Time sahur tadi.
Sempat buat Nasi Goreng seafood.
Tapi jangan tertipu dengan rupa dalam gambar di atas.sebab rasanya a bit masin..aku dah taruk sos tiram then pi letak garam lagik..sudahnya masin sket tapi still la boleh telan.(Nasik jadi kaler kuning sebab aku pakai minyak goreng ikan masa bukak pose semalam..hahaha).Sebenarnya aku dalam misi nak menghabiskan barang dalam peti sebelum bercuti panjang Minggu depan untuk cuti Hari Raya Aidilfitri..
Tak sabarnya nak cuti!!
*Salam Jumaat salam penghulu segala hari buat rakan-rakanku yang di rahmati Allah sekelian..Kerja di Opis sekarang ni memang banyak tapi aku nak kena banyak lagi belajar..sebab semua kerja boss aku dulu mana aku nak tahu.dia tak pernah nak ajar..sekarang masa untuk memulakan pecutan sendiri..selamat berusaha untuk diriku!!
mari sama2 abeskn stok dlm fridge...masak gune apo y ado jekk..
ReplyDeleteRajinnya bangun masak nasi goreng.. :)
ReplyDeletewah... rajin nyer masak pepagi..
ReplyDeletekalo tak masak nak makan per lak kan..huhuh
selamat berusaha untuk awak...
wah sempat lagik memeasak utk bersahur yer,
ReplyDeleteabiskan stock yg ada dlm peti tue,
kang dah blk seminggu ke kg,
kang dah blk penang,
lain sudah jadinya...
apapun salam jumaat buat kamoo...
senyum2 selalu
a'a kan. hang sebut pasal nak menghabiskan barang dalam peti ais baru aku teringat. nanti nak coti pjg takut barang2 jadi busuk. okeh okeh tenkius. baju raya kale apa?
ReplyDeleteMmg fav aku jugak nasik goreng macam nih.. Tapi kalau cicoh budu, mmmm..
ReplyDeleteSos tiram bubuh time bila..?
Masa dok goreng udang ngn sotong or lepas boh nasik..?
selamat hari raya azim
ReplyDeleteand have a safe journey balik kpg
PRINCESS N,
ReplyDeletetu la pasal..kang balik seminggu habis barang barang dah tak fresh..
BSPOTGURL,
ReplyDeleterajin pun sebab ada nasi balance malam tadi waktu berbuka..:)
DAYA,
ReplyDeletethanks to u!
CIK WANIE,
ReplyDeleteselamat hari jumaat buat Cik wanie jugak
ENCIK SEPUL,
ReplyDeletebaju raya kaler apa mana leh habaq kat hang..kena tunggu entri lepas raya nanti lah.heheeee
NIKLI,
ReplyDeletemula mula tumis bawang putih
then masukkan sotong ngan Udang..
bila sotong dan Udang macam dah garing baru masukkan sos tiram..
then masukkan nasik
gaul gaul
buh sayuq..
taraaaa..siapp!!
:)
MQ,
ReplyDeleteselamat hari raya to u too..
Hati hati di jalan raya..
:)
Ooo, maksudnya xda perencah langsung le sebenarnya.. Just sos tiram tuh as a perencahnya..
ReplyDeleteTot ada guna prencah sume..
NIKLI,
ReplyDeletehaah..
takder perencah..
guna sos tiram jer..
kata nasi goreng express kan..heheheeeee
merembes terus air liur. cis!
ReplyDeleteNIKLI,
ReplyDeletesatu lagi jangan lupa..bila nasik dah sebati dengan sayuran buat lubang kat tengah kuali then masukkan telur..masak telur sampai hampir masak then gaul ngan nasik..siap untuk di hidang..!
CAHAYA,
Ni lah dugaan berpuasa namanya..heheee
Buat lubang tengah kuali..?
ReplyDeleteXjatuh nasik goreng tuh..?
Ngerinya..
Gune perengkoh dok..?
Good luck En @xim
ReplyDeletesm la mcm sy...kena byk bljr bnda baru...partner dah cuti bsalin hari ni...uhuk3
ReplyDeletetengok gambar nasik tengah hari berpuasa memang menduga iman... :))
ReplyDeleterajen nye ko zim masak n. gorg bagai..
ReplyDeleteNIKLI,
ReplyDeletemaksud aku buat lubang tengah kuali tu ko alih alih kan lah nasi biar telur senang nak masak..kalau tak nasik ko akan lembek dan hanyir semacam nanti kalau telur tak masak betul..
ELLY,
ReplyDeleteTerima kasih kak elly..
CIK ZAI,
ReplyDeletetakper..bila jadi macam tu kita akan jadi rajin belajar dan tahu benda baru..
gudlak to u!
RAPUNZEL,
ReplyDeleteDugaan di Bulan Ramadhan..:)
CHE BURN CHE QIS,
ReplyDeletealang alang dah ada nasi lebihan berbuka semalam..:)
Waaaahhh!!! Menyelerakan!!!
ReplyDeleteTak kesahlah sekali-sekala termasin.. nk makan sendiri tak pe =)
TNY,
ReplyDeletesekali sekala takper..jangan selalu nanti kena sakit jantung makan masin masin..heheee
menarikssss! nak skit.
ReplyDeleteeh kali ni tak sempat berbuka sama2 :(
la..mula2 tengok pic ingat beli. rajin nye orang bujang masak awal pagi.
ReplyDelete