Followers

Friday, November 5, 2010

TRIP JAKARTA/BANDUNG DAY 1 - NIGHTLIFE IN JAKARTA

Selamat Hari Deepavali kepada yang menyambutnya.

Malam tadi aku agak hangin sebab tak boleh nak tidor since bunga api meletup tak henti henti..yang paling tak tahan bila depan rumah aku sendiri depa duk main sampai asap tebal masuk dalam rumah,siap ada bau belerang..hishh..sabor jer lah.kasi lah peluang kan.semangat 1 Malaysia sangat.

Ok malas nak cakap pasal hari Jumaat ni.Hari ni Cuti so aku ambil kesempatan untuk sambung story lagi pasal Trip Ke Jakarta/Bandung last week..Sambungan dari entri sebelum ni-Bila malam tiba..

1
Lepas dah siap makan Nasi Padang Sederhana Bintaro,kami straight balik ke Hotel..balik ke Hotel tak der apa dah nak di buat so melepak di Lobi hotel sahajalah..syok juga layan lepak lepak di Lobi hotel yang menarik ni.walaupun budget tapi dekorasinya elegan,simple dan sedap mata memandang..

2
Tak ramai sangat orang yang ada..Layan tengok TV masa ni,ada LCD kat dinding..

3
sekadar gambar hiasan..

4
Naik atas bilik pi bilik Ziana dan family dia..actually cerita sebenarnya ialah begini-Ziana dan keluarga dia dah sampai sehari awal dari aku,Nikli dan Parents Nikli..tapi memang kami dah plan awal awal nak duduk di Hotel yang sama..senang nak bergerak sekali ke Bandung..so Trip kali ni sangat meriah sebenarnya sebab 9 orang semua sekali yang ada..bagus lah sebab dah berkembang pada family pula..

6
Dari bilik kami pakat pakat turun ke Lobi,diorang ada bawak bekal Chipsmore ngan Megi in cup..Aku ngan Nikli dah kenyang tapi layan jugak lah makan sambil menyembang..Mama Ziana,Kakak ngan Awyn,Kasyah pun ada sekali so lagi rancak lah kami duk sembang..Pak din ngan Mak Timah memang duk kat Bilik jer dari tadi..tidor dah kot.aku duk teringat time ni Nikli tak habis habis bermesej ngan Pak Supir.Lawak Okeh..haha..u know i know..:)

7
Dalam pukul 10 lebih semua dah pakat nak naik bilik..Nikli pulak macam tak larat dan mengantuk..aku ngan Ziana plan nak keluar tengok Nigtlife kat Jakarta ni.so kami berdua jer lah berjalan kaki keluar dari Hotel nak ke kawasan Grand Indonesia Shopping Town..Dekat jer dengan Studio One Hotel.

8
Masa lalu depan 7E ni terdetik nak singgah sebab tengok macam happening sangat..dah macam Kafe dah 7E kat sini.tempat kita takder lah pulak ramai orang macam ni..siap duk melepak lagi online lah apa lah..maybe memang trend 7E kat sini kot.Lain tempat lain lah caranya kan.

9
Yang ni aku tak berapa paham..Best ker diorang melepak depan 7E macam ni??siap duk bersila beratur sampai ke belakang tuh..takpaa lah janji mereka bahagia.

11
here i am at GRAND INDONESIA SHOPPING TOWN

12
13

I think kat sini lah pusat Mall yang terbesar di Jakarta..3 Mall in 1..Grand Indonesia,Plaza Indonesia ngan  Plaza EX..semuanya bercantum antara satu sama lain..barang barang dalam shopping mall pulak semuanya branded branded.Standard The Garden lah kiranya..

14
ni pandangan luar Grand Indonesia yang sungguh grand itu

15

Kami duk nak cari Hard Rock Cafe sebenranya..sebab nak cari T-Shirt dan Souvenir dari Hard Rock Shop..Location nya di Plaza EX,sebelah dengan plaza Indonesia..jauh jugak nak menapak tapi sebab jalan dalam bangunan so tak terasa sangat.

IMG00222-20101029-1923
 sampai lah kami di Hard Rock Cafe..tapi takdak tulis Jakarta pun?

16
Singgah sebentar di Hard Rock Cafe minum minum dan layan Live band kejap..hajat di hati nak ambik Coaster kat Hard Rock ni tapi takder pulak.di alasnya gelas dengan Tisu jer..ish ish ish..Hajat tak kesampaian..

17
 masyuk gak layan Live Band..sambil minum minum

18
Mula mula nak minum jer last last tengok menu makan,harga snek Kombo ni Rp48,000 which is equal to RM16.84 sen..macam murah!!so order lah yang ni..so melantak lah Buffalo Chicken wing,Popia ada,Wantan goreng dan Calamari set..lazat!!bila lagi nak merasa kan..:)

20
Then kami singgah di Hard Rock Shop nak cari shooter Glass dan T-shirt..aku beli T-shirt Hard Rock Design Baru kaler merah (aku pakai masa nak ke Bandung)..Ziana pun cari T-Shirt yang kakak pesan..aku tak beli gelas besar dah kali ni sebab takder space dah dalam show case kat rumah.lama jugak duk kat Hard Rock Shop ni sebab aku duk konpius nak ambik design yang mana satu..

21
On the way balik jumpa Jam takder jarum ni

23

Menyinggah di 7Eleven masa dalam perjalanan Pulang..saja lah tengok tengok ap anak di beli..terjumpa Cokelat Toggi,teringat ada sorang member aku suka sangat duk makan Cokelat Toggi ni.Rasanya macam mana aku pun tak taw sebab tak pernah makan. 

24
Last last beli air Coke Diet ngan Lemon Tea..air masak dah ada kat bilik..ni beli ngada ngada jer sebenarnya ni sebab tak taw nak beli apa.hehehe..siap beli belah kat 7E kami balik Bilik terus..Ingatkan semua dah tidor rupanya Mama,Kakak dan Kasyah belum tidor lagi.Awyn tak berapa sehat so memang dah tidor dulu..Bantai menyembang lagi sampai dekat pukul 3 pagi baru masing masing dah ngantuk..Pukul 7 pagi nanti akan ada Pak supir datang ambil untuk Day Trip ke Bandung pula..

*To be Continued..

8 comments:

Leez M. Saaid said...

uwaaaa.... windu Jakarta n Bandung.

Nampak cantik yeak hotel tu....walaupun hotel budget ajer but still nampak mcm 5 star.

mazddaud said...

bila la nak sampai Jakarta ni??? terngin sihhh!!

xplorer said...

hang pi mana2 pun tak lupa tawaf hard rock cafe no. pernah ke jakarta n beberapa tempat lagi di indonesia tapi sebenarnya aku tak suka pi indon sebab phobia sebab ada pengalaman kena rompak.first time pi indon masa 1998 masa krisis ekonomi masa tu terasa kaya gile sebab duit kita rm0.09=100rupiah

xplorer said...

hang pi mana2 pun tak lupa tawaf hard rock cafe no. pernah ke jakarta n beberapa tempat lagi di indonesia tapi sebenarnya aku tak suka pi indon sebab phobia sebab ada pengalaman kena rompak.first time pi indon masa 1998 masa krisis ekonomi masa tu terasa kaya gile sebab duit kita rm0.09=100rupiah

sepul said...

tak kesampaian sampai ke HR Jakarta masa aku pi haritu. sebab rush nak ke bandara satu lagi pening nak cari lokasi dia. takpalah . nanti nak collect bahan yg dikirim kat akak Donna... let's

Beruang Madu said...

Menarik semuanya... namun yang paling menarik tetap makanan kat HRC tu... hehehe... lain semua jatuh no 2... nice trip ngan family sekali... beshhhh!!!

Anonymous said...

hi, may i know how much does the HRC t-shirt cost?

Princess M said...

akan pergi rabu ini tak sabar. hehehhehe. seronok baca blog ni

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails