Followers

Monday, February 16, 2009

My BestFrienD EngaGeMenT CeReMoNy

Lepas makan kat William terus balik ke rumah Kak Tie..masa tu dah pukul 6.30 pagi..ingatkan nak tidur kejap tapi kalau tidur alamatnya memang tak bangun plak nanti..mau mengamuk Sam nanti sebab tak pi majlis tunang dia..haha..last-last aku duk ber online kejap tak tidur pun..dalam pukul 8.30 pagi aku ke LRT terdekat-LRT Ampang.


Lama siot tak naik LRT..Kat Penang takdak LRT nih..


Yang penting selesa dan mudah..Malaysiaku Gemilang.

Aku berenti kat Taman Melati punya stesen..sebab dah janji ngan my old friend,dia fetch aku kat sini sebelum kitorang bertolak ke Kuala Lipis.


Abdul Hakim Bin Mohd Uzir-kawan sama sama belajar masa kat Uitm dulu,Satu fakulti satu course satu Rumah sewa,cuma tak satu katil jer..haha..sekarang ni dia kerja kat PJ,da nak kawen nih..sowee la yek pada cewek cewek di luar sana..kekosongan telah terisi sejak sekian lama..:)

Perjalanan ke Kuala Lipis anggarannya 2 jam Setengah dari Kuala Lumpur..

Mati lah Hakim duk drive sorang sorang sebab aku duk Syiokk tidoq..mau tak tidur kalau badan dah penat..nasib baik la boleh kawal lagi mood yang ta berapa nak stabil..hehe..maaf naa hakim sebab biaq hang duk drive sorang sorang..nak wat camana aku tak berdaya..kang aku drive masuk gaung lagi la parah sapo nak jawab tuh..

Akhirnya tibalah kami ke Kuala Lipis..lupa nak cakap sebenarnya kitorang gerak 3 kereta dari KL,konvoi ngan Sam dan keluarganya dua buah kereta..tak kisah lah janji da sampai kuala Lipis dengan selamat dan jayanya..Nampak tak kat sign board atas ni ada gambor pompuan macam pontianak tuh?konon konon tu la gambor siti Nurhaliza Tarudin yang memang berasal dari Lipis nih..wakaka..lawok la gambor tuh..


Bukti aku da sampai Lipis..kat Jeti pun jadi ajer kalo nak bergambor..tak silap aku belakang tu sungai pahang..owh yer la kan ni aku berada di negeri Pahang Darul Makmur..makmur kah?
Berenti kat Masjid Lipis dulu..nak kencing berak basuh kepala segala sebelum bertolak ke rumah tunang Sam..sumer ahli keluarga Sam ada masa ni kecuali sorang adiknya yang ada kat Penang.


Ehhh awat la si Sam duk ikut skali kan..kalau ikut adat dulu dulu lelaki mana boleh bertandang ke rumah Bakal pengantin perempuan..tapi itu cerita dulu..Zaman dah berubah..sekali air berubah sekali pantai berubah..nothing is impossible right now na na na na na..(ehhhhh tu macam lagu Akon la plak kan..wakaka)


Dari Masjid tu terus la kami bergerak ke Rumah Bakal Pengantin Perempuan..aku tak taw ni taman apa main ikut jer..kalau nak suh aku mai lagi skali memang konpem akan sesat.Panas tak hengat masa nih..memang kering sangat..dah la tekak dahaga dan perut lapor..sabar..jap lagi boleh makan k..


Yang duk bawak tepak Sirih tu la mak Sam..Tahniah yer makcik,da nak dapat bakal menantu nih..makcik suka tak..makcik suka tak.ngeeee..


ni bapak Sam-pakcik Maghpor..tersenyum lebar bila da sampai rumah besan kan..nanti boleh la menantu plak duk buat kopi untuk pakcik yek..bertuah badan..


Rombongan meminang dari Segamat..aku wakil dari Penang..berat dowh bawak buah tu..dah la panas terik..takper bestfriend punya pasal aku sanggup jer..berkawan biar seribu berkasih biar satu..(ntah apa aku duk merepek ni..maaf naa..kepala tengah tak betul nih..)


Warm welcoming dari Pihak Bakal Pengantin Perempuan..wahhh siapa berkhemah bagai nih..meriah..


Lepas dah salam salam majlis pun bermula lah..Pak Maghpor berbalas pantun dengan Pak Manap..Ewwwwaaahhh..klasik sangat kan..


berbalas balas pantun sambil berbincang pasal majlis kahwin,dan jugak bincang pasal mas kahwin duit hantaran sumer sumer tu lah..aku duk dengar jer..jauh di sudut hati rasa gembira sebab kawan baik dah nak di ijab Kabulkan..Alhamdulillah..


Setelah persetujuan di capai,

Doa selamat di baca sebagai simbolik semoga Tuhan memberkati usaha murni ini..Ameenn..


*Hantaran Pihak Lelaki dan Pihak Perempuan.


yeee itu lah dia Angah-Bakal isteri Sam tak lama lagik..dah selesai mengamin kan doa,maka tibalah masa untuk Ibu Sam menyarungkan Cincin merisik dan bertunang kepada bakal menantu nya..


Alhamdulillah..selamat kamu menjadi Tunang Sam..Jangan bertunang lama lama okeh..kawen je terus nanti..Insya Allah..


Adik Beradik Sam bergambar bersama bakal ahli Keluarga


Sabar lah Sam..ko pun tak menyempat nak bergambor ni apa kes..mana boleh langgar adat..Tanhiah buat korang berdua!!muka memang ada jodoh..semoga jodoh berkekalan ke anak cucu..


axim dan Angah..

Hakim pun mana tahan dk asyik amik gambor jer dari tadi..konpem dia pun nak masuk Frame..kata gila glemer..kahkah..ini je lah Rakan BSAC yang hadir.yang lain akan hadir untuk majlis kahwin nanti..Bila??Tunggguuuuuu....setakat ni biarlah Rahsia..(bak kata Siti Nurhaliza Tarudin)


bergambor lagi dan lagi..sampai la satu tahap aku teringat yang perut dah lapor sangat..

ada majlis Tunang mesti la ada majlis makan makan


Lauk pauk yang menarik-ayam masak merah,Gulai lemak nenas ikan masin,sambal bilis dan ulam ulaman..tradisional sangat lauk pauk tapi yang tu lah yang paling tekak aku minat..sedap...!!


Sam duk pulun pi makan ngan bakal pak mentua..nak ambik hati la konon konon nya..citt..


Alhamdulillah..Kenyang perut suka hati..licin habis kitorang bedal..nak makan jangan malu kalau tak lapor nanti..betul tak kawan kawan..hehe..Lepas da siap makan,

Aku ngan Hakim kena mintak diri dulu..sebab si Hakim ada Dinner plak malam ni,Dinner Company.masa ni dah pukul 3 lebih..kang terlewat plak dia salahkan aku..ishh ish ish..
Selamat Bertunang my Dear Friends!!

Ferrero Rocher jer aku mampu kasi sebagai hadiah di hari pertunangan Korang..nak hadiah best tunggu majlis kawen nanti k..


Ni action semata mata..on the way balik aku yang drive sampai KL..Bye bye Orang Lipis..

Buat kedua sahabatku yang di sayangi,Selamat bertunang sekali lagi dari AXIMUD..Tahniah!!semoga ikatan yang terbina ni akan tetap kekal sampai bila bila..Aku doakan korang ke Jinjang Pelamin nanti..dont worry,i'll be there for you..




Sampai Kat KL lebih kurang pukul 6 petang.

Aku harus berehat.Badan dah penat dan letih.Mata dah ngantuk.

nak tidur rehatkan Badan.

Congratulations to Sam & Angah.

Zzzzzzzzzzz..

17 comments:

ab geldofg said...

wah jauh ko jln ye

-FAME- said...

xim ko sowg jek dak bilik kte blum tunang nie.. sam nak jalan dh next week.. ako ujung tahun.. ko jek nie.. ako musykil..haha.. ke ko nie gay.. hahaha weh gurau jek.. ako tgh pecah kepale nie..hahhaa

ddyana said...

congrats sam n angah...angah nyer bj simple but nice...n of coz incik axim yg suka pakia bj jalur2..nampak sgt muka awak tu mengantuk

axim said...

ab geldofg,

jauh berjalan luas pandangan..

:)

axim said...

Fame,

nanti da sampai seru kawen la aku nih..la nih tak stable sana sini duk nak urus diri sendiri pun masih terkial kial lagi la nak sara anak orang kan..haha..

takpa,ko berdua jalan la dulu yek..aku doakan jodoh korang berdua kekal ke anak cucu..

amin..

:)

axim said...

Ddyana,

memang gwe mengantuk tahap gaban tuh..tak tidur sehari suntuk..plak tuh duk berjalan sana sini...

ponek ponek..

ngantuk..

zzzzz

Tny said...

Hikhikhik.. selamat bertunang & tahniah untuk kawan Axim tu =)

Amboih.. dia.. asyik follow rombongan orang je.. sendiri punya bila lagik? :D

RIZAL said...

en axim da bulat!
hiksss.. jgn marah...

axim said...

Tny,

rombongan sendirik tu nanti nak kena buat announcement besar besaran k..Tungguuu....

:)

axim said...

Rizal,

En.Axim memang sentiasa bulat..tak pernah pulak dia berpetak atau lonjong..haha..

miamor said...

huhu..terharu ade entry lgi untuk aku.hehe..thanks azim.doakan yang terbaik untuk kami naa..
thanks for coming :) jauh tu..we really appreciate it fren..
thanks for ur ferreroo tu..sodap..hehe..
thanks untuk kek tunang tu skali.walaupun sam dah jatuh kan, aku je yang tau rupe kek tu lepas jatuh camner..huhu..
see u next week pren..aku nak balik lipis bercuti dah sabtu ni..sampai ketemu lagik ya.permisi..hehe..

thanks to all yang wish slmt bertunang tu :).

thanks kat yang komen baju saye simple but nice tu ek..

hehe..mcm surat lak kan komen ni.sekian.aku nak ke bangi ni zim..ade urusan yg belom selesai..huhu....

[yAN!e][pUTraJAya] said...

bila turn AXIM lak nih?
he he he

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥
*********************************

Lily.Lulu said...

alhamdulillah
selesai akhirnya

tak lama lagi nak nikah pulak yer
tunggu axim je ni

jangan tunggu lama lama
nanti lama lama
dia diambil orang

:P

SheeMieyDa said...

seronoknya depa dah tunang..pastu nak kawen dah..ang bila lak jim..

Ziana said...

congrats sam n angah..
lain angah bile pakai cenggitu..
sweeet!!
:)

haa tuan tanah bile lagik?
:P

putra745 a.k.a cikgu saril said...

dah sampai kuala lipis rupanya org penang ni... awat la tak habaq kat orang lipis ni...? kalau tak boleh round2 rumah siti nurhaliza...
hehe... tapi kami kat sini tak heran pun... keh3x...
sungai tu bukan sungai pahang, tetapi sungai jelai anak sungai pahang di mana puncanya air sungai pahang... kami orang2 lipis ni minum air sungai jelai ni ler...ahaks...

Anonymous said...

It is also possible Abercrombie and Fitch today to create your Abercrombie own custom polo shirts Abercrombie Sale wherein you can have your Cheap Abercrombie own logo embroidered Abercrombie outlet on the front of the shirt. abercrombie Jeans These custom polos are ideal for companies that are hosting an event of some kind. Abercrombie Pants They are also great to give away as promotional Abercrombie Tees items to company personnel for work well done. Clubs of all types take advantage of
Abercrombie Shorts custom polo shirts as do sports teams who wish to have all members Abercrombie Sweaters dressed the same when traveling together. Customized shirts are also great to use as staff clothing or uniforms for pubs, restaurants, hotels and a wide variety of other types of businesses.One of the most popular companies in business today that offers the custom polo shirts is LEADapparel. This online retailer offers custom embroidery services on orders of twelve or more shirts. The embroidery done is perfect and of the highest quality. Orders are processed quickly and shipped out within just a few days.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails