Followers

Wednesday, April 27, 2011

DINNER @ D'SAMILA SEAFOOD RESTAURANT, ALOR SETAR

Malam tadi aku ke Bandar Alor Setar.Untuk makan malam di sana..Rasanya sepanjang aku di Penang ni kali pertama aku menjejakkan kaki ke Pusat Bandar Alor Setar di malam hari..singgah di dataran depan Masjid Zahir,nampaklah ada menara Alor Setar..kat kawasan ni ada wisma negeri,Istana Lama (just name a few..)..yang penting ada Pokok kalerful lip lap lip lap macam kat I-City Shah Alam.ada orang alor setar bagitau aku ni kawasan i-City Alor Setar.
a

Masjid Zahir ni cantik juga.walaupun kecik.tapi cantik.
a

Tu lampu kalerful lip lap lip lap.nampak menara Alor Setar
a

Ni air pancut punya kawasan..Dataran ni best kalau nak melepak.
a

Ni aku tak sure namanya apa.
a

Dari dataran Alor Setar tu baru bergerak ke tempat makan.tak tahu nak makan kat mana.so aku heading ke arah Kuala Kedah kot kot lah ada Restoran Seafood yang sedap.taknak gugel dulu cari tempat makan best kat loqstaq.sapa suh.haha..jalan punya jalan nampak lah kedai ni tepi jalan.macam best jer terus lah menyinggah.
a

Kawasan Restoran ni sangat luas..menarik juga..kami duduk kat atas pondok..boleh duk makan bersila.lampu Hijau suram suram..memang macam best lah tempat ni.tapi soal rasa makanan tak sure lagi.alangkah indahnya kalau rasa makanan pun seindah tempat ini.Jom kita lihat seleksi makanan untuk malam tadi:
a

Air aku order Tembikai Susu.sebenarnya by saying Tembikai Susu aku maksudkan Honeydew..diorang silap paham buat air tembikai biasa tu campur susu..aku kurang minum air bersusu..dah terpaksa tukar air..sorry yer awak.terima kasih sebab tak cerewet.:)
a

Lepas air dah sampai this meal pulak sampai.KERABU MANGGA..sedap kerabu mangga ni..aku suka.Dia pun suka.
a

SOTONG GORENG TEPUNG.lagi sedap lah sotong Goreng tepung klat Idrus.yang tu takleh celen.yang ni macam cucur so aku tak berapa minat sangat.tak berapa minat pun almost satu pinggan ni aku yang habiskan.
a

TOMYAM CAMPUR.yang ni aku tak sure nak explain macam mana.senang cakap ni Tomyam yang tidak boleh dibanggakan lah.rasanya agak pelik tak macam tomyam dan persembahannya pun agak kurang menarik..tak rekemen lah tomyam kat sini.Agak sedih di situ.
a

Mula mula kitorang order Siakap tiga rasa.sekali bila semua lauk dah sampai baru diorang nak bagitau siakap dah habis.tak pasal pasal kami kena tukar ke KERAPU TIGA RASA.kena tunggu lagi 10 minit sebelum makan.kang kalau makan dulu kena ratah pulak ikan ni.Rasa isi ikan ni pun agak fail yer.rasa isi ikan lama..tapi macam biasa lah.habis jer.heheee
a

Telur Dadar
a

Keseluruhannya kedai makan ni hanya menang dari segi tempat sahaja..rasa makanan nya tidak boleh dibanggakan dan banyak peningkatan perlu di lakukan.tapi aku tengok orang ramai jer duk menyinggah.tak kisah lah.ni komen dari aku.lain kali kalau nak makan jangan main terjah jer.buat lah research dulu.tu yang jadi macam ni.tapi aku suka macam ni.Spontaneous dan adhoc.baru thrill.
a
 
Habis makan kembali ke Dataran Alor Setar ni semula..sembang sembang kejap then baru aku balik ke Penang..sampai penang malam tadi dalam pukul 12.30 am then terus tidor tak sedarkan diri sampai lah jam 6 pagi tadi.Terima kasih untuk masa anda ya..:)ada umur kita berjumpa lagik.
a
*Hari ni sibuk dengan Workshop AKP..minggu ni Boss aku duk tumpang aku pergi dan balik kerja.kereta dia masuk workshop..oh ya,aku nampak followers aku dah sampai 300.sapa yang rasa dia followers aku yang ke 300 tu sila emelkan alamat dan nama penuh ya.ada hadiah misteri menanti anda.:)

6 comments:

Cik Wanie Ghani said...

pendapat saya,
D'Samila tue x berapa best utk dimakan,
tempat saja nampak cantik,
kalau nak lagi power & sedap,
better mkn kat Restoran Nelayan,
mknan kat situ lagi sedap + murah + fresh,
minuman diorg pun sgt2 sdp & kena ngn tekak....

Kat Alor Setar nie x der byk tempat yg sedap melainkan di Oasis,Old Village,Restoran Bunga Buah Naga....
Yg lain2 tue biasa2 saja....

Tq :)

bard. said...

Axim, yg dataran air pancut tuu klu org alor setar panggil 'Paris" dan yg warna putih bentuk kota sebelah bali besar tu pintu masuk ke muzium diraja. :)

nelly said...

tempat yang lawa + makanan yang menyelerakan !
hehe

sepul said...

hai abam... takda hadiah untuk saya ker?

Azueriena Norash said...

adoiii x membanggakan ehh...kalau mcm tu....u kena bangga sebab makan dengan si dia...hehehhee

mummysyafie said...

tak pernah lagi nak sampai alor setar..eventho hubby dulu pernah kerja kat sana

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails