Followers

Monday, October 17, 2011

PUTRAJAYA THROUGH MY LENSE


Putrajaya is a planned city, located 25km south of Kuala Lumpur, that serves as the federal administrative centre of Malaysia. The seat of government was shifted in 1999 from Kuala Lumpur to Putrajaya, due to the overcrowding and congestion in the Kuala Lumpur areas. Nevertheless, Kuala Lumpur remains Malaysia's national capital, as the seat of Parliament, as well as the country's commercial and financial centre. Putrajaya was the brainchild of former Prime Minister Tun Dr Mahathir Mohammad. In 2001, Putrajaya became Malaysia's third Federal Territory after Kuala Lumpur and Labuan.

Masa ke Putrajaya hari sabtu yang lalu,aku memang agak impress dengan Putrajaya..entah..ni bukan kali pertama aku datang ke Putrajaya..tapi kunjungan aku kali ni macam bermakna sebab aku sangat teruja tengok semua building yang ada di sini..boleh kata aku nak berhenti di semua tempat nak ambik gambar.environmentnya pun best..aku macam dah jatuh cinta dengan Putrajaya..quite privacy dan jalan pun tak jammed..seriously sangat sesuai untuk membesarkan anak anak di kawasan yang macam ni..banyak lagi story tak berupdate,korang layan lah gambar gambar ni ok.

Till later ya.

Okbai.


*Esok akan outstation ke Subang Jaya sampai hari jumaat.ada konvensyen di Sunway Convention center..akan stay di Sunway Pyramid Tower..Sunway Pyramid Mall,Tunggu aku!!

5 comments:

Abg Bear said...

Cantik lagi gambar dalam ni dari yg sebenar... best kan Putrajaya... ohhhh ni Azim ke sana masa larian tu yer....

ain said...

totally agree!i live there..its privacy n so peaceful place i tell u..selamat pon ye.. :p n nak tnye incik ajim pakai camera lens ape ekh?ur pic dem awesome okeh..

Leez M. Saaid said...

nice pic....
oohhh u blogger femess rupanya...

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

dok putrajaya mmg best.. ... lau datang lagik roger laaaa.... mie yg dok putrajaya nie pun tak pernah jenjalan amik gambo.. will do 1 sweet day...

nikli said...

2 2 pon blogger femes rupanya..!

Tensen laa kene letak nama nihh..
Kantoi laa aku silent reader

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails