Followers

Sunday, June 12, 2011

A VERY SHORT TRIP TO MELAKA

Alhamdulillah.saya selamat sampai kembali di Penang jam 5 pagi tadi..Naik bas dari melaka jam 10.30 pm..Lawatan singkat di Melaka yang tersimpan seribu pengertian.walaupun sekejap,sempat lah jalan-jalan mana yang patut..Sekarang tengah tunggu kereta di servis di Top Zone sebelah Carrefour Seberang Jaya.sementara tunggu kereta siap meh nak story pasal kisah semalam.


Sabtu Pagi saya sampai di Melaka Sentral Jam 7.30 am..
.

Terima kasih for letting me stay here even just for a while.:)nice Home stay..


Thanks Pak anjang dan Mak Anjang for lunch yang sedap!dapat makan asam pedas dan rasa Buah Markisar for the first time..i like!!


singgah solat di Masjid Selat melaka.first time aku sampai.


Ramai betul pasangan yang baru berkahwin buat photoshoot kat sini.


Jalan jalan di Dataran Pahlawan.best jer nampak diorang melepak kat padang..


Memorial pengisytiharan kemerdekaan


Depan Kota A'Famosa 
.

Ramai betul orang..Cuti sekolah bakal berakhir tapi still ramai orang..


Teringat last year pun ada mai lawat melaka bulan 6 jugak with kak Tie dan Ziana.:)


Patung st Paul...penat memanjat bukit nihhhh...hummpphhhh...


Fee masuk muzium RM2..tetiba rajin masuk muzium apa kes.hahaha.lawak plak aku rasa.


Layan makan cendol Jam Besar..Pengantin ramai Buat Photoshoot area Stadhuys.


Pusing pusing dalam Mahkota Parade


Last but not least,makan malam di Garden Recipe kat Jusco Melaka..besar betul Jusco ni..Tersilap pilih meal rasanya kat Restoran ni.makanan tak menepati citarasa..Then lepas makan teman dia beli kasut di Shoes Garden,Then pukul 10 pm bergerak semula ke Melaka Sentral untuk menaiki bas ke Butterworth jam 10.30pm.sampai Penang jam 5 pagi tadi,Alhamdulillah semuanya di permudahkan.Terima kasih atas layanan mesra keluarga awak di sana.ada umur kita jumpa lagi.

*Kereta aku Major Servis la kali ni..halamak..banyak lagi lah ongkos yang bakal berterbangan..sat sat ni diorang baru call kata kereta dah siap..Until my finger meet the keyboard again.Happy Sunday everybody!!!

8 comments:

Leez M. Saaid said...

eheemm..ehemmm
mana gambar dia?
naklah tengokk...hehehe.

Nieda said...

meleleh tengok cendol tu...hu,hu

@xiM said...

KAK LEEZ,

gambar dia takder..lagipun orang kata save da best for the last kan.hehe

@xiM said...

NIEDA,

biasa biasa jer cendol tu..cendol said seberang jaya lagi sedap.hehehe

sepul said...

selamat pengantin baru

@xiM said...

SEPUL,

selamat menimang cucu

fazilzura said...

melaka mmg besh kalau jalan2...

* salam kenalan dr fazilzurakil

@xiM said...

FAZILZURA,

salam kenal.selalu selalu lah singgah yek..:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails