Followers

Tuesday, July 19, 2011

SINGGAH HOTEL : AZIO HOTEL @ PEKAN KUAH,LANGKAWI

Checked-in 3 malam di Hotel Azio,Pekan Kuah Langkawi.

Actually this is my very first time try untuk stay at this hotel.biasanya akan stay di Hotel Bayview sahaja..member member aku yang duk mai skali ni memang slalu dah stay sini..khabarnya This hotel still baru,dalam 2009 baru beroperasi.ehh kira dah lama lah jugak kan.tapi now aku baru tahu.


My colleague dah siap booking bilik untuk 9 orang..and the best part is the room rate is RM80 per night..Konsep Hotel ni macam Tune Hotel,you pay less at 1 star price with the 5 star experience.meh tengok apa facilities yang ada di Hotel ni:

Room Facilities

Air Conditioning
Telephone
Private Bathroom
Satellite Television
Hair Dryer
24-Hour Security
Non Smoking Rooms
Coffee/Tea Making Facilities
High Speed Internet Access
Non-Smoking Rooms/Facilities

Hotel Facilities

24-Hour Reception
Multilingual Staff
Car Rental Services

.

My deluxe Room
.


Yang aku suka tang bilik airnya yang transparent.patutlah diorang suh duk sorang satu bilik.lagipun biliknya tak lah luas sangat so duk sensorang memang privacy dan dah agak selesa dah..see i told you.memang macam tune hotel kan.
.


Cumanya macam paket minuman tidak disediakan.nak air panas kena ambik kat dispenser luar bilik.


Overall aku suka This Hotel.Lepas ni kalau aku ada urusan di Langkawi baik aku stay di Hotel ni sahaja..murah pun murah dan memang dah dalam pekan kuah.lebih kurang macam kat Bayview Hotel jugak,at teh center of pekan kuah..memang takder swimming pool atau gym bagai tapi berbaloi lah dengan harganya.aku rate 4/5.ada LCD Tv kat dinding dengan ASTRO lagik.Wifi free pulak tuh.memang puas hati sesangat.,
.

Azio Hotel Langkawi has been designed to accomodate the demands of both leisure and business travellers alike with its understated luxury and amenities close to the heart of the city of Langkawi - Kuah Town. It rests near the south-eastern tip of Pulau Langkawi, the Malaysian archipelago's largest island with only 5 minutes from jetty point.
.
Direction to Azio Hotel Langkawi:
.
From Pekan Kuah: Head southeast on Jalan Padang Matsirat toward Jalan Ayer Hangat. Continue onto Persiaran Putera. Turn left at Lencongan Putra 3. Take the 1st left onto Jalan Pandak Mayah 6. Take the 1st right onto Jalan Pandak Mayah 7. Destination will be on the left.
.
 
*Direction untuk ke hotel ni baca lah penerangan kat atas tu..selamat mencuba!!and enjoy your stay here.


6 comments:

Leez M. Saaid said...

nice and simple this hotel...dah lama tak mai langkawi sampaikan x tau ada byk hotel baru kat sini.

NM02 said...

ai dah lama minat ngan hotel ni sbb toilet dia gorjes... auchh

nnt, satu hari akan ku bermalam disini

Miss Nazla said...

Thanks for sharing the info! definitely gonna try this hotel :)

aip_dsy said...

mudah-mudahan bulan maret nanti, harganya masih sama :D .. makasih infonya ..

Richie Dwi Saputra said...

Bro, I'm about to book this hotel for my trip next 2 months, but me with 2 friends, is it allowed to stay in deluxe or superior (let's say, room for 2 persons) to utilize by 3 persons?

Kamu orang ber9 itu ada brp room ke?

aizu's life said...

salam.. thanx sharing.. mmg ok dh tu, slesa + murah..
tp 'ngeri' lak tgk blk air dia tu.. hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails