Followers

Sunday, December 4, 2011

ANOTHER 10KM RUN : MPSJ RUN 2011

This is the reason why i'm in KL.

This event suppose to be held on 9 July 2011.tapi already reschedule sebab gara gara BERSIH punya perhimpunan on the date yang berlari ni..so diorang postponed hingga this December..dekat 5 bulan jugak postponed.so on this date aku piun takder event lain,boleh la join untuk berlari another 10KM.


Race kit sepatutnya kena collect last week (26 and 27 November 2011).tapi aku tak pergi ambik.Thanks to Kak Tie dan Bozzo yang tolong ambil kan the race kit at PJ..organizer untuk this event opisnya di PJ.nasib baik sempat ambik aritu.Thanks a lot.Untuk this event takder timing chip macam biasa tu.this run more to macam charity run.tak glemer.so sebab tu runner yang berprestij tak join.hehe


Thanks to azuan sebab tolong hantarkan ke subang jaya ni pagi pagi buta.Alhamdulillah jumpa jalan sebab based on google map dalam bb aku MPSJ ni kat USJ5.so bila sampai USJ just cari sign board MPSJ je lah..sorry susahkan ko kena hantar pagi pagi macam ni.


 Masa sampai tak sempat nak warm up pun terus flag off.Flag off pukul 7 pagi.so aku pun terus jer lah berlari ..T-shirt sponsored by Herbalife,probably the main sponsor for this event.


 yeahhh.its me its me!!


Flag off pukul 7..and aku manage untuk sampai ke garisan penamat pukul 7.59am.actually aku nak on kan endomondo tracker to track my performance dah tak sempat tadi.line pun macam tak berapa ok so GPS tak dapat nak function.so timing manual jer..kalau ikut 59 minit for 10 KM run,this is my personal best lah.tapi still aku tak berapa nak percaya timing manual ni.nanti lah dalam another event baru track balik.my target is to achieve 10 km run below 1 Hour.whatever it is, i still finish the race..

See you guys in another event ya!!

*Daripada Ibnu Abbas r.a. berkata: “Ketika Rasulullah SAW berpuasa pada hari ‘Asyura dan Baginda menyuruh berpuasa pada hari tersebut. Para sahabat bertanya: “Wahai Rasulullah ! Sesungguhnya hari ini (‘Asyura) adalah hari yang dibesarkan oleh Yahudi dan Nasara.” Maka Baginda bersabda: “Sekiranya daku masih ada pada tahun hadapan , pasti daku akan berpuasa juga pada hari sembilan (9 Muharram).” (Riwayat Imam Muslim)-esok 9 Muharram jom sama sama kita puasa..dan disusuli dengan puasa pada 10 Muharram..Insya Allah.

2 comments:

gUrL said...

Kann start 7am kan..hihi..aku dpt tshirt tu tp sbb ade event lain.. So xdpt g..

sudipVSsenduk said...

camana nak tau ada event2 mcm ni ek? selalu sgt terlepas :(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails