Followers

Wednesday, May 27, 2009

Hong Kong Day 2 - Ziafat Restoran(Halal Food)

Ok kali ni aku nak sambung entri terakhir untuk Hari kedua Kembara di Bumi Hong Kong..

****************************************

Lepas da puas menyaksikan Symphony of Lights dan dah penat bergambar di Avenue Of Stars,maka perut kami terasa amat LAPAR sekali..mau tak lapar kerana seharian perut tidak menerima makanan yang berat-dalam erti kata lain-Hidangan makan yang sebenar..Kali last makan masa kat Ocean Park siang tadik-makan French Fries dan minum ayaq Coke sahaja.

0

Kowloon di waktu malam

1

Sesuatu yang menarik kerana bandar Kowloon ni penuh dengan cahaya warna warni yang menerangi kegelapan malam..masa ni dah dekat pukul 12 malam tetapi masih ramai penduduk setempat mahupun pelancong luar yang berkeliaran di kawasan ini..Kira hidup lah bandar ni senang cerita..

2

Jumpa Jackie Chan lagik..hehe

3

Kali ni misi kami tak lain dan tak bukan memang nak mencari restoran makanan Halal yang menyediakan Hidangan nasik..Kurang kurang kalau dapat Roti Naan ataupun kebap pun jadi lah..janji makanan sebab masa ni memang kami totally exhausted-and we really need something to lift us up back..(gambor atas:senyum jer kan korang kalau depan kamera walhalnya memang dah penat tak hengat.)

3a

so kita mau ke mana nih??dah hilang punca..huhu

3b

Semasa di Hong Kong Nikli lah orang yang paling banyak menelaah dan stadi peta-peta yang ada..minat semacam jaa..excited lebih kot..sesuai sangat jadi navigator kitorang..thank you so much to you!!aku??tengok map pun dah pening..haha..macam mana nak masuk Amazing Race Asia kalau cam nih..kalau berpartner ngan depa berdua nih boleh la kot..(gambar atas:dorang duk tengok hala mana nak tuju..)

4

ehhh malam malam pun pakai kot lagi kaa pakcik?

4a

Kitorang jalan-jalan sampai lah ke kawasan Park Lane(Shoopers Boulevard) -tempat shopping yang mempamerkan kesemua jenama barangan ada kat sini..nak yang murah kaa yang mahal kaa semua ada..siap duit je lah yek..tapi masa kitorang lalu sini semua dah tutup..dah dekat pukul 12 malam kan..so what to do..

5

melihat dari kejauhan ajer lah jawabnyer..

6

Time lalu kat kawasan ni kami ada terjumpa satu Masjid Kowloon..besar jugak binaannya tapi mengapa tak semeriah bangunan lain yang bercahaya..suram jer keadaannya..kalau berlampu lip lap lip lap pasti terserlah senibina islam di Bandar Kowloon ni..FYI, ni je lah satu satunya masjid yang kami jumpai sepanjang Trip Hong Kong..

7

Kami terus mencari dan mencari tempat makan yang available..Perhatikan gambar di atas..apakah budaya baik yang patut di contohi oleh kita??....ya betul tuh....!!depa kalau nak naik bus mesti duk pulun beratuq,tak kan nampak adegan nak menyelit nyelit tak sabar nak naik bas kat sini..semua faham dan understood..Good!!maka pesan saya kepada seluruh warga Malaysia-dan juga pembaca Blog-Contohilah tabiat ini dan budayakanlah di negara kita..anda mampu mengubahnya..Negara Kita Tanggungjawab Kita.Sekian Time kasih.

8

Akhirnya penantian kami berakhir..masa tengah jalan jalan ada la sorang mamat bangla(rasanya la..tak pasti..) hulurkan satu Brosur Restoran Ziafat-Indian Arabic Cuisine-tapi yang pasti ada logo halal tertera di situ..apa lagi malas nak pikir panjang kami mintak mamat tu bawak kami ke Restoran yang di nyatakan..masa ni rasa macam lega sesangat..:)

9

Mamat tuh pun duk bawak kitorang naik lif-Restoran tu kat Tingkat Dua..mmm agak tersorok tempat nih..mana yang tahu tahu lah..patut lah diorang duk tepi jalan mempromosikan Restoran ni..Strategi pemasaran yang bagus.

9a

Restoran Ziafat-antara Restoran halal di Hong Kong..

9b

Tak percaya??sila tengok sijil HALAL ni okeh..hehe

10

Gila gembira aku masa nih bila dah jumpa restoran yang menyediakan berbagai juadah dari nasik ke Roti dan juga soup of da day..masa ni dalam fikiran semua terbayang nak order yang best best..kahkah-yang lawaknya ni baru hari kedua maa..tak jumpa nasik pun dah semacam aku ni..Typical malay guy bak kata depa..:)

11

Yeah..finally we did it!!smileeee...:)

12

Yang best masa nak order ni tengok lah akak tuh mai nak amik order..ingat kan nak speaking bagai lah skali akak tu bersuara-''yer dik,mau makan apa..''..lorrrr rupanya made in Indonesia rupanya..akak tu dari Indonesia,ayahnya asal Kuala Lumpur katanya..wallahualam..terus la kitorang cakap melayu jer pastuh..senang nak berbual dan order makan..:)

12a

Instead of the price yang agak mencengkam,tapi pilihan makanan amat banyak di sediakan..apa yang kami order malam tuh??Jom kita tengok sama-sama:

13

Sup Ikan-mulanya order sup seafood(untuk starter la kononnya kan),skali diorang kata sup seafood da habis..langsung di gantikan dengan Sup Ikan nih..Sedap!!nak nak cicah ngan Roti Naan..(lapar semuanya sedap kann..:)-Harga?-30HKD

14

Nasi Beriyani Ayam

15

Nasi beriyani ni memang aku sental habis habisan..portion nya besar tapi aku mampu habiskan dengan skali hadap..haha..Nikli pun order nasik Briyani yang sama..tak sangka pulak dia portion nya sangat banyak..Korang tengok pun taw kan..

16

Satu pinggan Nasi Beriyani Ayam nih berharga 55 HKD..kalau nak taw dalam Ringgit Malaysia sila lah bahagi sendiri dengan 2.15 ok..:)..masa lapar cenggini tak peduli dah harga berapa kan janji kenyang..Rasa nya pun ok walaupun agak kering dan tidak berkuah..stail makanan Arab memang macam ni..tak berkuah macam masakan melayu kan..

17

Roti Naan Garlic-ni Kak Non yang punya..Roti naan ni wat Cicah ngan sup ikan tadi memang peehhh gila..sedap wa cakap lu..harga?15 HKD sekeping..huhu

18

Ayam Masak Merah-actually namanya bukan lah masak merah..ntah ada la spesifik namanya tapi aku tak ingat..macam masak merah jer kan..ayam ni masam masam sikit tapi sedap jugak..makan ngan nasik Putih dan Roti Naan Boleh ajer..Harga-45 HKD

19

Ni pun Kak Non punya..hehe..Steamed rice-sebenarnya yang Roti Naan tu kitorang kongsi kongsi makan..nasik putih ni kak non makan ngan ayam masak merah tu..macam biasa lah kak Non makan mesti tak habis punya..(harga nasik putih-20 HKD)

20

Sessi makan-makan bermula..kami baca Bismillah dulu okeh..sebab tanak kongsi makanan ngan Syaitan..rugi lah bayar mahal makanan nih..hehe..masa ni memang terasa nikmat yang amat..Terima Kasih Tuhan atas nikmat yang Engkau kurniakan ni!!:)

21

Dan seperti biasa Juara makan mesti lah depa kasi kat aku..portion yang besar tu tak sampai sepuluh minit aku telan sumer..ishh..aku pun musykil awat aku jadi lagu tuh..tak senonoh kan..bawak bawak la bersabar sikit sepatutnya..huhu:p

22

Nikli pulak masa ni dah bising bising nasik nya banyak sangat..tak dapat nak habiskan..Kak Non da dapat Roti Naan tu nasik putih dia tolak tepi..sayang nasik putih yang banyak itu..tapi aku nak telan pun dah kenyang sangat..kebetulan masa ni ada jugak penduduk setempat muslim yang makan kat sini.

23

Dalam duk kenyang sangat pun 'terpaksa' la aku habiskan nasik beriyani Nikli yang tak habis tuh..tak baik membazir kan..tapi betul yang ni memang tahap paksa dah ni sebab dah kenyang betul..Alhamdulillah ada rezeki dari Tuhan..Untuk air kami minum air mineral BONAQUA-kat HK glemer betul air mineral ni..it cost us 10 HKD per bottle-kami minum tiga botol..

24

Total kami bertiga makan masa nih 250 HKD..kalau dalam duit kita dalam RM120 macam tuh..kiranya sorang dalam RM40 skali hadap..takpa lah,bukan hari hari kami duk makan nasi briyani..banyak lagi tempat nak pergi..Ni baru hari kedua:)(gambar atas:gendang gendut tali kecapi kenyang perut senanglah hati..)(akan di paparkan lagi nanti restoran halal yang lain di HK..stay tuned yaa!!)

24a

''We Are Proud To Serve You Original Arabic Halal Food In Hong Kong''

25

Sebelum balik sempat lagi duk bergambar kat signboard kedai..actually kedai ni susah sket nak carik..aku nak terangkan pun tak reti..tunggu Nikli update Blog(kalau dia update la kan..hehe) Insya Allah dia akan kasi direction macam mana nak mai makan kat sini..Overall,aku rekemen la korang makan kat sini kalau hampa mai Hong Kong..kesedapan terjamin.

26

Hari pun dah larut malam..kami semua penat tapi puas sebab perut dah kenyang..Dari MTR Tsim Sha Tsui station kami terus beli tiket ke North Point Station untuk kembali merehatkan badan di South china Hotel..

27

South China Hotel

Sampai kat bilik masing masing mandi bersihkan badan,solat dan mengemas kan apa apa yang patut sebab esok kami akan Check out seawal pagi hari untuk menuju ke destinasi yang seterusnya..dalam pukul 2 pagi kot baru aku tertidur dalam senyuman:)Destinasi di Hari ke-3 akan di ceritakan dalam entri seterusnya..Stay Tune with AXIMUD-another interesting fact will come out later..Peace!!

(To Be Continued..)

Rumusan keseluruhan Untuk Hari Kedua di Hong Kong:

''Sememangnya Hari Kedua ini sungguh mencabar dan mengkagumkan!!Pengalaman menarik di Ocean Park,Symphony of Lights show,dan aktiviti santai di Avenue of Stars pasti akan kekal terpahat di hati sanubari kami..Yang penting Perut kembali terisi di malam hari dengan santapan yang lazat di Indian Arabic Cuisine Restaurant..Tidak sabar untuk bersedia menghadapi hari seterusnya..''

53 comments:

Ziana said...

hehehehe.. we als rilex ajek..
we not into nasik..
but axim!! u sgt typical melayu okey!!
:P

xtaw nk xplain camne..
less then 10min..
nasik semangkok beso leh habis..
BIG portion tuh!!
:P

tp nan garlic dia meletop pop pop pop!! sodap!! loike it so much!!
:)

ok now i knw..
ziAFat.. not ziRafaH
huhuhu...
slalu kompius!
:)

kakak Nor nama dia..
ayah dia org Sg Buluh
wahhh sempat interview tuhh!!
:P

Cik Wanie said...

mesti bestkan dpt bercuti ke luar negara,
hurm,
wanie teringin nak bercuti kat luar gak,
asyik luar dari alor star jer,
bosan tue,
wakakakakakakakaka:P:P:P:P

psssttt,
bila mau jumpa nie?
hurm

hanis said...

berapa kos overall axim??
mind to share?

MiSZuE said...

xde ole2 ke?
^__^

tehais said...

Bes giler dapat p HK.Jeless nie.lalala~

Mahai gila rega makanan tu.Kalu nk p sana,kena bawak duit byk2 la eh tuk makan.huhu

Pmandangan kat sana pun lawa.
Njoy ur trip ;)

kojah said...

uiks, mahal nyerrr...berapa total abis g cni bro?sorry klu soklan nie agak sensitif...

fusarium solani said...

Azim,
Ko makan ke melantak? He!he! So bro!, aku tau kau tak suka bazirkan makanan dan kau memang suka makan. (Orang Arab memang makan dalam portion yang besar).

Kalau aku, kasi tapaulah nasi-nasi tu jawabnya. Tank Kancil!:P

Luas pemandangan berjalan jauh ni, berapa kos keseluruhan nie? Manalah tau nanti aku boleh juga sampai disana. Impian aku ialah nak pergi shopping basikal racing kat sana sebab Taiwan pengeluar terbesar kat dunia sekarang ni.

RIZAL said...

sental jgn x sental...

syukur said...

uuuuu sangat mahal !!! sampai RM 120... mmmmmmm.. pak cik tak leh la pergi sana sebab pak cik tak kaya...ha ha

eZa said...

pulun baik punye. utk seminggu eh? hehehe ni kalau masok 3rd day x dpt nasik pe la jd agaknye eh? hehehe :P

Luth Textile said...

erm, bang..
kalau free, jom leppak ramai2 kt qb sabtu 31/5ni..
bloggespenang, pape, msg luth di 034032925

A.R.A.S.H. 910 said...

mahal jugak tuh..tp apakan daya..dah rindu dgn nasik & makanan halal kan..huhu..

@xiM said...

Ziana,

errkkk typical malay guy yek..tak makan nasik sehari boleh demam..haha..

garlic naan sedap??yeah, i can see it sampai nasik putih tur terbiar jer..hehe

ziafat ok..sebut biar betul..kang ada plak yang nak mengondem..wakaka..

ok wait for da next entry ok!!

:)

@xiM said...

Cik Wanie,

kalau nak jumpa boleh jer,kalau wanie balik alor setar bagitau k..kot kot tersinggah penang boleh la nak minum minum kat sini..:)

@xiM said...

Hanis,

nak tahu overall kos sepanjang trip ni ker??

ok ok sila emelkan pada salah satu dari emel ni ok:

azim_ashaary@yahoo.co
zietikuih@yahoo.com
z.nikli@yahoo.com

insya Allah kami boleh share budget ataupun itinerary..

:)

@xiM said...

Misue,

ole ole ada tapi untuk family dan sahabat terdekat..hehe..

Zue nak kena kirim len kali ok..

:p

@xiM said...

Teh Ais,

makan memang mahal sikit kat sana..sebab tu kitorang duk pulun bawak coklat,milo,megi Hotdog dan yang sewaktu dengannya sebab tak tahan la nak makan macam ni hari hari..

balik Malaysia da boleh melantak sepuasnya kembali..hehe

@xiM said...

Kojah,

kalau hari hari duk makan macam ni memang la mahal..tapi sebab da tak tahan nak makan nasik kami makan la jugak mahal mahal pun..FYI,kat sana memang macam ni harga makanan ni,nak tanak kena la makan bekal sendirik..

kalau nak taw kos emel saya ok..tq:)

@xiM said...

Fusarium Solani,

yup..aku memang suka makan kan..hehe..nak buat camana..:)

kalau ko nak taw budget untuk trip nih just emel me k

azim_ashaary@yahoo.com

sekadar berkongsi apa yang patut..tq

@xiM said...

Rizal,

memang dah sental habis habisan la tuh..hehe

@xiM said...

Syukur,

Rm120 tu untuk 3 orang la doc..bukan hari hari pun makan macam tuh..

selebihnya kami duk makan bekal makanan sendiri..:p

@xiM said...

Eza,

third day memang tak dapat nasik..what to do tahankan ajer lah..hehe..

ok jer sebenarnya..saja gatal:p

@xiM said...

Luth Textile,

erkkk ari sabtu ni ada hal lah..sorry tak dapat jumpa..wiken memang payah sikit kalau weekdays insya Allah..

@xiM said...

ARASH 910,

hehe..taw takper..makan ajer lah kan rezeki depan mata..Alhamdulillah..

muadzlife said...

incik ajim...sila kurangkan sikit makan tu okeh....

musti lagi encem nantih..:)

@xiM said...

Muadzlife,

ok ok nasihat di terima..:)

susah benor eden nak ngontrol makan nih..dah memang sejak azali nya eden suka makan..huhu

agak agak kalau masuk THE BIGGEST LOSER ni diorang nak terima tak?hehe

mazddaud said...

kalau kat tempat orang kira ok la tu harga dia.....janji perut berisi kan!! kat m'sia boleh la nak mengada2....hehehe

ps: rasanya sayalah satu2nya manusia yang jadi silence reader blog ni...jumpa tuan punya blog face to face dulu baru berani tinggal komen...ha ha ha

anyway, nice to meet you too!!

SheeMieyDa said...

wow..jalan2 cari mkn hingga ke hong kong..satu pencapaian yg amat membanggakan..happy nice holiday dude!

Marzalina said...

Perjalanan yg sungguh mengujakan ye axim? hehe..syok btl kalau tiap2 bulan leh gi melancong tgk tempat orang kan..

Miss Nazla said...

adoi klaka la muka kakdik ngan nikli baca peta. kushuk gila hehehe


nasi beriyani di HK? ekeke klaka2

Ziana said...

nazla::
hehehe..
yg pasti x sentap time tuh ek..
:P

naz..jom!!
mau ka?
:)

Izan said...

hahahahah... area2 kat atas tu cam kenai jer... gambar pun lebih kurang sama jer. hahahahahahah. nak tergelak pun ada

CATZ said...

aku kalau nampak food ni mmg rasa nak komen..
kat tempat org kan..walau mahal biasanya kita redha jugak membayarnya kan..nak makan punya pasal..hahahha...
nasi beriyani tuh nampak sedap...
hem..macam setahun tak jumpa nasiklah ko ni..hehhehhe

Lily.Lulu said...

alang2 dah makan jangan membazir kan axim. makan aje habiskan sume janji konyangggg

:D

susah ni kalau axim dok obersi
nanti asik dok cari nasi 24 jam

@xiM said...

Mazddaud,

tu lah..kat tempat orang tak leh nak berkira sangat..kat Malaysia ni sila lah memilih yer,banyak choice yang ada sampai tak larat nak tengok..hehe..bersyukur ngan apa yang ada..

*so skarang dah tak silent la yek..hehe..kecik nya malaysia nih pusing pusing jumpa jugak kita..haha

@xiM said...

Shad,

hehe,tu la pasal..jalan jalan cari makan sampai ke HK..bukan senang nak dapat tuh..

thanks for da wish buddy!!

:)

@xiM said...

Marzalina,

haah..tu la pasal..memang syok kalau boleh pi berjalan tempat orang..boleh tengok suasana dan budaya orang lain dengan lebih dekat..:)

@xiM said...

Miss Nazla,

hehe..diorang kalau dah baca peta habis semua muka berkerut tak hengat:p

nasi briyani in HK-kira best apa..hehe

@xiM said...

Ziana,

sentap menyentap amalan mulia..

:p

@xiM said...

Izan,

kata dah pergi tempat sama kan..hehe..

happy holiday akak!

dah balik Malaysia ker belum nih?

@xiM said...

CATZ,

memang pun..jumpa nasik terus aku melantak tak hengat dunia,asyik ingat akhirat ajor..haha

kat tempat orang kan walau mahal terpaksa relakan hati juga lah membayor nya demi menjaga perut yang berkeroncong minta di isi..:p

@xiM said...

Lily,

tu la pasal..pas ni kalau nak travel tak taw camana..kena bawak periuk nasik letrik gamaknya..wakaka..siap bawak beras ngan tin sardin dua tiga dozen..

mati laa nak kena bayar extra luggage charge sampai dua tiga ribu nanti..ahakz..

Anonymous said...

Hello
http://www.haircolortips.net/ - viagra price
Sildenafil citrate tackles the most vital basics of a more fulfilling sexual act which are hardness, timing and the ability to maintain an erection.
[url=http://www.haircolortips.net/]viagra drug[/url]
Being out in the market for more than ten years, Viagra or Sildenafil citrate has gained popularity with good reviews.
generic sildenafil
Sildenafil citrate tackles the most vital basics of a more fulfilling sexual act which are hardness, timing and the ability to maintain an erection.

Anonymous said...

appearance linkage takers ringing submit combelisama sojos gave stuffed chappell [url=http://www.webjam.com/tshirtprinting]t shirt printing at home[/url]
colonial starting wavered exists rodanfields hair fresh eminence specific organixsouth [url=http://www.webjam.com/homesecurity]first alert home security system[/url]
legend comluvalla mothermabels bath increased aussie replied verifying reflect walking [url=http://www.webjam.com/hairremoval]women pubic hair removal[/url]
fantasy samantharoma original merecie execution coastal marie grawemeyer suicide outbound [url=http://www.webjam.com/taxattorney]estate tax attorney massachusetts[/url]

Anonymous said...

viagra and prostate
viagra zenegra viagrra
price for viagra
medications viagra delivery
viagra cheap kamagra uk

Anonymous said...

Best prise for best website use generic cozaar
[url=http://buycozaar.groupsite.com]Buy Cozaar [/url] buy cozaar online url apcalis generic cozaar cozaar generic mastercard precription [url=http://my.opera.com/BuyCozaar/blog/2010/08/03/buy-cozaar-online-buy-cheap-losartan-25-50-100mg-0-69-per-pill]Buy Cozaar Online[/url] how to take cozaar pills cozaar walgreens price buy cozaar germany [url=http://my.speedtv.com/buycozaaronline]generic cozaar canadian pharmacy
[/url] cheapest cheap cozaar generic cozaar substitute buying cozaar in the uk lowest price cozaar online
buy cozaar phentermine weight loss prescription cheap cozaar sales in england legal rx and cozaar generic brands of cozaar online
cozaar purchase buy dangerous generic cozaar cozaar cozaar buy wiki generic cozaar
http://buycozaar.groupsite.com cheap generic cozaar substitutes order cheap cozaar fas pharmacy silagra generic cozaar cumwithuscom http://my.opera.com/BuyCozaar/blog/2010/08/03/buy-cozaar-online-buy-cheap-losartan-25-50-100mg-0-69-per-pill cozaar generic pharmacy iframe generic cozaar from canada retail price of cozaar http://my.speedtv.com/buycozaaronline price range for the drug cozaar cheapest line cozaar how to buy cozaar without prescription

Anonymous said...

Order Cipro Online no Prescription [url=http://buyciproonline.groupsite.com]Buy Cipro Online[/url] Cipro sale cheap cheap generic Cipro substitutes Buy Cipro Online No Prescription about cipro best enhancement pills like Cipro http://buyciproonline.groupsite.com generic Cipro online reviews buy herbal Cipro jellys [url=http://Ciprocost.groupsite.com
]dangerous generic Cipro
[/url] buying Cipro in canada generic Cipro woman generic Cipro in united states
best price for sildenafil generic Cipro abnormal cipro lab http://Ciprodosagerecreational.groupsite.com
buy discount Cipro online a href

Anonymous said...

lost your money at the [url=http://www.realcazinoz.com]casino[/url] ?over 21 and looking where to [url=http://www.generic4you.com]buy viagra online[/url]? or even how to buy [url=http://www.avi.vg]adult toys[/url]? well you can try this websites and [url=http://www.medical-250.biz]buy viagra[/url]. [url=http://www.generic4you.com]sildenafil[/url] and [url=http://www.generic4you.com]generic viagra[/url] online. you can also buy [url=http://www.generik4u.com]viagra[/url] online.
so for [url=http://www.avi.vg]sex toys[/url] and [url=http://www.ewgpresents.com]viagra online[/url] check us ! for great [url=http://www.cahv.org]viagra[/url] deals check us now!

Anonymous said...

Order Cipro Online no Prescription [url=http://vimeo.com/user4470955]Buy Cipro Online[/url] buy online securely Cipro Cipro comparison prices online Buy Cipro Online No Prescription buy Cipro germany Cipro cheapest http://vimeo.com/user4470955 warning buy Cipro now generic for Cipro

Anonymous said...

hoover windtunnel vacuum bags [url=http://hoovervacuumbags.weebly.com/]Hoover vacuum bags[/url] electrolux vacuum cleaner bags http://hoovervacuumbags.weebly.com/ bissell vacuum bags

miera said...

salam,
saya sekeluarga nk bercuti ke hong kong minggu depan..so,skrg tengah plan..

boleh x bgtau saya macam mana schedule encik lawat ocean park,victoria harbour n avenue of stars..roughly jela..
dan yg paling penting,macam mane nk pg restoren ziafat ni...terima kasih sangat2 kalau dpat tolong..

tolong saye!nti kena marah dgn family..

miera said...

salam,
saya sekeluarga nk bercuti ke hong kong minggu depan..so,skrg tengah plan..

boleh x bgtau saya macam mana schedule encik lawat ocean park,victoria harbour n avenue of stars..roughly jela..
dan yg paling penting,macam mane nk pg restoren ziafat ni...terima kasih sangat2 kalau dpat tolong..


tolong saya!!nanti kena marah dengan family

@xiM said...

MIERA,

please email me at azimashaary@gmail.com

Then i'll help u with the info that you need.Thank You.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails