Followers

Tuesday, December 21, 2010

RESIDEN HOTEL BANGI & SATAY KAJANG HAJI SAMURI

Ini adalah kisah hidup aku hari ini.

Untuk this date,aku ada kursus environmental management system di Residen Hotel Bangi..actually hujung minggu lalu aku balik ke kampung sebab ayah di masukkan ke hospital lagi sebab doktor akat ada jangkitan kuman pada oaru paru..sempat lah jenguk dia kejap then aku bergegas ke KL pada hari ahad baru ni for seminar hari ni..berkejar kejar sungguh..doakan kesejahteraan ayah aku ya.Thanks..

1
Kursus ni aku wakil stesen..orang lain ramai jugak dari stesen lain..bila attend kursus macam ni memang bagus sebab akan ada relation yang baik dengan orang lain.so lepas ni kalau ada kemusykilan pasal kerja nanti boleh la minta pandangan diorang..since boss aku kena transfer sejak september lalu aku memang tak cukup tangan nak buat kerja..banyak sangat benda nak handle.too much but i keep trying sampai sekarang.Doakan aku juga ya.

2
Buat kat Residen Hotel pun bagus juga..boleh aku berjalan jalan.heheee..masa berhenti rehat lunch tadi aku pi checked in satu bilik sebab malas nak terus balik penang..nak stay satu malam then esok esok pagi terus gerak balik ke Penang..tak lah rush sangat..

3
ini bilik yang aku ambik..semua bilik lain penuh tinggal yang ni jer.rate agak mahal maybe sebab cuti sekolah,but kompeni bayar so why bother so much..at least just enjoy all the perks and benefit yang ada..bilik ni agak luas dan ok lah.but price wise not so reasonable.baik pi stay kat Marriot hotel Putrajaya.

5
Seminar habis dalam pukul 5 petang so aku balik bilik siap siap nak pi jogging.actually nak test kasut baru .hahaa..jauh tu nak test kasut sampai datang bangi..best jugak jogging keliling tasik kat Uniten ni..aman dan damai jer

6
Yang best jogging kat sini ramai sungguh student yang duk jogging..yang best sebab pompuan yang ramai..haha..ganteng pulak tuh..sedap cuci mata..cuci mata jer lah..yang lelaki ada lah dua tiga kerat.

7
sunset @ Residence Hotel Bangi

8
Then bila malam menjelma aku mesej kak nor aka mummysyafie.blogspot.com.Ingat nak jumpa dia sebab nak bagi Fridge magnet yang ada aku belikan untuk dia masa pi Cambodia awal bulan lalu..so dia ajak aku pi dinner ngan family dia kat Satay Kajang Samuri..siap datang ambik aku kat Hotel sebab aku tak tahu sangat jalan nak ke sana..so diorang ambik dalam pukul 8.30 tadi..ngam ngam bila aku sudah mandi diorang sampai tu yang turun lambat sikit.sorry ya kak nor ngan abang ijan sebab lama tunggu..

9
Abang aka Boy yang malu bila nak bergambar..dia tak panas lagi masa ni..hehe..ada bakat jadi Photographer macam ayah dia..Insya Allah.Actually before this dah pernah jumpa kak nor dua tiga kali jugak..kami ni kira orang lama dalam dunia blog sebab since 2008 dulu ramai member blog yang lain dah tutup blog dan menyepi..tinggal berapa kerat jer yang masih aktif..aku pun lately since busy ngan personal ngan kerja pun tak sempat nak update.banyak cerita tertinggal..mana sempat story aku story nanti ya..

10
Kak Nor yang peramah..dulu masa mula mula jumpa memang dah boleh story banyak benda..maybe itulah kelebihan berblog.bila kita tahu sisi hidup orang lain maka mudah untuk kita bercerita ikut selera orang..macam macam jugak kami sembang,most of them gossip pasal dunia blog..bukan gossip yang tak elok ya..yang baik jadikan tauladan yang tak baik jadikan sempadan..

11
Abang Ijan husband kak nor ni dulu mula mula malu nak tegur..sekarang bila dah start kenal so tak rasa segan dah..boleh jer bercerita and in fact,nice to talk to both of them..macam macam berbual ok..banyak kisah hidup terungkap.heheeee..abang ijan ni memang macam pendiam but once you greet him,he gonna be so friendly.

12
so dah datang sini setakat sembang tak best lah kan..kena lah order satay jugak..satay ayam dan daging..sungguh seksi satay satay ni..sedap di makan hingga menjilat lidi..mari mari kita jemput tengok..:)

13
satay samuri ni bagi aku dah terlalu komersial..satay station maybe lagi sedap tapi aku tak puas hati sikit pasal apa harga dah naik sampai 0.90 sebatang kat satay station..memang lah satay nya besar besar but harga takyah la naikkan..huhu..nasib baik aku bukan pencinta satay sangat.kalau tak aku buat adauan kat kementerian hal ehwal pengguna.hahahaa..

14
Bukan kami berlima jer pada malam ni..sam dan angah pun turut terlibat..actually pelan asal nak keluar ngan diorang tapi sam kata parents dia datang sini so tak dapat nak keluar tu yang aku dinner ngan kak nor sekeluarga..tiba tiba dia kata ok pulak so jom ajer lah sekali..lagipun diorang tak pernah jumpa lagi kak nor so boleh berkenal kenalan..like what they mention,diorang banyak dapat kawan baru sebab boleh kata everytime aku jumpa blogger diorang akan turut serta..hehee..well,thanks friends for joining us!

14a
Dik Are ngan wawan..bukan main lagi wawan ni..mula maula malu tapi bila dah layan lama lama dia ok..biasa lah,baru first time jumpa ngan Dik are tu yang malu malu..suka bergambar si wawan ni kan..

15
Sembang sembang sampai jam hampir 10 malam.masa ni sam ngan angah dah nak gerak dulu nak jumpa parents yang datang dari Perlis..thanks abang Ijan sebab ambik gambar ni..:)

16
Dua blogger..tak kenal maka tak cinta..:)

17
Bila sam dan Angah balik aku sambung sembang lagi sampai pukul 10 lebih..then baru masing masing gerak..Abang mula mula tanak ambik gambar bila time time nak balik ni dah start ceria..mula mula tadi dia moody sebab tak dapat nak tengok drama Kau dan Aku..heheee..aku pun tak taw citer apa..advance sungguh bebudak ni kan..tu pun siap mintak mummy ngan daddy nya belikan blackberry dan Iphone..pehhhh mantap..sungguh celik IT.:)

18
Di tepi Restoran besar satay samuri ni ada kedai kecik kecik jual selipar dan barang mainan dan juga barang makanan..aku tengok kak nor ni sabar dan tekun melayan kerenah hero nya berdua tu..siap belikan mainan untuk diorang..ye lah,kehendak anak anak mesti kena layan juga tapi jangan sampai berlenihan nanti cerita lain pula..apa apa pun aku doakan kak Nor terus menjadi Ibu yang baik pada boy dan wawan..Insya Allah..

19
so it's time to go home..masa ni hujan rintik rintik..boleh pulak sam tertinggal payung then dia suh aku buat balik dulu.jawabnya sampai ke Penang lah nanti payung ko tu..kalau rajin esok sebelum balik penang aku singgah opis ko hantar payung..

20
Anyway,i had another great night meeting with blogger friend..kalau dulu orang kata persahabatan melalui dunia maya ni karut tapi aku rasa it always depend pada individual judgement..for me aku nak berkawan dengan ikhlas,dan bukan setakat di muka laptop sahaja..biar lah bersua muka dan make it real..after all,keikhlasan yang penting kan..Thanks Kak Nor & Abang Ijan for the dinner treat..ada masa kita jumpa lagi aku belanja korang pulak..thank you again.kalau ada masa nak pi Penang bagitau boleh saya bawak pi jenjalan..

Sekian laporan hari ini.Wabillahitaufikwalhidayah..


*ok now it's time to go to bed..Goodnite semua..esok aku akan balik ke Penang..nak masuk opis kejap petang ada hal pending kena selesaikan..wish me a safe journey yaa!!take care..

6 comments:

mummysyafie said...

salam Ajim, gigih awak hapdet blog yer. setuju ngan ajim..keikhlasan penting dalam blogging ni and insyallah persahabatan ni akan kekal eventho mummysyafie.blogspot akan mengundur diri suatu hari nanti.

jangan serik nak keluar ngan kami taw sebab my kids sumtimes leh tahan nakal nya. bg ijan pun suka bila dapat kenal ngan ajim..katernya "budak hormat orang tua ni best buat kawan..menyenangkan". :) tetiba rasa diri dah tua..hahaha

jim..akak culik pic kat sini taw. tak daya nak upload pic..

baik² bawak keta jim..akak harap selamat sampai ke destinasi. akak doakan ayah ajim cepat sembuh yer..jangan risau..berkat doa semua insyallah keadaan akan kembali pulih.

angah sam said...

huhu..dika ni amik gambar aku tgh makan.buruk benor mukenye. xpe2.janji happy.hehe..alhamdulillah kenyang aku malam tu.thnks kak nor belanja :) nice meeting u :)

berkawan biar beribu, berkasih biar satu ;P (tibe2 kan? hehe..)

sepul said...

aku setuju dgn statement "it always depend pada individual judgement" kawan dlm maya ni kadang2 pelik lah. ada yg nak kontrol kita tak bagi kita nak berbaik dgn grup maya yg lain.

arghhh tension..

eh angah & sam ni orang perlis ka?

tintasutra said...

salam axim, check out my latest entry: http://tintasutra.blogspot.com/2010/12/cherry-picking-blue-mountain.html

angah sam said...

sepul: angah org phg.sam org jhr :)

ak kah itu? said...

btul lah axim kat satay kajang 2..... sya segan nak tgur tkut tersalah org......

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails