Followers

Saturday, November 6, 2010

RESTORAN AYAM PENYET, MCD & BAJU MERAH

Kisah malam tadi..

Tersebut lah al-kisah Ada seorang member aku datang dari Alor setar ngan Mak dia,teringin sangat nak makan Ayam Penyet..maka nya aku pun bawak lah dia datang makan ayam penyet di Jusco Perda..Ayam penyet ni makanan asal Indonesian..macam biasa lah Malaysia ni serba boleh,semua makanan ada..tu yang best duk kat Malaysia ni.Rakyat di dahulukan pencapaian di utamakan.

0
Jusco Perda ni kira masih baru lagi..dalam setahun setengah baru beroperasi..syok juga kalau nak datang shopping kat sini.yer lah.tempat baru,semua best..cuba kalau dah jadi lama macam Megamall Perai..mesti dah tak best.

1
Sampai sini terus masuk ke Restoran Ayam Penyet

1a
Ini lah member yang aku maksudkan,Cik wanie Ghani dan mak dia dari Alor Setar..dengar khabar kat sana banjir teruk so diorang berhijrah ke Penang seketika sampai 10 hb..Hope keadaan akan jadi seperti sedia kala..aku tumpang simpati dengan nasib mangsa banjir di Kdeah.semoga mereka semua tabah menghadapi dugaan dari Allah ni.

2
Sampai sampai terus order..dan air yang di order ialah air Hijau,Kuning dan merah..Dah macam tarffic lite pulak..air Hijau tu Honey Dew,yang kuning tu air mangga dan yang merah itu saga.eh silap.yang merah itu air Jus tembikai.

3
Aku jugak yang lidah macam orang tua.order air Hot Indonesian Tea ni sahaja..teringat pulak air teh kosong yang di hidang masa makan di Restoran Nasi Padang Jakarta last week.

4
Dah namanya Restpran Ayam penyet kalau tak order ayam penyert saja jer lah..ni namanya AYAM PENYET..satu bekas macam ni RM8.tak camour harga nasik.harga nasik RM1.50..menjadikan meal ni kalau sekali dengan nasik RM9.50..Actually bukan ayam sahaja yang ada.daging penyet,udang penyet,keli penyet semua ada..yang penyet penyet sahaja lah kiranya.

5
Aku order AYAM POP..tetiba dapat yang macam ni pula..setahu aku ayam pop macam ayam yang mati lemas,pucat sebab drebus dengan rempah dan di hidang bersama pucuk ubi rebus..sahih ni bukan ayam pop tapi bila tanya pekerja mati mati diorang kata ni AYAM POP.sudah lah.bukan aku tak biasa makan ayam pop.ni memang bukan dia.nak tipu juara makan macam aku ni kan.tak dapat lah..

6
Ni UDANG BALADO..actually nak order dendeng balado sekali habis pula..so order udang saja.Sedap Udang balado nih!!rangup siap boleh kunyah ngan kulit kulit..Harga RM8

7
Tak syok pula makan kalau takder kuah so order SOTO AYAM ni as kuah..nak order sup ekor tak mendapat sambutan ramai..soto ni just so so sahaja.

8
Setelah bersembang dan semua bersilang tangan merasa lauk pauk yang ada,akhirnya tinggal tulang dan piring ni sahaja atas meja.semua telah di sebat licin..Alhamdulillah..habis semuanya..Rezeki jangan membazir..tak baik..Ok lah.puas hati lah makan walau ayam pop aku tidak menjadi

9
see..tinggal tulang belulang sahaja untuk jin menjamu selera

10
Tak dapat ayam pop pun tak mengapa lah..yang lain pun sedap juga..Dari Jusco Perda ni diortang nak pi McD pulak..nak minum minum sembang..aku nak pi jumpa kawan kejap so suruh la diorang pi dulu..tempatnya di MCd seberang Jaya..
11
12
Sampai di McD makan aiskrim pulak as Desert..kebetulan tempat duduk betul betul bawah speaker yang sangat kuat duk pasang lagu..rasa macam dah kat kelab malam pulak..nasib baik ada manager mcd baik hati pi tolong perlahankan setelah di komplen..

13
Mcflurry Milo limited edition pun ada..i'm not into it sangat

14
Sebab ada Label McD terus air mineral Dasani ni jadi mahal..lantak lah kan.biasa lah tu brand lah yang akan menentukan harga sesuatu barang walaupun kualiti sama or even worst..janji jenama mahal harga mesti mahal..berhati hati lah membeli barang.berjimat cermat amaln mulia.(takder idea sangat lah ni).Dalam pukul 1 lebih baru kitorang bergerak pulang..

15
Anyway,saya mendapat hadiah Belated Besday 2 bulan yang lalu..wohhhh..lamanya kan..tapi at least baik ada dari takder kan..:)..Hadiah dari Cik wanie ghani..Thank you so much ya!!ada uni ada batas ada hari boleh ku balas! so apa yang ada di dalam??

16
Di dalam bungkusan ada T-Short kaler merah ,kad besday dan buku Nikmatnya alam berumahtangga..Hint lah tu nak suh aku kawen cepat cepat..InsyA Allah ada jodoh tak ke mana lah nanti..Nice T-Shirt tuh..kaler tu best!

17
Kad besday tulis 'SORRY IT'S LATE'..it's ok my friend,at least ada jugak kan..tahun ni punya besday memang aku dapat hadiah baju sahaja..Maz bagi baju melayu,Ziana bagi baju Hard Rock KL,dan kali ni dapat pula T-shirt kaler merah..hehee..yang penting Ingatan kan??Terima kasih buat semua rakan rakan ku!!Budi baik kalian hanya Tuhan sahaja mampu membalasnya..

Sekian,Terima Kasih.

*Malam ni aku akan bergerak ke Kuala Lumpur..esok akan Check In di Hotel Concorde Shah Alam..akan berkampung di Shah Alam selama seminggu dari 8-12 hb November..Boleh lah ambil kesempatan ni berjumpa teman lama..Insya Allah.

9 comments:

Leez said...

wahhh azim...
ada 3 aweks bagi baju....

yang mana satu...idaman kalbu (dgn gaya menyanyi)..

pilih azim jgn tak pilih......ahaks!!

:p gurau ajer yea...

♥cutebabygirl♥ said...

waaaaaa
ayam penyet!
lama dah teringin nak makan.
wuuuuu~~ T_T

rasp said...

best tgk gambar air trafik lite tu hehehehe...
have a safe trip and enjoy ur kursus!

Wahidah said...

cantek la kaler baju tu..pndai wanie pilih..

pergh buku tu ade hint di sebaliknya tu..hehehe..


ayam penyet..sedap2...teringt memori mkn ayam penyet ngan zie

Jey Yusuff said...

uka cik wanie 2 x macam mangsa banjir pon

alialalala said...

axim check in hotel concorde?
umah kat je ngn concorde tu
huhu

sepul said...

selamat pengantin baru aximudin

Cik Wanie said...

thx u sbb sudi bawak i ngn mama g mkn kat situ,
mmg best lah mlm tue,
hilang semua segala duka yg ada,
part yg paling best bila menikmati angin malam kat Mc D dah serupa mcm dlm kelab malam plak,
bunyinya ayo,
sakit tinger ok...
hihihihi:)

Beruang Madu said...

Alamak... abang tak ingat nak bagi hadiah kat Azim lah... mahap yek... nanti datang KK abang bagi... (malasnya aku nak gerak ke mana mana, dah macam orang tua minum teh kosong jer pulak... hehehehe)

Tapi mata tetap ke tempe dan sambal yang super lazat nampaknya tu.... tatap pujaan hatiku

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails