Followers

Thursday, July 14, 2011

BREAKFAST @ NILAI SPRING RESORT CAFE & CHECK-OUT

Pagi 25 Jun 2011.Hari sabtu.

Malam tadi aku bawak faiz makan di Ice Room Restaurant Nilai.That restaurant ice creamnya tip top.memang sedap.lain dari yang lain.ais krim berkeping keping camana ntah.tapi aiskrim jer lah yang sedap.aku order spaghetti tak berapa sedap and lamb chop tak berapa masak.maybe specialitinya aiskrim saja kot.nanti lah aku buat review about that restaurant di entri berasingan,tu pun kalau aku rajin.Pagi ni aku ngan faiz pi swimming kejap then siap siap untuk bersarapan pagi di Nilai Spring Cafe.


suasana dalam cafe sangat menarik.kemas dan teratur.nice


Dalam family aku adik aku yang paling bongsu ni lah yang paling kurus sekali.tak berapa nak ada isi macam abang abang dia yang lain.hehee..dia duk kat asrama lagi lah makan kena kurang.nak makan lebih lebih kena beli sendiri.so ada kesempatan ni belanja lah dia makan kat sini..bila lagi nak makan sedap sedap kan.dah la jauh dari family.aku kan abang yang baik.muhaha.


ada nasi lemak ada sosej ada sambal pedas ada macam macam.sambal kat sini macam masin sikit.kena ambik sikit jer.yang aku suka sebab bilis yang kecik diorang pakai.lagi kecik bilis lagi lah sedap.Rendang daging pun ada.tu dia pagi pagi dah bedal macam makan tengahari.dah namanya buffet tu yang sebat jer lah apa yang ada depan mata.


Pancake.pancake ni sedap.boleh celen ngan pancake McD.


Telur separuh masak dua bijik kegemaranku.protein dan kolesterol.hehe


Bubur nasik.tiap kali mai hotel mesti aku makan bubur. 


Bubur tu aku makan ngan CENTURY EGG.buat pertama kalinya aku rasa This telur..telur ni boleh makan.ada jer jual kat supermarket tapi tak pernah tergerak hati nak beli pun.dah ada kat sini boleh la try rasa.rasanya agak kenyal kenyal macam jeli..boleh la makan.not my faveret though.apa itu century egg?korang baca lah penerangan kat bawah ni ambik dari wikipedia:

Century egg (simplified Chinese: 皮蛋; pinyin: pí dàn), also known as preserved egg, hundred-year egg, thousand-year egg, thousand-year-old egg, and millennium egg, is a Chinese cuisine ingredient made by preserving duck, chicken or quail eggs in a mixture of clay, ash, salt, lime, and rice hulls for several weeks to several months, depending on the method of processing.


Perut dah penuh tapi ambik lagi apa yang ada.makan ni nak cover sekali untuk tengahari nanti.Tapi apa apa pun aku suka dengan seleksi makanan yang ada di Cafe Nilai Spring Hotel.banyak variety dan sedap sedap pulak tu.recommended lah.


Alhamdulillah kenyang..syukur pada Allah atas rezeki buat kesekian kalinya.


Selesai makan pagi kitorang balik ke bilik dan berkemas kemas untuk Check out.Lepas Check Out aku hantar faiz balik ke Asrama..bagi lah beberapa barang makanan yang mak kirim..adat hidup berasrama kan,makanan mana nak pernah cukup.Then dari Nilai aku bergerak ke Kuala Lumpur sebab keesokkannya aku join Standard Chartered KL marathon 2011.Sempat jugak jumpa kawan kawan di Marche Restaurant The Curve.entri kat bawah merupakan kesinambungan dari entri kali ini (klik link):



Kiranya ni entri backdated sebenarnya..flash back kejap.kira halal lah yek.

Sekian.begitulah adanya.Bai.

10 comments:

Cik Syeeda Sobbihi said...

adik ko eyhh?? muke nak sama. beza tang saiz badan jer.. hee :p

Redbloodsnow said...

melior aku tgk...glupppppppppp

sepul said...

century egg? preserved egg? fuuu bau busuk tak?

mummysyafie said...

century egg tu kalau kat kuching panggil telur padi. sebab dibungkus ngan sekam padi..makan ngan nasik putih panas2 pun sedap jim

NM02 said...

mggu lepas baru je booking hotel ni utk beday ai nnt... amacam? best tak?

pool dia menarik tak?

@xiM said...

SYHAD,

yerrr betul.adik aku kurus..aku berisi sket..adik aku paling bongsu tu..

@xiM said...

ZIE,

meh makan century egg

@xiM said...

SEPUL,

bau tak busuk pun..ok jer rasa kenyal macam jeli..

@xiM said...

KAK NOR,

owhhh ya ka..sedap ek..say atak berapa gemar sangat

@xiM said...

NM02,

wahhhh buat besday kat sini..best best!!

poolnya best..i likee..tengok entri kat bawah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails