Followers

Sunday, April 24, 2011

FOOD REVIEW : NASI KANDAR LINE CLEAR PENANG ROAD

Ni cerita malam tadi.
a
Tiba-tiba keinginan nak makan nasik kandar muncul..minggu lepas dah sakan makan nasi Kandar Beratur sampai dua malam berturut turut.so malam tadi terasa nak makan nasi kandar lagi.Dah kemaruk agaknya.apa ntah depa buh dalam kuah kari.tapi takkan nak rasa yang sama jer.so aku datang ke Nasi Kandar Line Clear pulak..antara Nasi Kandar yang Femes di sini.again,walaupun dah masuk tahun kelima aku mengungsi di Bumi Penang ni First time makan kat NASI KANDAR LINE CLEAR.harap maklum.
a

Lokasi nya senang sahaja.kalau korang taw Hotel Cititel,Kat Mydin dan Pasar Chowrasta maka memang akan lalu lah di Area Nasi Kandar Line Clear ni.berada di Lorong tapi tepi jalan so memang akan nampak..tak susah.senang jer nak cari.Dibuka 24 Jam kepada orang ramai yang ingin merasai kesedapan nasik kandar Penang.ni alamatnya:

Penang Road, Penang
An alley off Penang Road,
Upper Penang RoadBehind 177,
Penang Road, Penang
a

Antara lauk pauk yang di sajikan..
a

Masa aku sampai ni orang tak ramai sangat.aritu ada member aku datang kata jenuh nak beratur..maybe sebab aku sampai sini dalam 10 malam tadi.so tak berapa meriah.maybe pukul 12 malam ke atas lagi ramai.wallahualam.Tengok depan stall ni diorang letak Kepala Ikan besar macam ni.aku syak its not for sale.more kepada pelaris kedai.entah.aku tak percaya sangat perkara mengarut macam tu.
a

So ini lah dia Nasi Kandar yang aku ambik.Just Ayam Goreng dan Kuah Campur,Timun serta Bendi.Harga RM6.40.Affordable lah.rasanya tak taw lagi.mai kita makan..nampak macam sedap neh..
a


Overall aku rasa Nasi Kandar ni not so special.maybe sebab pemilihan lauk aku yang kurang mengancam..patut tadi mau kena ambik Ayam Gulai baru boleh banding dengan Nasi Kandar Beratur Masjid Kapitan Keling yang aku pi Minggu lepas..yang ni nasiknya pun aku tak berapa suka.macam peroi sangat..Kuahnya pun tak berempah sangat.Lain orang lain lah pendapatnya kan.Cuma aku Vote Nasi Kandar Beratur lagi lah dari yang ni.Selera masing masing.
a

Tempat makan kat dalam ni ok jer..ada lah part yang a bit smelly tapi dah tepi lorong macam ni what do you expect kan.at least aku dah try dan boleh bezakan mana selera aku suka..lepas ni member member datang Penang moh la pekena Nasik Kandar Line Clear..aku ok jer kalau nak bawak korang makan kat sini..:)
a

Di satu sudut dinding kedai siap ada Alamat Facebook lagi.Korang yang suka Nasi Kandar Line Clear boleh Like That Page..Gambar artis yang duk pekena nasi Kandar Line Clear pun berlambak duk ada..Jehan Miskin,Erra Fazira,sekadar menyebut beberapa nama..ramai lagi lah selebriti yang ada..siap ada keratan akhbar lagi menunjukkan betapa popularnya This outlet nasi kandar.So peminat peminat nasi kandar sekelian,Ayuh mencoba Nasi Kandar Line Clear!!Promosi Percuma.(*Gambar dalam entri ni ambik pakai Torch9800 sebab duk bawak DSLR sekali memori kad boleh pulak lupa nak masukkan.hampesss tol.)
a
(sambil senyum depan kamera dengan plat jalan jalan cari makan bersama AXIMUD dan menyerahkan kepada owner Restaurant..lagu latar penghujung rancangan berkumandang ke udara.Skrin gelap.sekian..)
a
*Tepuk dada tanya selera mana satu yang korang suka..Sakan aku duk buat entry makan makan lately.Dah nak buat camana sejak azali lagi dah selera macam Dinosaur.Pastu bila orang tegur dah makin Gemok marah..Salah siapa sebenarnya??ceciterr ceciterr ceciterr..

19 comments:

bard. said...

saya pun preffer nasik kandaq bratoq.. mamak yg campoq kuah tuu skill dia terbaeeeekk

ATZ HOMESTAY said...

lama giler x makan nasi kandaq nie...teringin ler pulpkk nak pi penang...huhuhu

geraugebang said...

Pergghh,,punyalahh nampak sedap...err tak berapa sedap heh? ko ni...potong mood akak jer.

@xiM said...

BARD,

Setuju lagi sekali!!skill letak kuah memang terbaekkk..laju jerr...

@xiM said...

ATZ,

nasi kandar kat KL tak berapa sama macam kat sini

@xiM said...

KAK GERAU,

tekak saya tak berapa suka line clear ni.nak kena pekena nasi kandar beratur jugak..

maz said...

tak pernah cuba lagi kat sini....nak kena try juga sekali, malu jadi org penang tapi tak pernah makan kat sini...:p

Cik Wanie Ghani said...

dah lama x mkn kat situ,
kalau dulu asal trun Penang mesti nak kena terjah situ,
tapi skg tidak lagi,
sbb ada tempat port lain jugak yg sedap,
:)

InaAchik said...

saya pun lg suka nasi kandar beratur.

@xiM said...

MAZ,

Haiyooo aku ingat aku jer yang tak pernah try,orang penang yang dari kecik duk kat penang pun tak pernah try.hahahahaaa

@xiM said...

CIK WANIE GHANI,

tak berapa mengancam lah nasi kandar line clear ni.
nasi kandar beratuq jugak paling sedap

@xiM said...

INACHIK,

vote for Nasi Kandar Beratur!!

Redbloodsnow said...

gulpss...nangis giler ah nasi kandar tu. dah lah lom breakfast ni. adehhhh

Sahida binti Abdul Wahid @ riss said...

azim..malam tu saya pun ada kt line clear..apasal x nampak u?..ehhe..kt sana around pkl 10 lebih.

@xiM said...

REDBLOODSNOW,

Makan nasik kandar buat bekpes pedih perut nanti..sayangilah perut kita..Vitagen..

@xiM said...

SAHIDA,

lor ye ker..maybe sebab tak perasan kot.saya duk seat depan depan jer..tak perasan lah tu kot..:)

syaf said...

perghhh...terbaek lah bro...


lame kot aku tak makan nasi kandar nih...


kepale ikan tu 4veret aku!!!

@xiM said...

SYAF,

kepala ikan tu bukan untuk dijual rasanya..kalau jual pun mesti mahal.hehee

Cik Wanie Ghani said...

maybe sedap lagi kat Kapitan,
kat situ lebey sedap okeh...

tapi x bole lawan dgn nasik beriyani claypot:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails