Followers

Thursday, February 12, 2009

Langkawi Dan Kuala Lumpur

Pukul 4 Petang tadi bertolak dari Penang..Nak menuju ke Pulau Langkawi untuk kesekian kalinya lagi..atas urusan kerja.Cadangnya nak pi pagi-pagi,banyak masa sikit boleh spend kat Langkawi tapi kena masuk opis sat pagi tadi tu yang terlajak pukul 4 petang baru boleh gerak..Tak kesah laa..janji sempat naik Feri Terakhir nanti.

Layan gak lah travel sorang pun..malas nak pi ngan staff..kalau kepala satu je lagi senang nak decide apa nak di buat.

Perjalanan dari Penang ke Kuala Kedah memakan masa selama lebih kurang sejam sahaja.


signboard besor besor boleh nampak..konpem tak sesat punya lah.



Mulanya nak naik feri kat Terminal Kuala Kedah..tapi mengenangkan kalau naik dari Kuala Kedah ni memakan masa dua jam setengah atas feri,compare ngan naik feri dari Kuala Perlis cuma 45 minit sahaja,so i've change my mind..


meneruskan perjalan ke Kuala Perlis.

suka benor aku tengok pokok pokok yang beranting nih....cantekkkk..


dalam pukul 6 sampai kat Kuala Perlis..


Ni baru kali kedua aku naik feri dari Kuala Perlis..biasanya memang naik dari terminal feri Kuala Kedah sahaja..

Hotel Putra Brasmana ni tempat Anies kerja dulu sebelum dia sambung wat master kat USM.

Bila tiba kat Kuala Perlis ni first thing to do cari tempat nak Park kereta semalam.Aku cari tempat parking berbumbung RM8 sahaja semalam.


Then cari tiket..memang dapat tiket feri yang paling last..Pukul 7 petang.Harga tiket RM18 sahaja..satu hala..kalau naik dari terminal feri Kuala Kedah harga tiket RM23.beza Rm 7.Tepuk dada tanya laha selera yek mana satu kah akan menjadi pilihan anda.


dekat 45 minit aku duk menunggu..huhu


ishhh kaki anak sapa nih..macam kaki orang sakit untut jer kan..saiz 11 plak tuh..kalau sepak orang sedap nih..hmmmm..





Ni gambar subset yang semnpat dirakamkan sebelum naik feri..Subhanallah..cantik nya Ciptaan Tuhan yang ni..Kalau kamera lagi gempak konpem gambar lagi meletup..Sabar..sedikit masa lagi akan tiba di mana gambar gambar dalam blog ni akan menjadi cantik..hehe

Boleh tahan ramai jugak orang duk nak naik feri terakhir nih..


Masa dalam feri diorang duk pasang DVD cerita apa ntah,yang fasha Sanda ngan Awie berlakon..ntah tak tahu tajuk citer tapi layan gak lah..sampai tak sedar da sampai ke Langkawi...Punya lah sejuk aircond dalam Feri nih..aku plak pakai short sajer..lagi la menggigil gigil..

dalam pukul 8 sampai ke Pulau Langkawi
First thing to do bila da sampai mestilah sewa kereta..sewa iswara sahaja..RM40 sehari.kalau peak season sampai RM180 apa kess???(eden tak mampu nak naik sentra macam orang itu..hehe)
dah ada kereta cari tempat tinggal la pulak..
Sandy Beach Resort-RM88 semalam sekali ngan breakfeast-What do you expect kan..ok la nih..esok nak balik dah..
Makan malam yang memang ikut nafsu semata mata..sampai tak habis akau makan..makan sorang sorang beb..Jangan contohi sikap aku yang tamak nih..orang tamak selalu rugi macam anjing ngan bayang bayang..hehe
jalan jalan sat kat pantai..


Then balik bilik la..nak titon dah..nite nite..

********************************

Esok balik dari Langkawi nak pi KL pulak..akan berada di KL sampai la selasa depan..16 dan 17 HB ada Forum kat Hotel resident Bangi..Sibuk sangat la sekarang..kalau ada masa nanti aku pi 'umah' korang k..Maaf...salam ketemu lagik!!

Chiaow..Wassalam.

Selamat Berblogging & selamat bercuti ya kalian!!

31 comments:

Ziana said...

just nk komen tang mkn..
apesal mkn mcm nk kenduri..
1 hidangan..

hehehehe..
pehtu x sedap..
kan kan :P

meh mai kl..
:)

CAHAYA said...

sorang2 je ke ni? Wah, sangat drama. Ye lah, macam dlm TV, kalau jiwa kacau pegi bercuti sorang². :)

Faisal Admar said...

axim aku nak pi jugak!!! selalu mcm ni... tak pernah ajak pun

RIZAL said...

mkn sowang ker? hikk!!
dhstayyy...

Anonymous said...

slm.sekadar brkongsi:-)..
imam al-qurtubi telah menyatakan bahawa ada 7 nafsu makan:

1.nafsu semulajadi
2.hawa nafsu
3.nafsu mata
4.nafsu mulut
5.nafsu telinga
6.nafsu hidung
7.nafsu lapar

seorang islam makan untuk memuaskn nafsu lapar.tetapi org2 kafir makan untuk memuaskn ketujuhnya.sama2lah kita renungkan ye...
-Ruj.Umdatul Qari; jilid 21,m/s42.-

Luth Textile said...

syokla pg langkawi..
awt tak ajak..
kalo tak leh teman.. haha

LeannY said...

bernafsu serakah betui hang ni makan...sorang pun byk tuh...mcm enjin 3.5L tuh...he he

~ gyena~ said...

bukan main eh pegi travel sensorang..mkn bagai nk rak. bukan main eh. sempat bershopping kew? ahaks!! nk dtg kl berkursus di bangi eh? herm..bila la agaknya nk jumpa ngan geng2 utara neh?? jeles tgk gamba korang aritue taww

MiSZuE said...

resident hotel huhu dekat da tu ..hehe

hmmm zue baru jek balik langkawi le axim ..syiokk whoaaa

:: p R i n c E s S _ N :: said...

rm88 semalam...siap bfast...sgtt bebaloi....pasni ley overnte ctu r...perghh..lauk die...kemain lg tuu...mkn sorg plaks..

farhanaabubakar said...

mak aih banyak tol makan..
ha3....
skali skala ya..
ke..berkali2??ha3

nak turun bangi ke..
da dekat la ngn UKM =)

A.R.A.S.H. 910 said...

aiyohhhh..itu mkn sorang ke??? ahaha

*SiRibenMerah said...

itulah parking smp rm8.. hehe.. kalo btau I, suh park kat umah kakak je.. taman sebelah jeti tuh je.. free pon free.. bumbung pon bumbung..
hiksss =)

Rush Murad said...

beli kamera yang canggih2 sikit ekkk... kasut saiz 11??? wowww... kaki anak gergasi tuuu..

bozzobattousai said...

makan sesorg cam gitu punya bnyk? ada bela ka? lain kali ajak r abg ngan kak ti hang join habiskan...

kuchairies said...
This comment has been removed by the author.
kuchairies said...

axim.. aku sangat kagum dengan teknik pemakanan anda..

kuchairies said...

axim.. aku sangat kagum dengan teknik pemakanan anda..

Lily.Lulu said...

overnya makan !!!
ish ish ...

:P

Ad Rifza said...

Waduhh makannya..ingatkan 2 3 org..rupa2nya sorg..hehe...mana nak habiss byk tu..kalo ad ada sure licinnn..hehe..
Lama tak ke langkawi..

Ad said...

layan gk sorang2 ni kan...

mm..ferry tu AD jaga tau..ekekekke

jerry maguire, jr. said...

last-last pi KL naik bus je, kan? hehe

KNizam said...

giler banyak lauk. hehe :)

budleee said...

heheh

kalau sakit untut, bukan saje kaki tu besar, tapi dengan betis2nya sekali membesar

mummysyafie said...

kaki saiz 11?? mak aii..besar nya

Costa Rica said...

entry kamu sungguh menggiurkan....
aduhhhh dah la puasa.... banyak plak pic makanan dalam ni.... naik nafsu la plak.... (nafsu makan jee)

Wahidah said...

aik jln sorang2 je ker..isk3...bestnya p bercutii

nazzman ibrahim said...

sakan hang makan xim....aku mati2 ingat hang makan ngan kawan rupanya sorang jerr

Dakjaat™ said...

axim! holiday sorang2 ke?? banyak makanan ko makan sorang.. hahahah! ;p sure dah berisi neh ..

Tny said...

Ha'ah serious shit order berlambak-lambak!!! Kan mmg betul tak abih... ermm.. ke x sedaap?


Ewaahh.. sempat lagik teringat kat Anies dia tu :D

Beruang Madu said...

Huiiii mak datok... bila lah Abg Bear nak ke mari nih... errr Azim masa makan tu takder masalah servis yg macam hanjeng ker?? service okay ker??

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails