Followers

Saturday, February 14, 2009

And The Journey Continued..

Hari kedua kat Langkawi..

Pagi bangun awal dari Tidur..pi jalan jalan tepi pantai..amik udara pagi yang segar nih..jogging?tak lah..just jalan jalan jer..maleh nak mengeluarkan peluh..haha..masa ni kat tepi Pantai Cenang tak ramai orang..maklum lah,weekdays-bukannya hujung minggu..kalau hujung minggu Insya Allah ramai..

Perkarangan Sandy Beach Resort ni ada tempat duduk..so boleh la kalau korang nak melepak lepak kat tepi ni..nak berjiwang sendu pun no hal..takder orang nak marah..



Comel pulak aku tengok diorang duk Set up payung warna warni tuh..nak bersantai atau nak tanned kan badan di persilakan yer..


Dah puas menyusuri Pantai Cenang-it's time for Breakfeast..just makan Nasi Goreng ngan Roti Bakar..ok la tu kan..(gambor tak sempat nak amik,terlupa sebab dah lapor..)Lepas da Breakfeast terus la aku pi siap siap ke tempat kerja..setel sumer kerja tu segala,then aku Check Out dan singgah sebentar ke Pekan Kuah.

Pekan Kuah kat Langkawi ni tak jauh pun dari Jeti..sat jaa boleh sampai..

Kalau aku mai Langkawi,Haji Ismail Group ni jugak yang akan aku tuju dari dulu,Kini dan Selamanya..tak taw pasai apa tapi itulah hakikat sebenar..hehe..nak kata murah ker apa ker sama jer ngan kedai lain,tapi memang tertarik hati nak beli barang kat sini jer.Wallahualam..

Kat Langkawi apa lagi kan kalau tak sebat Coklat coklat yang boleh di consider murah sebab takder cukai..takder la murah sangat pun,tapi murah sikit la dari yang di Tanah Besar.

Pilih jer coklat apa yang ko nak sumer ada...

Sumer coklat ni sedap sedap..rambang mata aku tak taw nak beli yang mana..
Beli sekadar yang ter mampu sahaja..beli banyak banyak pun nanti membazir sajor..membazir amalan syaitan..Coklat coklat ni beli untuk diri sendiri dan untuk kenalan serta rakan terdekat.

Dari pekan Kuah ni terus ke Jeti Langkawi..masa ni da dekat Pukul satu tengahari..



Dalam lebih kurang 5 minit jer sampai..Langkawi ni bukan besar mana pun..sehari suntuk jer pun dah cukup untuk ko keliling satu Pulau nih..

Hantor kereta sewa dulu..dapatkan deposit balik..Then pi Cari Tiket Feri

Nasib baik sempat naik feri pukul satu Tengahari..malas nak tunggu sebab feri seterusnya pukul 2.30 petang..tak kuasa eden nak nunggu nyer..

Masuk jer Feri ke Kuala Perlis nih dekat Seat depan tetiba terjumpa mamat nih..Shahe,kawan Abang Bear yang aku jumpa masa makan makan kat Resroran Riverview..Blogger jugak dia nih..kecik kan Malaysia nih,pusing pusing mana mana pun tetiba ada jumpa orang yang kita kenal..Such a coincidende..

Feri ke Kuala perlis memakan masa lebih kurang 45 minit jer..tak lama pun..just borak borak ngan Shahe then layan cerita Cinta U-Turn lakonan Awie n Fasha Sanda yang amatlah gedik ituuuu(FYI,aku memang menyampah ngan fasha Sanda)..Masa pi Langkawi semalam pun depa duk pasang cerita ni,on the way balik pun cerita ni jugak..ishh..layankan ajer lah..

Dalam pukul 2 petang sampai ke jeti Kuala Perlis..masa ni dah lapor sebab time lunch dah lepas..berkesempatan lunch ngan Shahe ni kejap..makan kat kedai depan Jeti tu jer.

aku malas la nak bagitau nama kedai ni kang kesian plak kat makcik tuh..tapi apa yang aku nak bagitau makanan kat sini macam dah BASI okeh...diulangi-BASIIIIII....nasik putih tu macam yang 3-4 hari lepas,lauk pauk sumer tak fresh..rasa lama...euuww....Tobat sumpah aku takkan datang makan kat kedai ni lagik..Thanks Shahe sebab belanja makan-walaupun makanan ni macam makanan kucing.

Lepas makan hantar si Shahe ni ke terminal bas(dekat jer,walking distance tapi alang alang keter dah ada).Then aku terus nak balik Penang..Tapi entah bagaimana aku pun tak mengerti aku tersesat masuk ke bandar Kangar..

Bukan setakat tu jer wehh aku duk sesat...lepas da lepas bandar kangar tu tah kemana hala ntah aku duk sesat masuk highway yang nak menuju ke Changlun ngan Bukit Kayu Hitam..lebih kurang 60 KM jugak lah aku duk sesat..dah la badan Penat..

Sebab tensen sila drive laju laju yek..150 KM per Jam boleh memendekkan masa perjalanan anda..

pusing punya pusing punya pusing punya pusing akhirnya aku mampu mencari jalan keluar..apa daaa...dah selalu pergi langkawi jalan balik pun boleh duk sesat lagik...Kisahnya macam ni-kau bagi lah aku seribu buku pasti aku boleh hafal..tapi kalau kau kasik tang jalan jalan ni memang payah la aku nak hafal..especially kalau kat KL lagi teruk...urggghhh...


Akhirnya dalam pukul 6 petang baru aku sampai ke Penang!!dah nampak Tol Sungai Dua ni baru aku lega..Taker lah,biar lambat sal selamat kan..

Sampai ke Penang terus aku cari Tiket Bas ke Kuala Lumpur pulak..sebab esok pagi nak hadir majlis pertunangan kawan baik aku kat Kuala Lipis..then hari Isnin ngan Selasa ni pun ada Forum kat Hotel Resident Bangi..mulanya aku nak drive tapi tak larat..Penat Seyh...baik aku naik bas..boleh tidur jer..

and the Journey Continued..

15 comments:

A.R.A.S.H. 910 said...

nak chocs!! hahaha..yummy yummy!

farhanaabubakar said...

alahai sadisnya..
mknn mcm basi..
xberetika btol penggerai 2...
harus diboikot...

Dakjaat™ said...

FUH! Axim! banyak giler papan coklat tu... ade beli utk aku tak sekeping? hehehehehe! ;p

Tny said...

First of all.. I browse your photos.. wallllaahhh.. pi Langkawi.. syioknyaaa....

Terus teringat coklat!! :)
How was the trip? Mesti syiok..cuaca okey..sumanya okey la..

jerry maguire, jr. said...

heh - nasik basi! huhu nasib le tak cirit birit..

ab geldofg said...

wah2 bstnya...tk ajak aku ye

:: BlueGreen :: said...

slm p'knln,, jln2 kat blog org,, hehe,,
sronoknye g langkawi,,dlm bnyk2 foto,,
t'tarik ngan kedai coklat tu,, hmmm bestnye coklat2 tu sume,,
nasik basi?? =/ ciannye,,,

~ gyena~ said...

makk aiii...punya berjalan

Wahidah said...

cokelat............yummmyyyyyyyyy

Lily.Lulu said...

banyaknya cokelatttttttttttttttttttttt !!!!

bestnya bestnya bestnya !!!
:D

Heartless Devilish said...

windu langkawi..
planning dlm tahun nie nak gi langkawi lg lar...
windu the pantai.. the cekelat segala....

Beruang Madu said...

Hmmm.. jumpa kat atas feri lah yer... kelentong si Shahe... kata jumpa kat Kuala Perlis... tapi takperlah... every person have their own reason...

:: NbC :: said...

hehehe, Axim sesat ke Changlun eh.. singgah le umah dulu minum2 bg sejuk skit - sure lalu depan umah punya.. hehehe

Faisal Admar said...

Tak sabar nak pi Langkawi! :D Nak kena plan ni!

Tny said...

Amboih shopping kt Hj Ismail group.. ermm.. borong cokelat je ke?
Mehh sini sket.. :p~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails