About AXIMUD

Monday, October 10, 2011

TERUBUK MASIN DARI KUCHING SARAWAK


Salam Bersiaran kembali..(macam lama dah tak update secara frequent..)

Hujung minggu lalu (8-9 Oktober 2011) aku berkesempatan menjejakkan kaki ke Bumi Kuching,Sarawak..a very short trip tapi cukup lah untuk permulaan..Plan asal nak spend masa 3 hari 2 malam,since my boss tak approved cuti because harini ada SIRIM Recertification audit ISO9001 so balik semalam juga lah..Kerja always lagi penting dari Holiday.

Overall solo trip ke Kuching best.sorang-sorang pun best..sempat lah jalan jalan ke waterfront,naik boat cruise,beli kek lapis dayang salhah,cari souvenir dan terubok masin di Pasar Satok,dan sempat spent masa dalam sarawak Cultural Village..kalau ada sehari lagi would be nice untuk try all signature dish kat Kuching..sempat makan laksa sarawak sahaja..Mee kolok tak sempat.Ok lah..there always be next time ya..

Ada masa nanti aku story pasal trip ni.Till my finger touch the keyboard again (atau dalam bahasa mudah till aku rasa rajin untuk update.)

*Malam ni Dinner sangat best..aku masak nasik putih dan Goreng Terubok Masin..memang sangat menyelerakan sampai bertambah tambah nasik.haha..jemput tengok yek..:p

4 comments:

  1. sedapppppppppnyer...
    trus lapar :)

    ReplyDelete
  2. ikan terubuk cara azim msk tu mmg sedappp! My MIL sejak merasa sekali dulu2, selalu je minta akak masakkan bila ada ikan terubuk. Fuh terangkat masa makan panas2 dan pedas cili tu tak boleh dibayangkan.......hehehehe alamak terliur la pulak...

    ReplyDelete
  3. dapat terubok ngan kek lapis sbg ole2 dah kira ok la tu tapi pasti lagi best klu sempat pekena the famoust mee kolok ngan mee jawa kat sana tu. lenkali roger2 kalau nak kesana, leh pakat p sama2 :)

    ReplyDelete
  4. meletops...pembuka selera yang mantap.

    ReplyDelete

What do you think about this entry?tell me..