Followers

Monday, July 4, 2011

PERHENTIAN ISLAND TRIP'S FINALLY OVER :)


Penyu di Pulau Perhentian..Beautiful!!

Alhamdulillah,after perancangan since bulan May yang lalu untuk ke Pulau Perhentian akhirnya hajat terlaksana dan di permudahkan oleh-Nya..actually the reason aku beli kamera Waterproof bulan 5 yang lalu sebab untuk ke Pulau Perhentian ni lah.Sangat berbaloi baloi ada kamera tu.walaupun ada sedikit kesukaran masa nak cari orang untuk this trip pada mulanya namun semua dapat di atasi dengan tabah..(Thanks to Kak Leez).kitorang pergi 8 orang,dalam 8 tu aku kenal sorang jer..Tapi the best part is semua orang sporting dan boleh masuk serta mudah mesra..menjadikan overall trip Perhentian Island ni sangat lah best dan Unforgettable.

Tahun 2009 dulu aku ke Pulau Redang dan dah teruja dengan keindahan pantai dan keindahan dasar lautnya di Marine Park..tapi kali ni bila melihat keindahan dasar laut di Pulau perhentian- Subhanallah..sangat indah dan sukar digambarkan dengan kata kata.tu belum lagi ke Mabul or Sipadan..Tapi seriuosly sangat cantik.nanti aku kongsi ngan korang keindahan dasar laut nya..just share gambar penyu dulu macam gambar kat atas.

Aku sekarang berada di Manjung Perak,Outstation seminggu kat sini pulak..sampai KL dari Terengganu jam 6 petang semalam,then dalam pukul 10 malam tadi bertolak ke Manjung Perak..hari ni sessi audit mengaudit bermula dan aku salah seorang auditor.badan rasa lemau tapi kerja tetap kena jalan.kang malam karang kena tidor awal lah nak cover penat balik dari Perhentian Island..

*Full entry about this trip nantilah aku buat..tak larat lagi.ni just sneak preview dulu lah..overall this Trip was awesome!!aku dapat kenal ngan kenalan baru juga..Nice to meet all of you..take care guys!!until we meet again..i'm coming home with the big smile on my face..:)

5 comments:

Watie Rose said...

assalam...sy dari Manjung, PERAK...jgn lupa try Rojak Manjung yg femes kat Sitiawan yer...

Watie Rose said...

u audit kat mana, TNB Janamanjung ke, i keje kat sebelah, Lumut Port...

Ad Rifza said...

Dah lama nak pi tapi masih tak tercapai2 lagi..huhu...

amilia said...

Macam sayu je pandangan penyu tu...mesti dia sedih telur dia selalu kene makan...hehe...

amilia said...

Macam sayu je pandangan penyu tu...mesti dia sedih telur dia selalu kene makan...hehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails