Followers

Sunday, October 25, 2009

ANOTHER GREAT NIGHT WITH MY FAMILY

Another weekend pass me By..

Wiken ni memang totally aku kat Penang ni jer,to be exact duk kat Rumah jer tak pi mana pun,Just bila dah Bosan sangat semalam pi tengok Wayang citer Cloudy with the chance of Meatball dan tadi pi Tengok citer Law Abiding Citizen..Citer Cloudy meatball tu biasalah,citer bebudak..tak suka sangat tapi CGI nya gempak..air ngan Rambut memang real sesangat..Law Abiding Citizen-yang ni mantap!!korang pi tengok sendiri laaa..4.5/5 bintang aku kasi..:)

Dah duk sensorang teringat keluarga kat Kampung..Apa khabar agaknya mereka di sana..Mak,Ayah dan adik beradik yang lain..mereka sentiasa dalam doa aku..Harap mereka semua sihat sejahtera sentiasa..Tak lama dah sebelum Abang Shuk dan Adek Dah menamatkan Zaman Bujang mereka..November nanti bakal menjadi saksi segalanya..

Terlanjur bicara pasal keluarga,tetiba aku teringat kisah Makan malam Last sebelum aku kembali ke Penang,masa Cuti Hari Raya Aidilfitri September yang lalu..

23 SEPTEMBER 2009

Bila cuti Raya lah semua adik beradik dapat berjumpa..seronok dapat berjumpa macam ni sekali sekala,sebab kami keluarga besar..9 adik beradik semuanya..Tapi aku rasa aku lah yang duduk paling jauh buat masa ni,terasing di Bumi Penang ni sorang-sorang,haha..Pengalaman merupakan Cikgu terbaik buat kita kan..

1

Ika senyum nak tak nak..

2

Dah besar panjang dah anak sedara aku ni..Along dah Darjah 5,Adik da darjah tiga dan Ika dah darjah satu sekarang..pejam celik pejam celik..

2a

Ayah..

3

ayah dan Mak..Permata Hati Saya

4

semua berkumpul pakat pakat makan kat luar

5

aik..Ika lagi..

6

kentang goreng

7

ayam goreng bersalut madu

8

Dah lama kami semua tak makan steamboat,so malam tu kitorang pakat pakat buat Steamboat(by the words kitorang tu i mean abang Shuk..hehehe)..decide untuk buat kuah tomyam instead of Kuah sup..pakai induction cooker

9

kerang dan Udang

10

bebola sotong

11

hotdog dan bebola ketam

12

ni macam Fishcake jaaa..

13

Kangkung-kegemaran adik dah

14

bahan-bahan yang dah siap..Kueytiow pun ada

15

apa lagi..jom kita mulakan..Bismillah..

16

ceduk..jangan tak ceduk..

17

kena tunggu masak untuk seketika..

18

iklan ubat gigi COLGATE

19

Makan..makan dan makan lagi..

20

Mak..tetap setia dengan Nasi putih dan Ikan singgang

21

kegemaran Mak dari dulu,kini dan selamanya..

22

buat jadi Kueytiow Tomyam pun sodaappp..

23

kueytiow kerang pun ada..basah sedap.

24

Tengah kitorang rancak makan dan rancak berbual,Mok Wok dan Ain datang untuk memeriahkan lagi suasana..elok la tu,kitorang pun tengah makan lagi..meh la join sekali..boleh berbincang pasal isu nikah kahwin dan perancangan yang nak di buat sempena bulan November nanti..

25

Ain dan Ami..

26

Sisa yang tinggal..

27

shuk buat aksi sengal

28

dah tak larat nak makan dah..full oredy

29

sembang sembang..makan makan..sembang makan

30

gembira la kalau dah kenyang

31

32

33

Along..ganti Kak Tie yang dah balik..

34

Alhamdulillah..Syukur aku masih dapat merasa nikmat untuk bersama keluarga..aku mengerti kalau kalau orang lain ada yang kurang bernasib baik-tidak punyai famili atau pun sebatang kara..sekurangnya keluarga akan buat kita rasa lebih bermatlamat..Terima kasih Tuhan atas kurniaan ini.Tak sabar nak berjumpa korang lagi dua minggu yaa..Tunggu..

*Kalau aku yang bersalah,maafkan aku..sama-sama kita cari titik kemaafan dan saling ingat mengingati antara satu sama lain..Aku sayangkan kamu..Sungguh..selamanya begitu.dan aku tak pernah Tipu.

13 comments:

Anonymous said...

Axim awat hang tak pi dating dengan anies...lama tak nampak dia kat sini...

CAHAYA said...

lama x mamam steamboat. nak ajak mak wat la esok. hehe.

Jard The Great said...

arghh.... lapar plak aku tinguk pics2 kat sini.. ehehe

nasazfrog... said...

memang seronok buat makan-makan bersama familikan.. seronok sgt lah.. nak pulak makanannyee fuhh toksah cakap la,, macam2 ado... :)

kucingorengemok said...

fuhhh jelessss!

@xiM said...

Anon,

Anies busy ngan Boipren baru dia..semua kawan lelaki dia dah tak boleh tegur..nanti boipren dia rejam sampai mati.

@xiM said...

CAHAYA,

Buat jangan tak buat..buat kuah sup pun sodap!!

@xiM said...

JARD,

jom jom mamam tengahari..dah lunch time ni..

@xiM said...

Nasazfrog,

memang seronok sesangat akak!!

@xiM said...

KucingorenGemuk,

JELES??meh la join skali lenkali k..:)

Wahidah said...

kuey teaw itu sgt la menggoda..aduhai...besh2....axim buatkan utk wai bole..:P

blogresipi said...

Bestnye berkumpul ramai2..dpt lak makan steamboat. ade hot plate mcmtu senang kan... kitorang belasah pakai rice cooker heret bawak pgi depan tivi.hehehe
p.s cantik2 gambar kat sini :)

mamaelly said...

axim sangatlah jahat..suka tempek gambar2 mkanan yang lazat2..wat elly telan air liur je..waaaaaaaaaaaaaa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails