Followers

Friday, August 19, 2011

KONVENSYEN WIT-ICC & MAJLIS BERBUKA PUASA DI HOTEL SUNWAY SEBERANG JAYA

Petang semalam,for the first time ever untuk bulan Ramadhan kali ni ada majlis berbuka puasa di Hotel Sunway Seberang Jaya..Majlis berbuka puasa sempena majlis penyampaian hadiah Konvensyen WIT-IC yang telah di adakan sebelah pagi dan berakhir jam 4 petang..Pukul 6 petang semua dah bersiap berkumpul di Sunway Hotel.Just layan gambar jer lah.Nothing much to story about.


Konvensyen WIT-ICC Peringkat stesen


Group aku buat persembahan pertama..semua team ada 11..Good Job Guys!


Pukul 6 pm majlis penutup dan penyampaian hadiah bermula.


Semua peserta beserta pasangan dan keluarga dah ramai mengambil tempat


Tempat pertama,kedua dan ketiga


antara Team yang bertanding..Tahniah semua!!


Our group dapat saguhati.jadi lah.Jumpa lagi dua tahun akan datang


Majlis penutup habis awal pulak..so menunggu waktu berbuka lah sudahnya..


antara member opis yang hadir..


Berbuka dengan kurma/kuih muih dulu then solat magrib berjemaah


Lepas solat baru makan nasik..macam macam lauk ada


Ni bahagian salad salad..ada gado gado atau pecal..


Pencuci mulut pun banyak disediakan..Alhamdulillah.

Majlis bersurai sekitar 8.30pm malam tadi..so sempat lah bersiap untuk ke balai islam bersolat Isyak dan solat taraweh berjemaah..aku rasa rugi sangat kalau korang tak solat taraweh di bulan Ramadhan ni..sebab Bulan Ramadhan jer munculnya solat taraweh..tiada di bulan lain..sebab tu lah kena bersyukur yang kita ni umat nabi Muhammad sebab Umat Muhammad sahaja yang dikurniakan Bulan Ramadhan dengan berbagai bagai kelebihan..sama sama kita rebut pahala dan melipat gandakan amalan di 10 malam terakhir Ramadhan..Semoga kita mampu mencari malam lailatul Qadr dengan sempurna..Insya Allah.

*Malam ni balik kampung..naik bas jer pun.Doakan keselamatan aku pergi dan balik.Terima Kasih.

1 comment:

Azueriena Norash said...

selamat berhari raya di kampung...hati2 di jalan raya ehhh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails