Followers

Thursday, December 23, 2010

MAKAN-MAKAN @ IKEA, AGENT SALT & KAMPUNG BARU

sambungan dari entri sebelum ni..

Petang selepas bangun tidor perut kembali rasa lapar..bangun cuci muka solat dan sebagainya kami bertiga keluar ke Damansara,menuju ke IKEA..sebab ada orang nak makan Meatball di sini..meatball kat IKEA memang femes tapi aku kurang sikit bab bab daging ni..apatah lagi baunya yang sungguh lembu.heheee

1
Here i am at IKEA

2
Masuk IKEA memang kami tak pi kat lain dah dulu..terus jer ke bahagian makanan..ambik macam macam sebab laparr..haha..Kek Daim ngan muffin ni pun nampak sedap.actually kek daim tu sedap jugak tapi sangat lah manis..rasa semulut boleh lah tapi kalau nak habiskan satu slice tu memang makan masa lah.

3
Ni namanya apa ntah..aku order yang ni..nampak sedap ayam ngan Nasik tu..macam nasik ayam pulak tapi takder sup..

4
ni meatball dan fries..nampak sangat sedap kan..memang sedap pun..cuma not my faveret.dengan kuah yang melimpah limpah tu memang bisa membuatkan perut yang kenyang jadi lapar balik..

5
mari mari makan di IKEA CAFE

6
First time makan pasta macam ni di IKEA..sedap!!aku suka..lain kali kalau datang boleh lah order yang ni lagik..ni meal untuk kid rasanya..tapi portionnya banyak jugak.adakah itu punca kanak kanak sekarang ramai yang obes??wallahualam..

7
Zie dan Nikli,sahabat yang sangat baik..senang berurusan ngan depa ni..walaupun baru kenal this past 3 years tapi rasa macam dah lama sangat kenal.maybe because we always have a good and bad time together..apa apa pun aku harap persahabatan kita akan kekal selamanya..Insya Allah.
 
9
kami bertiga dengan muka yang puas dapat makan

10
last last aku sorang jer yang berjaya menghabiskan semua makanan dalam pinggan.depa berda makan siap ada lebihan sikit sikit.tak larat nak habiskan dah katanya..ni kalau kasi kat orang cambodia ni mau licin kena jilat pinggan tu..syukur lah kan kita di Bumi Malaysia makanan melimpah ruah sampai sendiri yang pening tak taw nak makan apa sebab pilihan banyak sangat duk ada..Alhamdulillah..

11
minum air spritzer mineral untuk mengurangkan pengambilan kalori

12
Dari kafe IKEA kami bergerak jalan jalan tengok barang lah pulak..kebetulan masa ni memang IKEA tengah sale gila gila..kalaiu aku ni banyak duit memang dah banyak benda aku rembat..tapi mengenangkan space kat rumah yang dah takder tempat sangat nak letak barang so aku decide malas beli apa apa lah..kena tunggu pindah rumah dulu..

13
see,i told you..ni cerita lama,,bulan Julai-august yang lalu..tapi aku tetap nak story sebab aku rasa nak cerita juga pengalaman lalu..lagi pun blog ni kan merupakan journal aku..harap aku boleh konsisten dalam menulis blog..lately jarang upadte sebab busy dan banyak sangat hal..tengok lah hujung minggu ni aku kaan dedicate satu hari untuk buat blog sahaja..nak buat semua entri entri tertunggak..Insya Allah.

14
sangat suka tengok Showroom di sini.bukan apa,banyak idea dan inspirasi boleh muncul..teknik menghias dan kreativiti,dan yang paling aku suka how they make use of space yang ada..walaupun kecik tapi kalau kena gayanya ruang yang sempit juga boleh nampak elegen.

18
ni saja duk berangan dalam IKEA..

20
Ada jugak lah akhirnya beli barang barang kecik..barang yang murah jer macam hanger kayu,lilin ngan Tisu..Tisu kat IKEA banyak choice lah..suka tengok kaler kaler yang menarik.tapi beli tisu banyak banyak pun nak buat apa kan..masa habis bayar ni aku terserempak dengan Addi member zaman belajar Uitm dulu..dia duk menonong masuk IKEA time dah lewat nak tutup sebab kesnya nak beli karipap kat sini..hehee..tapi aku akui memang karipap kat sini sedap..

20a
Dari IKEA kami ke Midvalley sebab nak layan wayang pula..masa ni tengah hangat cerita SALT lakonan Angelina Jolie..best gak lah layan citer ejen garam ni..tambah pulak aku memang minat ngan angelina jolie yang garang tuh..kami tengok muvee 2D..gambar sangat clear macam DVD punya gambar tapi di skrin yang besar..4/5 lah aku rate citer ni..habis tengok muvee midnight dah dalam pukul 2 lebih..

21
Pukul 3 lebih balik rumah dulu then nak tidur tak ngantuk last last kami ke Kampung Baru pulak pi kedai Suraya konon konon nak cari bubur nasik tapi dah habis..so kami makan jer lah apa yang ada..Nikli ambik Roti Tempayan aku pulak duk pulun makan nasi dagang pagi pagi buta..well,rasa macam fully utilised sangat masa yang ada..heheheee

22
roti tempayan,nasi dagang dan cucuk cucuk
23
siap makan kat sini dah dekat pukul 5 pagi..balik ke rumah terus siap siap nak hantar Nikli ke LCCT sebab dia nak catch up flight jam 7 pagi..memang tak tidor satu malam..after that balik Ampang pi jumpa Aida pulak bekpes kat mekdi ampang tapi gambar tak snap..lagi pun masa ni ada sedikit isu penting nak di selesaikan..dalam pukul 11 pagi baru balik rehat kejap tidur sebelum aku balik ke Penang pada petang tu..

Sekian coretan rasa hati saya.Terima kasih kerana sudi baca cerita lama..

*sometimes when you have full of words to say,you just left with nothing to say..

3 comments:

mummysyafie said...

hahaha...dah berangan nak hias rumah sendiri zim. akak kalau sampai ikea jarang nak makan kat situ. selalu full je.

nikli n ziana pun ada..

Ziana said...

haah ade kak :)

yup..
hope persahabatan ini kekal selamanye.. Ameen..

lindosh said...

aritu makan kat ikea. aku order kan mak aku pasta tu. dia makan 2-3 sudu je. katanya tak sedap langsung masam. katanya lagik pasta dia buat sendiri lagik sedap. adoi.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails