Followers

Sunday, December 26, 2010

MELAKA,BLACK CANYON ,GULLIVERS & MCDONALD

Kisah hari jumaat yang lalu..

24 DISEMBER 2010

Seperti biasa bangun pagi bersiap untuk ke opis..Cuaca sekarang mendung sangat kalau pukul 7 pagi masih gelap..sekarang kan musim hujan so kena berhati hati dengan corak pemanduan.kena lebih berhemah..

1
Pergi kerja sekarang pun best..jambatan clear jer maybe sebab ni hujung tahu so ramai yang dah bercuti,dalam misi untuk menghabiskan cuti cuti yang ada..aku hujung tahun ni makin busy dengan ke sana ke mari dan kerja di opis lagi..memang tak sempat nak buat semua tu..ni pun aku just siapkan mana kerja yang termampu..

3
Masuk opis pi punch card then keluar kejap sebab nak pi beli bekpes..aku pi beli nasi lemak sambal sotong makcik kiah(bukan nama sebenar) lagi..sebelum ni aku pernah beli tapi berhenti seketika sebab depa pun berhenti menjual.now dah ada balik so takder lah problem nak beli sarapan..dekat sikit ngan tempat kerja aku..

2
Bila dah kata kerja kan..banyak lah benda nak disetelkan..pening kepala sebab kerja banyak sangat..ni dapat pulak surat nak pi Kursus kat Tanjung Keling Melaka..actually aku calon pengganti sebab encik salman tak leh attend this course.so my boss asking me to replace dan nampak gayanya tak jadi lah pi Langkawi next week..Melaka here i come..

4
Time malam keluar makan malam kat Jusco Bandar Perda ngan seorang rakan..aku nak makan kat Black Canyon Coffee..saja seronok nak lepak sini..ingat nak stayback kat opis tapi malam minggu rasa macam rugi kalau tak having some fun..fun lah ni kan makan malam at the fancy place dan lepas ni nak tengok movie.

5
Sementara tunggu Meal diorang bagi kudapan biskut Huruf..terus kami main susun huruf dan terhasillah perkataan AXIM macam dalam gambar di atas..lama tak makan biskut huruf macam ni..rendam dalam coffee then makan.memang sedap..Motto minuman kat sini-a drink on paradise available on earth.

6
The main meal tonight-TOMYAM SOUP..!! rasa tomyamnya sangat sedap!aku recommend sangat sangat bagi penggemar tomyam untuk makan kat sini..rasa tomyamnya macam lengkap ada masam masin manis pedas.speaking of pedas sapa yang tak tahan pedas mesti having difficulties to finish this.

7
Close up sikit..aku order Tomyam Udang..sekali ngan nasik lah baru kenyang..teruja pulak dapat makan tomyam yang sedap..i thought black canyon ni just produce western food but i was wrong..tak kenal maka tak cinta..masakan Thai kat sini menari.next time aku nak makan Green Curry pulak.

8
ni ialah Fussili with chicken Tomyam Soup..rasa tomyam ni lebih Thick dan pekat..still sama sedap..tapi still pedas..member aku yang makan ni tak tahan pedas so this meal gagal di habiskan dengan sempurna..aku nak habiskan pun macam dah tak larat lagi pun kami rushing nak tengok mivie jam 9.50pm..

9
mari mari mari saya mau jemput makan!

10
Agak tergesa gesa juga menghabiskan makanan yang ada sebab takut terlepas permulaan Movie..Alhamdulillah sangat kenyang dan sangat berpuas hati dengan makanan di Black Canyon ni.definitely i will come back for more..nak rasa nasi Goreng nya pulak.nampak dalam menu macam sedap.

11
Cerita yang kitorang tengok-GULLIVERS TRAVEL 3D..cerita ni just a light story,tak perlu nak fikir panjang just enjoy the show..biasa jer movie ni,i mean i expect something more..citer pasal gulliver ni aku ada baca masa kecik kecik dulu..now tengok dalam movie pulak..zaman dah berubah..Overall movie ni aku kasi 2.8/5 jer.

12
Balik dari menonton wayang kami singgah pulak kat Mekdi Seberang jaya..saja nak makan lite lite sambil sembang..masa ni dah dekat pukul 1 pagi..tapi orang sangat ramai ya rabbi..biasalah malam minggu kan..nice to talk to u mate!!

13
see i told you.pukul 1 am macam pukul 1 pm..sekarang orang dah tak tidur malam..even kat Playground dalam restaurant bebudak ramai duk berkejaran di pukul 1 pagi.kalau kat kampung masa ni tengah sedap tidur..nanti aku tanak didik anak aku macam ni..heheee..cakap boleh lah.nak buat kena tunggu ada anak dulu.Thanks mate for accompany!!

*I had another great night..hujung minggu ni nak kena ke Melaka pulak dengan another member..rasanya baru jer balik dari Bangi last week nak kena ke Melaka pulak..aiseehhhh..

13 comments:

Cik Wanie said...

Restoran nie kat ting brapa?
Nie Jusco yg kita ari tue ka???

Fusilli chicken tomyam tue nampak sedap,
mmg kena pi try nie ;)

rasp said...

So far kat Black Canyon, food dia tak menghampakan...

ooo cerita Gulliver's Travels tu kureng skit ek...
baru niat nak tengok...
leh KIV lah kot...
layan crite lain dulu...

have a safe trip nanti ya en axim :)

Jey Yusuff said...

sangat sedap dan enak

eLLy said...

Adelagi biskut camtu.. emm dah lama tak jumpa biskut itu

Rapunzel Cikilolo said...

hehehehe... bru makan biskut mcam tu jgak last week... tapi teddy punye :))

CAYANG ALIN said...

Black canyon yang depan Donut tu ka? tak penah try lagi..tomyam tu nampak yummy sangat..baru ingat nak tengok Gulliver tu..tapi dah kata tak best cam terbantut plak hasrat..takut kecewa macam tengok cuta tron baru2 ni..

@xiM said...

CIK WANIE,

haaah..ni jusco yang kita pi hari tu..kalau mai sini i bawak u n mama mai makan ok..sedap!!

@xiM said...

RASP,

haah.food kat Black Canyon sedap..

dah sampai Melaka kak..:)

@xiM said...

jey yusuf,

lazattttttt...

@xiM said...

ELLY,

tu lah..saya pun dah lama tak jumpa..semengtara tunggu depa hidang tu so bedal lah..

@xiM said...

RAPUNZEL,

yang huruf ni boleh main susun susun nama..heheheeee

@xiM said...

CAYANG ALIN,

haah,depan big apple donat tu..gulliver tu citernya biasa biasa jer..tak best sangat.Tron graphic jer cantek.

artisticklytouch said...

hang buat aku teringat kat tomyam poktek di kulim..slurrrrppp

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails