Followers

Friday, April 8, 2011

UNCLE AJIM MET IRSYAD FOR THE VERY FIRST TIME!

Hari ni hari jumaat yang sempoi.

Sebab apa sempoi?sebab aku cuti.hehe.saja ambik cuti nak balik kampung..FYI 11-13 April ni aku ada Course di Kenyir Terengganu,so alang alang ada course ambik kesempatan lah balik kampung dulu..Bertolak pagi tadi dalam pukul 11 am..Then sampai KL aku terus ke Bangi,dengan misi nak berjumpa anak sam dan angah..Irsyad.Dah dua bulan anak diorang lahir ni lah baru aku berkesempatan nak jumpa.nak buat macam mana.Tipikal reason-Busy.
a

Sampai Bangi terus aku ke Rumah Sam..dapat lah Dukung This cute little Boy akhirnya..Then aku kidnap Angah keluar,nak pergi kedai Barangan bayi sebab aku datang tak bawak apa apa pun.Bagi aku better bawak jer lah mak nya sekali.at least diorang taw apa baby diorang nak.haha..
a

Angah dan Irsyad,Nak kata macam muka Angah pun ya.macam Muka Sam pun ada.Kata dah campuran dua dua tu kan..Congratulations My fren!!aku bawak Angah ke kedai barangan bayi kat area seksyen berapa ntah aku tak taw.Dua buah kedai jugak cari..last last beli lah satu mainan namanya My First Gym..Ok lah kot angah naa.nanti len masa aku beli hadiah lain lagik..aku nak jadik ankel yang baik ni..:p
a

Lepas dah setel beli barang untuk Irsyad aku ngan Angah straight away pergi Kidnap Sam kejap dari Opis dia.aku lapar giler.sama lah ngan Angah pun tak lunch lagi.pusing area Bangi tu last last kami singgah untuk makan di Kedai ASAM PEDAS nama di beri.Lets makan makan!!
a

Lama giler dah aku tak berjumpa Sam dan Angah.Masing masing sibuk..aku sibuk ke sana ke mari,Sam pun samalah.lebih kurang 5 bulan tak jumpa.actually pertemuan ni tak di planned pun.aku just saja suka suka terjah nak datang Bangi.Alhamdulillah diorang available.kalau main planned biasanya tak jadik.
a

My Bestfren,Sam..kenal dia dari Zaman Uitm dulu..zaman jatuh bangun ketawa menangis bersama sama di Uitm dulu,sama sama lapar tak makan sebab takder duit.sama sama naik motor basah kena Hujan on the way pergi ke Uptown Damansara,sama sama jatuh cinta dengan kawan baik tapi cinta aku tak kesampaian,sama sama belajar bahasa arab sebagai second language dan macam macam lagi kenangan aku dan dia.And now dia dah ada anak pun.Time really fly..Tahniah my fren!!:)i'm happy for you.
a

Ok cukup dulu segmen kenangan.

Mai kita tengok apa yang kami makan..aku duk berkenan nak makan asam pedas.sekali bila tengok kat seleksi lauk yang ada nampak Patin Masak Tempoyak.terus mintak Patin Tempoyak..Angah makan nasi Goreng paprik dan Sam makan ringan ringan jer.(ringan ker??)..Sedap lah patin masak tempoyak kat sini..i like!!
a

So i've been told,this is the first time diorang bawak Irsyad makan makan kat kedai luar macam ni.Bukan senang Irsyad nak keluar sebab daddy nya asyik busy jer..asal balik Rumah irsyad dah tidor..haha..so as usual kalau dah ada anak kecil macam ni bapanya kena lah mengalah..bagi can la si isteri makan dulu..:)suami mithali sangat..
a
mai mai jemput makan..
a

Sam ngan Angah pun tak pernah sampai lagi restoran ni.diorang jenis makan kat rumah.aku ni je lah jenis suka benor jalan jalan cari makan kat luar.This Restaurant nice jugak.aku suka dekorasi hiasan kat dinding tu..penuh ngan gambar keceriaan kanak kanak yang riang..:)
a

wish you happily ever after my fren!!
a

still be friend forever no matter what..
a

Dari Restoran Asam Pedas tu kitorang gerak ke Opis Sam semula..
a

Congratulations Sam dan Angah for your Newborn baby!!nanti silap silap time kita jumpa lagi Irsyad dah boleh berjalan pulak..haha..anyway,Nice to meet you guys again..Hope kita akan jumpa lagi..Dari Bangi aku ke Kuala Lumpur,singgah IJN lawat makcik aku..Alhamdulillah dia stabil sekarang..Doakan agar makcik aku tu dapat keluar wad dengan segera ya..Insya Allah.
a
*Esok pagi baru aku akan bergerak ke Kemaman..malam ni rehat-rehat dulu lah..:)

4 comments:

angah sam said...

hehe..yes..nice to meet you axim ;) thanks for the present, irsyad likesss it very much! senang aku & sam nak makan die ralit dok main.hehe..

we also wish u happily ever after jugakkkk *wink*wink* Ameeennnn :)

rasp said...

gift yg dipilih tu a gud choice...
babies mmg suka tat mat...

Chelsea Chelsea!

Azueriena Norash said...

hmm selalu jugak dengar diorg ckp makan kat sini sedapp...tp x pernah toraii lagiii...

ala-laa...comeyynyer baby ituu...gerammmm jerkkk

mummysyafie said...

alhamdulilah..dah selamat dah angah. dah jadi parents pun diaorg.

soklan yang sama...awak bila lagi?


larikssss

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails