Followers

Saturday, March 17, 2012

FOOD REVIEW : DINNER @ NASI LEMAK LIVERPOOL, BATU LANCHANG PENANG

Kisah malam tadi.

Dah lama aku dengar pasal this restaurant..Since last two years kot.tapi tak pernah datang try makan.NASI LEMAK LIVERPOOL.maybe sebab ada nama Livverpool tu aku terus jadi tak minat.kalau tulis Nasi Lemak Chelsea maybe tiap malam aku makan sini.hehe.alasan jer tu.actually sebab tak berkesempatan kot.tapi malam tdi Alhmadulillah dengan Izin Allah  aku dapat sampai to this Restaurant.


Location:
Nasi Lemak Liverpool
Jalan Tan Sri Teh Ewe Lim,
11600 Penang.


Dari segi ambientnya aku suka.spacious.Lokasinya di area batu lanchang ni di bawah perumahan Flat..Time aku datang tak ramai sangat orang sebab tak ada game Bola.ada layar putih disediakan di luar.for sure if ada match bola konpem keadaan akan penuh..we decide untuk duduk di luar.Konsep layan diri di sini.ambik sendiri ya apa korang nak makan.sesuai dengan namanya, kat sini ada nasi lemak sahaja.


Teringin nak makan nasi lemak sambal kerang..For this night menu special nya ialah sambal kerang..tengok gambar ni buat aku rasa lapar lah pulak..teruja..korang tengok pun terliur kan kan kan.jangan nak tipu okeh.hehe.sambalnya sedap dan pedas..sapa yang suka pedas gonna love this sambal.Dengan presentation nya letak nasik atas daun pisang menjadikn this meal more attractive.(Aku tukar nasi lemak kepad Nasi Putih.Trick tu untuk kurangkan kalori dalam makanan)


Kat sini macam macam lauk ada.aku tak snap pulak gambar kat tempat ambik makanan.ada sambal kerang ada beberapa lauk pauk lain lagi.and This ayam goreng sedap!macam ala ala ayam goreng berempah.different rasanya in a good way.ambik seketul kongsi dua.


disiarkan siaran Ulangan Bola EPL.lupa dah match antara team mana lawan mana


Konsep Restoran ni memang berkonsepkan Liverpool semata mata.Owner kedai ni obses sangat dengan Liverpool gamaknya.ada galeri dan beberapa sudut khas di abadikan dengan koleksi koleksi item dari Liverpool.Konsep yang menarik sebenarnya..dan ini still tak menghalang peminat team EPL lain untuk makan kat sini.lain lah kalau korang benci ngan Liverpool kan.hehe.Overall aku tak benci kedai ni.aku suka!!sebab Nasi Lemaknya nice!But tang harga a bit pricey.depend pada apa yang korang ambik sebenarnya.


Dari Restoran Nasi Lemak Liverpool aku tak terus balik.Lepak makan Aiskrim di McD greenlane..orang punya lah ramai.maklumlah nak masuk hari minggu..makan aiskrim sambil tengok satu Video Akhir zaman..nak ceritakan kat sini pasal Video tu pun payah..nanti nanti lah ya.and one more important thing, i learn something new about you.:)..Then baru kitorang bergerak balik ke rumah masing masing.Terima kasih pada yang ada!Lain kali kita berjumpa lagik.Insya Allah.

*Terima kasih sebab beri Fridge Magnet, Kuih kacang dan Teh dari Cina..Strawberry dari China tu pun sangat sedap!!Ingatan tu pun dah cukup.Terima kasih pada yang memberi.

4 comments:

AYuNG said...

kat dalam pulau ker kat butterworth jer?

minggu nih akan ke penang, buleh la try nti nih kot..=)

POSH76 said...

yummy!!!!!

@xiM said...

Ayung,

Ni kat dalam pulau..area batu lanchang..

@xiM said...

POSH 76,

yum yum!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails