Followers

Wednesday, September 7, 2011

SIMPLE BIRTHDAY CELEBRATION @ NANDO'S RESTAURANT

Ini kisah malam tadi.

Semalam hari ulangtahun kelahiranku.Sempena itu,ada member nak belanja makan malam..so here we are at Nandos Sunway Carnival Mall Seberang Jaya..Simple  celebration jer pun.Syukur pada Allah sebab beri aku peluang lagi untuk terus hidup dan menikmati Nikmat nikmat Nya..Syukur..


Lama jugak dah tak makan Nando's Ni..


Aku tidak berseorangan.acara makan makan kali ini disertai sekali dengan teman yang berkongsi tarikh lahir yang sama denganku,Mazlan..6 september 2011..sama birthday.bukan senang nak jumpa orang yang sama tarikh lahir ngan kita...Mazlan ni member since aku masuk kerja lagi 5 tahun dulu..since Then,we still friends..Nikli dan Maz Daud pun ada.Maz Daud sambut besday in advance sebab besday dia on 9 september..(sama macam famoque ngan Doktor Shah)


As usual,kalau mai makan Nando's air sparkling apple ialah air yang wajib.tak reti nak order air lain.air ni jer aku suka.yang best ada epal boleh kunyah kunyah dalam tu.menarik.


Maka order lah apa yang patut.nak senang makan order Quarter meal dengan 2 sideline sahaja.masing masing ambik sidelines yang berbeza so boleh la rasa rasa..Perisa Extra Hot semestinya..sos di Nando's ni unik sikit..frankly speaking aku lagi suka ayam panggang di Nando's dari Kenny Rigers atau yang sama waktu dengannya.entah.Nando's macam lain sikit.harganya pun reasonable.


Sambil makan sambil sembang.Nikli tak berapa sehat malam ni.selesema dan macam nak demam..malam tadi ada singgah klinik Amar ambikkan Ubat untuk dia..pakai klinik Panel mintak ubat sahaja..Semoga cepat sembuh..Lanny pulak lama gila aku tak jumpa.since bulan puasa lagik.ada hal yang berlaku pada dia yang menyebabkan dia menyendiri buat seketika.Ada hikmah la tu..Allah maha mengetahui segala galanya yang tidak kita ketahui..


dan inilah kek hari lahir untuk tahun ini..Selamat Ulangtahun kelahiran buat azim ashaary dan Mazlan..semoga kami dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki..Semoga Allah terus memberikan rahmat dan kasih sayang Nya agar aku dapat terus meneruskan kehidupan yang diredhai Allah..Ameen.Pertambahan Umur mendsekatkan lagi kita kepada mati makan amal ibadah juga harus semakin bertambah sebagai persediaan menghadapi mati..


Masa untuk potong kek..


Kembar 69.lain mak lain bapak.

.
Kek tu sekadar untuk posing jer sebab masing masing dah tak larat nak makan..dah kenyang makan ayam..tak larat dah nak makan kek..lepas dah kerat dan ambik gambar simpan semula dalam kotak.heheee..Terima kasih pada kawan kawan rapatku yang sambut besday sama sam amacam ni..Appreciate it so much!!less is more..and i think i'm lucky enough to have all of you as my friend..Thank you.


Another reason why kek tak sempat nak makan sebab kedai dah nak tutup.kami pelanggan terakhir..kalau kami duk makan kek lagi jawabnya kedai ni kitorang lah kena tutup.heheee..ni pun nasib baik pekerja tu sanggup tunggu..


dua asal dari Penang..aku orang luar tapi kerja kat penang.


Macam biasalah,Nikli dengan aksi sengalnya.dia tengah tolong awek kedai Nandos ni nak Closekan kedai.nasib baik dia tak tersepit bawah tu.anyway,Thanks bro for birthday treat..i owe you once..tapi jangan lupa hadiah besday aku.belanja makan ni kira perkara kecik jer kan.hadiah kira lain.tak bagi nanti aku tuntut..anyway,i really had a great night..Moga Allah terus memberikan kasih sayang dan RahmatNya pada kita semua..

*dan malam tadi balik dari Dinner aku ngan mazlan bertungkus lumus kemas barang sebab aku kena pindah rumah baru by this week jugak..Nikli tak berapa sihat so dia tak tolong..dia tolong tidor jer.haha..Thanks Mazlan sebab tolong..Petang ni lori akan sampai untuk pindah semua barang.mudah mudahan semuanya Allah permudahkan.Ameen.

4 comments:

tintasutra said...

SALAM BRO, HAPPY, HAPPY BHORTHDAY TO YOU.

Mrs.Sheikh said...

hehe.. syok aa makan nandos..
yg tak tahan..kasut sma dgn NN.

mohdkhairi said...

happy bday bro....moga suksess selalu
- rdgs khairi

Liz Duan said...

Axim...it has been a while...happy birthday...blessing life , love, good health....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails