Followers

Saturday, June 25, 2011

AXIM & FRIENDS : MARCHE RESTAURANT @ THE CURVE MUTIARA DAMANSARA

Pagi tadi aku berada di Nilai Spring Resort Hotel.

Berjumpa ngan Faiz yang berada di USIM..mak ada kirim barang untuk dia.hajat nya nak jumpa sewaktu aku berada di Port Dickson tapi kekangan masa tak mengizinkan so hujung minggu macam ni lah baru dapat berjumpa.malam tadi pun Faiz stay ngan aku so tadi dah hantar dia balik ke USIM,dan aku menuju ke Kuala Lumpur..Sampai di KL terus pergi ke Rumah encik Sepul(Thanks abam!!) untuk berehat seketika..pastu dalam pukul 5.30pm kitorang ke The Curve Mutiara Damansara sebab ada gathering makan makan.

Pa

Berjumpa dengan Lily,Nurman,Buzu dan Zul di The Curve.dah plan dua minggu sebelum ni untuk makan di Marche,Restaurant yang enciksepul.blogspot.com dan nita suka.dia kata makan kat situ best so kami semua nak terai lah pi menengok apa yang ada..


azim ashaary dan Encik Sepul


Sementara nak tunggu reservation kami sampai,pi lepak kat Big Apple Donut.aku kelaparan sebab kali last makan masa pagi tadi sarapan dengan Faiz di Nilai Spring.pastu terus tak makan apa dah tunggu nak makan ngan diorang jer.sekali kena tunggu pulak setengah jam tu yang cari makanan dulu nak alas perut.aku makan donut sampai tertumpah tumpah kat kaki krimnya.lawak pulak.hahaha


akhirnya pukul 6.45pm tiba jua..


Para ibu ibu menyorong kereta sorong milik anak anak mereka..


This table is reserved for mr.saiful.ewwwaahhh..


Aku tak pernah makan kat sini lagi.this is my first time trial.masuk dalam Marche diorang bagi Guest card.pada card ni akan di cop makanan yang dipilih mengikut stesen mana makanan kita ambik.suasana dalam this restaurant macam kat pasar.ada bahagian panggang panggang,ada bahagian pasta,ada bahagian pizza,ada bahagaian air dan berbagai bagai lagi.


Pening jugak mula mula tak taw nak makan apa so ikut jer lah orang lain tengok diorang pilih makanan camana.tak susah pun.pilih lah makanan kegemaran,then bagi Guest card pastu diorang cop ambik makanan kemudian makan lah.selesai.itu ajer.takyah nak pening pening.


Chicken Chop dan kentang Putar.Nita dan Zul makan yang ni.


Sautee Mushroom.aku pilih yang ni RM9.00..rasanya rasa cendawan lah.tapi muak kalau makan banyak banyak.tersilap pilih lorr..sedehhhhh..aku pilih yang ni sebab ada tengok sorang awek ni ambik this meal.macam sedap.skali tak kena ngan tekak aku daaa..Dont judge a book by its cover.


Azim ashaary @ Marche Restaurant The Curve


Soup dan Bun tu untuk si Comel Nyla..


Pasta Seafood dalam Cream ni aku punya jugak.skali lagi tersilap pilih maknana.sebenarnya aku cakap nak sos Tomato cream bukan cream puteh cenggini.skali dia bagi yang cream.aku jadi kelu pulak nak cakap suh tukar so ambik je lah.harga RM16.80++..Memang makan tak abes lah.just ratah seafood atas tu jer.bukan hari aku nampaknya hari ni..huhuhu


Fried Calamari Encik Sepul punya.sedap!!nyam nyam!!


Chicken Crepe ni pun Encik sepul punya..memang sedap.nampak sangat sebab dah biasa mai so dia taw nak order apa.aku jugak yang kesedihan makan makanan yang tak kena ngan selera dan anak tekak.yang paling best air kedondong asamboi jer..


Mata kekuyuan beliau sebab khusyuk sangat mengadap makanan


Puan Lily lulu dengan makanannya.Kentang dan apa ntah.sedap weh!!


All of us.Nita yang ambik gambar.


Kami baru jer selesai makan tetiba Che Qis baru sampai.dia baru balik dari tempat kerja..shift habis pukul 7 tu yang lambat sikit..takper Qis kami sudi menemani dirimu yang baru nak makan itu..marilah join kitorang!!


Nyla yang aktif tak ingat..makan pun kuat.hehehee


Umar ni pun sat lagi kalau dah besar sket mesti letih la mak dan bapak dia nak layan..


Keletah si manja berdua..Kentang dan Dora


Uicehhhhhh mesranya kome berdua yek..


Che Qis tengah makan pun si Nyla duk kacau lagik..ambik satu satu kentang tu dia makan.hehee..nyla lapar lagi lah tu..


Alhamdulillah dah kenyang!!bestnya makan di Marche!!(tapi aku tak enjoy sebab pilihan makanan salah.huhuhu)


aik kata nak ambik gambar lembu skali lembu dah hilang terus.hahahahah


Dari The Curve kitorang ke Ikano Power Center untuk join CROCS warehouse Sale..harga diskaun sampai 70 persen!!aku sambar satu santa Cruz punya kasut dapat harga RM80 jer dari RM200 lebeh..ok lah tu.berbaloi..:)


masa tengah beli kasut crocs ada orang tegur aku..namanya Zana.dia pembaca blog rupanya.terkezut aku..ingatkan sapa lah tadik..(zana belah kiri skali dalam gambar di atas)..Zana ni pembuat Cupcake dan apam untuk event event..kalau nak tempah sekitar lembah klang masuk lah blog dia my1craft.blogspot.com.Nice to meet you zana!!nanti bagi lah cupcake free okeh.hehee..Then dari IPC ni kitorang bersurai.Thank you to all of you ya!!nanti ada umur kita jumpa lagi!!Take care guys!

*aku tidur rumah Encik sepul malam ni.Thanks to u and Nita sudi tumpangkan rumah.kejap lagi pagi pagi pukul 4am nak kena bangun dah sebab aku join Standard Chartered KL marathon di Dataran Merdeka esok.Wish me luck Guys!semoga aku dapat berlari dengan baik..Good Nite!!

3 comments:

Fafau De Craft ( Zana ) said...

nice to terserempak u mr azim...tqvm tlg promote fafau de craft! :)

bdk2 said...

wahhh....nnt nk try la bro. asyik lalu je kat sini. xpenah masuk takut mahal....hihih

i tot no camera is allowed?

amilia said...

spent a whole week to read your blog..from 2007..punya entry until now...nice..:) wat teruja je nak gi bercuti....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails