Followers

Thursday, May 7, 2009

6 CERITA 1 PENGLIPURLARA

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..
Dari ruangan Aximud,
terimalah 6 kisah untuk masa depan..
Buat tatapan semua..

************************************

I

Cerita Tentang Satay Ikan


Korang pernah makan tak satay ikan ni?
Semalam masa pi Pasar malam kat Seberang Jaya
Ternampak ada orang jual menatang nih..
Terus aku teringat zaman sekolah rendah dulu-dulu..
duk gila sangat beli satay ikan cenggini,
Tapi masa tu 10 sen secucuk
Sekarang dah 20 sen secucuk..
Tang Kuah nyer yang pekat likat manis tu yang tak tahan!
memang LAZAT!!
mesti korang pernah makan kan satay ikan ni kan?kan?kan?

II

Cerita tentang Cuti yang Di pohon


Alhamdulillah..
Cuti 5 hari aku dah di luluskan..
Dari 11 Mei-15 Mei 2009..
(Next week takdak kat opis seminggu..Yeaahhhooo...!!)
ehhhh
aku nak kemana pulak kali ni??


malam tadi pun aku dah start packing
kang kemas lambat lambat takut tak sempat..
Harap semuanya berjalan lancar..
Doakan aku yer kawan kawan..
semoga selamat pergi dan selamat Pulang..
Ameen..

III


Cerita Tentang UEFA Champions League


Pagi tadi(kul 3 pagi) ada match
Semi Final penentu sapa akan ke Final
match antara
Chelsea VS Barcelona..
lawan kat Stamford Bridge
(Man United konpem ke Final)
setelah menewaskan Arsenal 2-0


Masa Minit ke 9 Essien buat Goal
Aku dah rasa macam lega..
memang Chelsea banyak attack
Barcelona tak macam last week..
Masuk minit ke-90 pun still 1-0
masa tambahan 4 minit
minit ke 93' Iniesta celaka buat Gol..



masa tamat
Dan Chelsea terpaksa terima hakikat
Barcelona win away goals!!
Tapi pengadil memang lahanat masa nih..
Ada satu Bola hand tapi Chelsea tak dapat penalti
kena rasuah kaa deyy??
Drogba tak puas hati
duk mencarut depan kamera
he totally lost his mind..
Tapi aku pun geram..
well,
That's Football..
so unpredictable
and owez full with suprises..
i guess Chelsea takdak rezeki tahun ni.
sabar je la aku.

IV
Cerita pasal Kecewa


Kecewa punya pasal
Lepas da siap siap mandi solat subuh semua
Pakai baju kerja
Terus aku pi KFC Seberang Jaya

Breakfast kat sini
nak pekena nasi lemak enak
nasi lemak ayam
dan dan aku tambah ayam seketui
Kata Gorgon kan..haha

ayaq kopi ni panas
tak sempat nak habiskan
so bawak pi opis jer lah..
Alhamdulillah..Kenyang perut..
:)


V


Cerita pasal 'Real Man'



da siap breakfast
maka aku pun harus ke tempat kerja
kena seberang jambatan la apa lagi..
dah lali dah ngan jem kat sini..
that's the way of my life..haha


Dalam kereta
aku duk pasang Fly.Fm
dengar Phat Phebb ngan Nadia duk mengarut
Depa bincang pasal 'Real Man..'
apa yang di definisikan dengan 'Real Man'?
kalau lelaki menangis kat panggung wayang
tak lelakikah ia?
bukan kah lelaki juga punyai emosi dan rasa?
Tepuk dada tanya selera..


VI

Cerita Tentang Kerja,Kerja dan Kerja..



Sampai opis dalam pukul 7.45
awal la tu kiranya..
tu pun sebab tengok bola..
Kalau tak dah paras paras punch card nak merah
Baru aku sampai..hikss..


Tadi dapat MEMORANDUM
Bunyinya begini:
''Kepada Para Auditor yang di hormati,
pada 7,8 dan 9 Mei
anda di kehendaki untuk audit dalaman
di Teluk Ewa,LANGKAWI,
Kerjasama anda amat di perlukan''
LANGKAWI lagiiiii???

Sudahnya Petang ni
aku akan ke LANGKAWI lagi
Untuk kali yang keberapa belas ratus
aku pun dah tak taw..huhu

***********************************

Sekian Terima Kasih.

*Untuk makluman semua,Bapa kepada Boss 'Kesayangan' aku dah meninggal dunia malam tadi..takziah aku ucapkan pada Mr.L Sekeluarga..Walaupun boss aku ni 'angin' dia lain macam,tapi untuk hal sebegini aku pasti dia akan bersedih juga..see-i told you-Man do have emotions and feeling right??

17 comments:

Ad said...

nasi lemak???????nasi lemak???wahhhhhhhhhhhhhhh...kecur air liur den!!

beli la umah sebijik kat langkawi axim..ekkekeke..ekekekkee

zai said...

wah..satay ikan...best2..kt s.jaya pon dh ada ek?Rabu dpn leh singgah la camni..

cuti nk anta rmbongan meminang ke axim?:P

pon dh lali dgn jem atas jmbtn tuh...smpai opis 8.07 am..da merah daaaa... :(

fusarium solani said...

Salam,
Azim,
Wah nasi lemak pagi-pagi dengan kopi...masyuk!

Aku rindu dengan Pulau Pinang. Entah bila dapat kembali lagi. Kalau aku turun sana kita boleh jumpa ek?

artisticklytouch said...

langkawi lagi....

yang packing tuh nak ke mana? sehari, satu tali pinggang eh? hehehe just like my friend, semua nak bawa..have fun anyway...

satay ikan...hmmm..ingat lagi

hai...rindunya seberang jaya. jangan tak percaya, aku pernah meniaga ikan pekasam kat situ

sepul said...

bro..
satay ikan aku tak penah ghasa lagik. weh cuti nak pi oversea ke mana? hati2 sket. takut wabak2 H1N1 menular kat tempat hang nak pi tuh. Langkawi? aiyoo bila dah kerap sangat bosan oooo. sirius bosan. tapi dah kerja nak buat camna. cari awek sorang kat sana la..

bozzobattousai said...

barca memang hensem...he he he...jadi gi hong kong ke?

CAHAYA said...

satay Ikan tu memang best masa sekolah dulu. Teringat kawan yang buat fitnah pasal satay Ikan tu dia amik daging tikus. Haha. Geram je rasa.

Ziana said...

dlm pade dok klangkabot kat opis tuh... sempat laie dok update entry...
mmg blogger tegar laaa hang nih axim!!
:P

ok komen all in 1 ek..

Slamat pegi Langkawi..
Slamat balik kg..
and coti2..

take care!!

farhanaabubakar said...

penah2 makan sate ikan 2..
masa skola rendah..
skng xpenah jumpa lagi..
sadis..
kepingin gak...

enjoy kat langkawi wpun da berbelas ratus kali p :)

@xiM said...

AD,

kalu kawe ada pitih banyak konpem kawe beli doh rumah barang duo tigo bu=ijik kat Langkawi nih..

@xiM said...

Zai,

singgah jangan tak singgah k..

:)

@xiM said...

Fusarium Solani,

kalaumai penang bagitau k..ada umur kita leh jumpa..:)

Tny said...

Panjangnya N3 ni.. bersiri plak tu :D

Memula part I:
Satay ikan.. cucuk-cucuk bulat-bulat kemek-kemek!!! :))

Yeaaa.. saya suka jugak.. syiok tgk time peniaga nk asapkan/panaskan satay ni.. padahal kecek cinonet je.. dlm gmbr ni nmpk cm waahh besar je.. =p

Rush Murad said...

selamat bercuti2 ke sana ekkk... hari Isnin bertolak kan? jaga diri baik2... n enjoy urself....

Wahidah said...

wah2 pepagi pekena nasi lemak yea...besh2.....hehehe....

chelsea kalah eik..tp tk per kalah bermaruah tu..:)

-FAME- said...

glory2 man utd ... glory2 man utd.. chelsea dah kalah lagi .. hohoohoohoho

Lily.Lulu said...

tak penah pun makan sate ikan tu
siyes laa ..
sedap eh ??
tolong tapau bawak dtg kl
:D

axim ..
enjoy ur holiday bebeh !!
:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails