Followers

Monday, December 17, 2007

Konvokesyen Abang Long

Today is a big day for my big bro.arini ialah hari gembira buat dia dan kami sekeluarga.hari ini bakal menyaksikan betapa segala pengorbanan yang ditempuh akhirnya terbayar dengan sebuah kejayaan..dan hari ini adalah hari konvokesyen bagi abang zali,my elder brother.sebelum ni di abelajar kat Unitar Kota Bharu dalam jurusan IT..dia kalau bab bab komputer ni memang dia minat..aku jer yang tak reti reti lagi bab bab komputer ni,huhuhu..setakat bukak komputer tutup komputer lepas la aku,lebih dari tu tarak,hehehe.tempat konvo dia kat PICC (Putrajaya International Convention Centre).kitorang stay kat hotel equotorial bangi so tempat tu dekat jer la..pagi ni kitorang bertolak ke sana pukul 7.45 pagi,which is agak lewat jugak la sebenarnya tapi apa boleh buat..oleh kerana da lambat maka kelam kabut la sikit masa kitorang sampai.

*ni masa tengah siap kan abg zali sebelum dia masuk berarak..

ni la big bro aku masa hari konvo ni..ni gambar sebelum dia masuk dalam dewan,selepas selesai pakai robe and mortar board tu..seronok sebenarnya engok orang konvo ni,apatah lagi kalau ahli keluarga sendiri yang akan menerima scroll dia atas pentas.congrats bro for ur achievements..!

masa dah masuk berarak pun sempat lagi kak tie siap siapkan belakang robe tu,while we were busy posing,hehe,kitorang bergambar dulu sebelum abg zali masuk dewan.sebelum dia masuk dewan dua tetamu yang kan duduk dalam dewan kena masuk dulu,so mak ngan La(my brother's fiancee) pun masuk ke dewan untuk mengambil tempat yang telah di sediakan...masa ni abah takder lagi sebab dia akan sampai lambat sikit, ada urusan yang nak diselesaikan katanya.so sementara tunggu ucapan dan upacara pemberian scroll kitorang juz tunggu kat luar tu jer menghadap skrin besau yang diletakkan kat luar dewan...tapi sebelum tu aku ngan kak tie pegi beli sumthing to give for abe lee sempena his big day...aku belikan dia chocolate ferrero rocher yang dah di wrap cantik n kak tie plak beli combination of bunga n chocolate.

2 jam kemudian...

seronok tengok abg zali terima ijazah pertama dia masa dia amik scroll atas pentas tu..mak ngan abah tentunya oran paling gembira..aku doakan dia akan terus sukses dalam bidang yang dia akn ceburi pasni.elok jer dia kuar dewan kitorang sumer da tunggu n ucap CONGRATULATIONS for him on his achievements....for my big bro,we all proud of u...

*kak tie with her angels *bergambar bersama abah yang sibuk dengan teponnye...hehehe

*mak dan abah bersama bakal menantu nya...

ni gambar aku,abng zali ngan tunang dia...apa lagi bro,konvo dah sudah,kerja pun da dapat,pelan pelan la kayuh pikir pasal kawen plak....lama dah mak ngan abah tunggu tu..hehehe.dia punya tunang ni orang kota bharu jugak...kenal masa dia belajar la kot,aku pun tak tau sangat how they got to know each other...dengar dengar camtu jer sedar sedar dah bertunang aritu dalam bulan ogos..(kalau tak silap aku laa..).apa apa pun aku akan sentiasa mendoakan kebahagiaan dia ngan tunangnya tu.moga jodoh mereka berdua berakhir di jinjang pelamin,ameen..

Abis je konvo ni kitorang gerak terus dari PICC ni untuk pegi lunch..masa ni pun da lewat dalam pkul 2 lebih jugak baru kitorang gerak..beli makanan kat restoran then singgah untuk lunch di Taman Tasik Cempaka Bangi,bagi meraikan hari yang berbahagia ni,hehehe,picnic kat tasik tu tengah tengah hari camni,hehehe,tapi kira sempoi apa....the best thing is the family members(walaupun tak semua ada) can gather together in this certain occasion,dan aku harap hubungan kekeluargaan ini akan terus mekar dalam jiwa semua ahli keluarga..

here are sum pictures taken (the gifts) for his convocation day

*hadiah hadiah terkumpul...

*a bouquet of chocolate yang aku kasi

*bunga ni lambang kasih mak dan abah pada anak lelaki sulung nya..




*ni plak bunga yang kak ti bagi

*pemberian dari mimi,ika dan along(angels)


To my big bro,CONGRATS again..!!! U DID IT RIGHT?

'learning is a long life journey..'

2 comments:

Anonymous said...

It is also possible Abercrombie and Fitch today to create your Abercrombie own custom polo shirts Abercrombie Sale wherein you can have your Cheap Abercrombie own logo embroidered Abercrombie outlet on the front of the shirt. abercrombie Jeans These custom polos are ideal for companies that are hosting an event of some kind. Abercrombie Pants They are also great to give away as promotional Abercrombie Tees items to company personnel for work well done. Clubs of all types take advantage of
Abercrombie Shorts custom polo shirts as do sports teams who wish to have all members Abercrombie Sweaters dressed the same when traveling together. Customized shirts are also great to use as staff clothing or uniforms for pubs, restaurants, hotels and a wide variety of other types of businesses.One of the most popular companies in business today that offers the custom polo shirts is LEADapparel. This online retailer offers custom embroidery services on orders of twelve or more shirts. The embroidery done is perfect and of the highest quality. Orders are processed quickly and shipped out within just a few days.

Anonymous said...

You must also make sure that it signifies the bond between thomas sabo bracelet you and your partner, who have come from different ethnicity, discount thomas sabo bracelet background and of course have different personalities and way of thinking. And if you are looking for perfect ring then you must also make sure that the ring which have selected for cheap thomas sabo bracelet your bride must fulfil all her requirements in terms of style, design and metal. thomas sabo bracelet clearance You can find host of choices in wedding rings ranging from traditional to modern designs. You can also engrave some personal messages on your ring as a reminder and expression of your lifetime commitment. But no matter whether you are buying wedding rings that are already available in the market or you are designing your thomas sabo charm bracelet own ring it is good to allow your lady to select the ring for herself. This will help in you in your selection and you will be also satisfied that your lady will love the ring. Your lady will wear thomas sabo bracelets uk the ring everyday for her rest of the life. Hence you must make sure that you are selecting the best ring for her. thomas sabo charms bracelet And today you can find that thomas sabo sale uk there are many online jewellery stores offering wide variety of rings for affordable prices and has made the selection thomas sabo jewellery much easier for you. Celtic jewelry designs have a very thomas sabo silver ancient heritage. The history of Celtic Art is fascinating, rich with myth, folklore and mystery.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails