Followers

Saturday, May 2, 2009

IKAN & BASIKAL

Ini hari sabtu..
Tadi duk masuk opis lagi..(sebab tu aku tak balik kampung..huhu)
Tapi saya tak kisah..
Yang saya kisah
Bila perut saya berbunyik..

1

Dari opis nak balik umah..
Singgah sebentar di Sunway Carnival Mall..
Tak taw nak makan apa..
tengok Fish Manhattan Market macam best..
lama tak menyinggah..

2

malas nak pikir panjang
masuk je lah makan kat sini..
duk pikir pikir kang tak makan pulak nanti..

3

Lupa nak habaq mai..
aku makan kat sini
dengan one of my colleague
yang tak mau muka dia di siarkan di sini..
Harap Maklum..

4

ni namanya sup asparagus.

5

dan ni pula sup makanan laut..

6

air lemon tea & Peach tea

7

Garlic Butter mussel

7a

Gravy dia memang pehhhhhhhhhh...likat berlemak tak hengat..

8

Garlic Butter mussel makan ngan White Bread..Sodap!!

9

aku order King Salmon Cajun..(tak sesudah ngan Salmon kan..ishhh..)

10

dia punya kulit tu sedap sangat!!memang delicious!!

11

Cubalah sendiri!!anda pasti beg for more!

12

Tapi takder lah aku makan sorang..
Kongsi kongsi lah..
Isi ikan ni banyak..
tak larat eden nak menghabiskan nyer

13

Alhamdulillah..Licin..

14

mai la sini kalau hampa berkenan..

14a

Da siap makan..
Terus nak balik umah
sebab dah dekat nak Maghrib..

15

Jalan jalan sekitar luar Mall..

15a

sebelum hari beransur gelap..

16

aku mai ngan basikal..
Konon konon nak exercise kan..
(Ok aku tipu..ni beskal mamat bangla mana ntah..hohoho)


17

Time memalam nih..
ceq dah malas nak kuar rumah..
kat luaq tu hujan semacam jer..
Baik duk layan Online sambil dengaq lagu..
another precious day is gone..

*''Things that make you happy are only your desires,The more it grows, the more it pains..Happiness is only when you want nothing And let the pain go in drain.''

36 comments:

Romie Pujaan said...

gud, this post reminds me of my fat belly. bacalah my blorg for the real truth of my fatness

Ziana said...

x sesudah ngan Fish Manhattan dia ni.. lama x jejak?? bukan ari tuh u br pi ke?
Salmon lover ek?
:)

yeah!!
lepak umah laa heaven!!
:)

*******
Enjoy the little things,
for one day you may look back and
realize they were the big things.

Izan said...

makan time...

CAHAYA said...

Lama dah tak makan kat Fish Market. Selalu kalau plan pun asyik tersasar ke kedai sebelah je. Tak jadi juga makan kat situ. :P

p/s: kedai sebelah = Tony Roma. Di Cineleisure Damansara, kedai sebelah fish market ni ialah Tony Roma.

tehais said...

Lawa plak pmandangan luaq SCM tu guna kamera axim.Dasyat2

@xiM said...

Romie Pujaan,

thanks for da reminder..nak kena exercise nih..kasi lemak sumer kurang sikit..

@xiM said...

Ziana,

hehe..kira lama la tuh..actually nak try makan mender lain tapi kat sunway carnival malll ni duk nampak yang tu..nak pi Chilli's jauh sangat kena masuk pulau,kat Gurney sana..what to do..huhu

@xiM said...

Izan,

yup..makan time!!jemput jemput..

@xiM said...

CAHAYA,

Pernah try makan kat Tony Roma skali..tapi macam tak prefferable la..cahaya suka makan kat situ?

@xiM said...

Teh Ais,

Tu lah namanya low angle punya teknik..hehe..

Alam Setia said...

Selamat Berhujung Minggu. Sedap tu beb

Ad said...

dah nak sama dah deco fish manhattan dgn umah hang..

ekekkee..

happy weekend to u too

CATZ said...

wow..sedapnya tgk salmon tu...
weh.,aku nak diet camna ni..kalau tgk blog axim ni kan..sejak ada kamera meletops tuh...pergh..gambar2nya semua menggairahkan..uikskkkkkk...
aku terus nak pi makan ni...
camna ek..aku punya plan diet..esok start..isnin start...tapii...macammmm nakkkkk makan jugakkkkk..
melampau lah gambar food ko axim..iskk...nangissss..

CaTwOmEnS said...

Sunway Carnival Mall, emmm cheq lum sampai lagi sana. Nanti nak pi jenguk2 sat. :)
Happy Weekend 2 u 2....

Lily.Lulu said...

tipuuuu
ari tu kan dah makan
ni makan lagi
mana ada dah lama x makan
tipuuuuuuuu
:P

hahaha !!
tak kesah la tu
as long as you happy

selamat berhujung minggu !!
:)

a.b geldofg said...

bst bro......dan aku suka tgk gmbar ko ambil..cntik2

arsaili said...

salam ..wahhh tak pernah makan kat situ...

@xiM said...

Alam setia,

SElamat berhujung minggu juga untuk anda!!

@xiM said...

AD,

da nak sama??wakakaaka..aku kena tukar deko umah la kalau camtu..huhu

happy weekend to u too bro!!

@xiM said...

CATZ,

Actually aku pun nak diet jugak tapi tak taw macam mana..nafsu makan duk memuncak sejak akhir akhir ni..naik risau aku..ishhhh..

@xiM said...

Cat Womens,

nanti kalau mai seberang mai la jenguk jenguk..ok jugak mall nih

@xiM said...

Lily,

sebulan tak makan kira lama la tu kan..haha..lalalalaa..

yeap,as long as we happy kira ok la kan..

:)

@xiM said...

A.b Geldofg,

best..suka makan kat sini..

gambaq cantik??thanks to my gadget..:)

@xiM said...

Arsaili,

nanti try la makan..ok jugak..:)

mummysyafie said...

tak penah lagi makan kat sini. bila la agak nye leh gi erkk. tunggu axim banjer kot.

siti_asiah said...

lol....ct nk mkn gak kt sana someday...aaa....lagi2 bc ur food reviews punya article....meleleh ayaq liur...waaaaa..
drooling depan pc nih...ahahha...ades...

cae said...

amboi.. makan mcm balas dendam aje..

Wahidah said...

apabila axim memasak....wow..not bad la axim..nampak sumernya sedap jer...u lurve cooking aren't u...beruntungla saper yg jadi isteri mr axim ne yea...

Tny said...

Ehh rumah ang area mana huh? Alaa.. snap more pix of ur home deco please.. :D

@xiM said...

Mummysyafie,

nak tunggu axim banjer??mai ler ke penang saya n=banjer makan kat mamak stall..hehe

@xiM said...

Siti Asiah,

sila sila pi makan kat sana..

:)

@xiM said...

CAE,

mana ada balas dendam..lapor masa nih..tu yang makan tak hengat..

@xiM said...

Wahidah,

anda di nasihatkan untuk membaca semula entri ini yek..sekian timer kasih..

:)

@xiM said...

Tny,

umah haku kat area prai..nak snap lagik??takpa..nanti ada la tuh selit selit dalam entri..hehe..tungguu..

Tny said...

Alaa.. nk tunggu tunggu tunggu yang mokcik malas ni.. tak puas lah axim.. dh lerr snap cipi sipi je..huu..huuu..

Takpe..akan ku tunggu =D

MiSZuE said...

ala lapa nye..
xpenah makan kat sini
sedap kaa??

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails