

1

Sebelum masuk Negara lain tu Kitorang berasa sungguh kelaparan sekali..mau tak lapar bangun dah lambat brekfast pun tak sempat so padan lah kitorang kelaparan yang amat..oleh kerana KOZI HOTEL da dekat ngan Restoran Singgah Selalu terus la kami semua menyinggah tanpa segan silu..Jom kita lunch jom..

2

Restoran Singgah Selalu @ Danga Bay

3

Masa Tengahari ni tak ramai sangat orang(walaupun tak ramai dalam erti kata ramai),berbanding ngan malam semalam..kalau malam tempat ni happening sebab ada skrin besor,nak tengok bola ker filem kaa sitkom kaa tengok lah sampai bijik mata korang berdarah pun,Restoran ni tetap buka 24 jam..

4

Yang aku suka sebab Pilihan Lauk pauk nya sangatttttttt lah banyaaaaakkkkkk..Bukan rambang mata dah ni-naik juling mata menegok lauk yang amat banyak sampai tak taw nak makan yang mana satu dah..perut tengah lapar memang lah semua nampak sedap jor..Hujung ke hujung tu lauk saja..Pilih kak pilih bang pilih pilih!!

5

Banyak section pulak tuh..sodap!!!

6

wajah-wajah lapar

7

sempat lagi update status kat FaceBook kan..HP baru lah katakan:p

8

Dan ini lah juadah yang kami makan..macam macam ada..aku amik keli depa amik ikan bakar..kitorang semua dah muak makan ayam..haha..tu yang pilih ikan..sumber protein beb,boleh la bina muscle muscle aku yang lembik nih..:p..Rasa makanan kat sini?not bad!ok la jugak..tak la rasa macam lak semalam yang di panaskan..

9

Alhamdulillah..kenyang sudah..:)

10

Da siap makan apa lagi-terus jer la masuk ke Woodland..setakat Singapore ngan Johor ni bukan jauh pun..sepelaung jer..hehe..tapi yang jadi jauh sebab jem..kereta banyak duk que nak masuk sana..al-maklum lah orang singapore ni memang suka masuk Johor nak beli barang..

11

cuaca sangat baik pada masa ini..

12

wahhh ada polytechnic ok..tanak kalah ngan Malaysia kan..

13

Minggu sebelumnya masa masuk Singapore kitorang terus shoot ker Orchard Road tapi kali ni rasa macam nak berjalan kat kawasan lain,so Nikli bawak mai kat kawasan QueensWay(if i'm not mistaken..)Kat sini ada IKEA Singapore..saja nak tengok macamana IKEA kat sini..

14

IKEA here we come..

15

at THE Entrance

16

ni pun kat Entrance..

17

Macam biasalah kalau dah masuk IKEA memang wajib melawat showroom yang ada..seronok tengok living room,bedroom dan dapur diorang yang dah di ubahsuai kreatif-memang menarik..(kat Malaysia pun sama jer..takdak beza pun)..dapat la jugak nak amik idea idea untuk di guna pakai di kediaman sendirik..LOL

18

Aik,dah sangkut beg nampak..nak memborong la tu

19

Tujuan asal kitorang datang pun bukan nak membeli dan belah dari IKEA ni,memang just nak tengok tengok apa yang ada..kalau dah ada yang tersangkut nak beli nak buat macam mana,beli jer lah kan..janji hepi.:)

20

This quilt cover exactly like mine!!!-nikli nodin

21

walau takder air aku tetap mampu basuh pinggan..hebat tak aku?

22

this one is nice!!really nice for dinner section..

23

eeeeeeeeeee tangan sapa terjuntai-juntai tu..

23a

Standard IKEA-mesti la ada cafe untuk makan dan minum..ingat nak lepak makan dan minum tapi lupa lak ni kat Singapore..mana yang boleh elak kita elak ok..

24

pork and beef meatball anyone?

25

Jalan-jalan dalam IKEA di teruskan lagi ke bahagian barang-barang kecik..tempat jual comforter,pillow case dan sebagainya..

26

macam rambang mata jer memasing tu..

27

mana ada..kami tengok tengok jer lah..

28

ececece..posing jap noo..

29

WOWWWW!!BERAT SAPA TAK TAW!

30

PENIMBANG ROSAK OKEH!!

31

lampu yang berkerlipan..

32

Bulu ni pun ada kat sini,tapi jauh lebih mahal dari yang Malaysia punya..69 X 2.44 =?..korang kiralah sendirik..sebab aku beli aritu RM80 jer..siap angkut dua keping lagik..murah punya pasal..(harga asal RM200)..Penjimatan hebat kan?

33

Bunga plastik jer nih..bukan bunga betul..

34

Ceh..dalam duk round satu IKEA mender ni jer pun yang aku beli(macam kat sini takder..:p)..ntah,macam cantik la pulak bekas kayu tuh..nanti boleh letak pot pourri banyak banyak kasi harum satu rumah.

35

Dari IKEA kitorang nak pergi satu lagi Shopping mall yang ada kat sini..jalan kaki pun dekat jer tapi cuaca masa ni masya Allah panas yang amat..memang panas mencucuk cucuk la senang cakap..

36

redah jer..api neraka lagi panas k.

37

Queensway Shopping Centre

38

Aku tak pernah sampai sini lagi..tapi Nikli dah banyak kali datang sini(kata kerja kat JB)..so dia la yang suggestkan mai sini sebab aku memang nak cari sneakers /sport shoes pun..memang kat sini ada banyak kedai sukan dengan pilihan yang berbagai..harga pun tak la murah mana pun..lebih kurang jer ngan kat tempat kita.

39

CROCS..

40

Depa duk suruh aku beli CROCS hat nih..cis..taw la kaki aku ni saiz melampau lampau..tapi kalau ngan kasut size ni ntah macam mana aku nak pakai nanti..haha..besar gabak.tapi tetap cun.sebab kaler dia hijau.yang penting itu CROCS.kalau tokey kedai kasi free aku amik jer wat display kat umah..:)

41

Pusing punya pusing last last aku berkenan ngan kasut ni..berkenan sebab ianya simple and plain..not too mich kalerful di samping harganya juga..62 SGD..murah la dua tiga hengget kalau nak compare ngan butik Al-Ikhsan..alang-alang da sampai sini.yang pasti ,NIKE tetap menjadi pilihan..aku tak minat ADIDAS..just dont know why.

42

ok what??black and orange..:)

43

Dapat la kasut yang di idamkan,maka last resort kitorang nak ke Orchard Road..tapi tak taw jalan..punyalah aku duk pulun baca map,tapi tak reti sangat laa..haha..nasib la Ziana ngan Nikli terer baca Map so dengan berhati hati penuh tawakkal kitorang mengorak langkah ke Orchard Road..dan Sampai dengan jayanya pulak tu..syabas bette!!

44

Parking dekat ngan Hard Rock Cafe Singapore

45

kali ni tak masuk sebab minggu sebelumnnya da masuk

46

Masa duk bergambor ni actually Ziana ngan kakak duk sibuk kat butik GUESS KID dalam shopping mall bersebelahan dengan Hard Rock Cafe.Aku ngan Nikli duk pusing pusing kat luar ambil udara dan ambil gambar..Jam menunjukkan jam 5 petang masa ni..

47

WE @ ORCHARD ROAD SINGAPORE

Kalau dah sampai Orchard Road ni memang banyak sangat lah shopping complex yang ada..sampai tak taw nak pilih yang mana satu dah..nanti lah aku sambung lagi entri ni..tak larat dah nak perah idea..(ntah bila nak habis la entri tertungak aku..cerita banyak masa pulak yang takdak..:)

to be continued..

*I have no regrets. I wouldn't have lived my life the way I did if I was going to worry about what people were going to say..I think somehow we learn who we really are and then live with that decision..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails