Followers

Sunday, October 11, 2009

OPEN HOUSE @ ZIANA'S

Malam tadi.

Sampai di Kuala Lumpur jam 11.30pm.Then Ziana datang fetch kat Pudu terus kitorang gerak ke LCCT..nak amik sorang lagi kenalan dari jauh,yang di terbangkan khas dari Miri Sarawak nin..sapa lagi kalau bukan si Nikli Nodin..Kebetulan dia ada kursusu di Bangi selama seminggu minggu depan tu yang dia turun jugak..Masing-masing kelaparan tahap gaban masa ni so William menjadi tempat untuk melampiaskan nafsu makan(gambar korang boleh tengok dalam entri sebelum ni ok)

1

Then pagi ni Breakfast di Rumah Ziana,Mama duk buat nasi Goreng atas request orang Miri..sesuka hati dia jaa kan nak request nasib baik laa mama layankan jugak..

2

Nasi Udang Goreng..sebab Udang bergolek golek dalam nasik nih..

3

Jemput-jemput makan bekpes..

4

Sambil kitorang Breakfast diorang duk sibuk buat persiapan untuk majlis Open House yang akan bermula jam 2 petang..diorang duk potong sayur..potong bawang sampai pedih mata..duk potong timu salad segala..aku ngan Nikli duk sedap makan jaa..hahaaaa..actually this is da real reason why kitorang turun KL,sebab nak attend OPEN HOUSE di rumah kak non yang satu ni.

5

muka baru sudah mandi

6

Demi untuk tidak menghampakan tuan rumah aku tolong jugak lah potong cili padi..tolong menolong kan amalan mulia..

7

cili padi yang dipotong haluih.

8

Rumah Ziana since raya hari tuh memang banyak perubahannya..cantik sesangat..Kusyen dah lain,langsir dah lain,pendek kata semuanya baru lah..memang dah macam dalam kondo dah aku tengok..memang sangat bersedia untuk menerima tetamu.

9

tang TV tu aku tak tahan...42 inci tuh!!

10

jom kita serbu..!!

11

Menu yang di sediakan untuk acara buka rumah ni-Laksa Penang dan Mihun Sup..semuanya menyelerakan..

12

Bahan bahan makanan

42

Tapi yang paling aku suka tang SHEPPERD PIE nih..ntah betul nthakan tidak aku duk eja macam tu..haha..tapi pai daging ni serius sedap!!aku tak tipoooo wwoooo..nak nak kalau makan ngan kuah black pepper nya,pehhh memang terangkat beb..nak buat sendirik memang la aku tak reti..makan kat Secret Recipe jer lah pasni..haha

43

Tembikai susu pencuci mulut

13

tempat mengambil makanan

14

last touch-up..

15

Dalam pukul dua petang lebih sikit macam tu tetamu pun mula hadir..rakan rakan opis kakak yang datang dulu..acara makan makan pun bermula.Aku dah tak larat nak makan masa ni,nasi goreng pagi tadi bertambah tiga kali dah..heheheh..kantoi di situ..

16

rakan opis Ziana.

17

encik fotoghrafer yang berdedikasi..

18

Kak Tie ngan Bozzo pun datang..kak tie siap bawak puding buih lagik,which is mama kata sedapp..kak tie bab bab buat kek puding kuih macam tu memang la dia terer..kalau kat kampung biasanya dia buat puding gula hangus..ayah memang suka sangat makan yang tu.

19

ni tengah duk layan drama kat Astro Ria

40

Ni kek Birthday Doffy,in advance sambut nih..Man United lagik tuh..terus la aku ytakder selera nak makan mengenangkan atas kek tu ada logo musuh ketat dulu kini dan selamanya..hehehehe..anyway,it's a nice cake though..cuma kalau tukar logo CHELSEA mesti lebih menyerlah..haha

41

cupcakes yang unique..

20

Eza dan anak beranak

21

22

23

aku ngan anak anak eza

24

aku nagn incik fotografer

25

Dalam pukul 4 lebih bilangan tetamu makin bertambah..makin meriah dan makin rancak nampaknya suasana dalam rumah..the more the merrier ok..:)

26

ni datuk mana ntah aku tak ingat,tapi yang pasti orang politik jugak

27

Hat ni pun duk sampai lambat jugak walaupun duk dekat jaaa kan..orang dah nak balik baru dia pulun duk nak mai..haha..gambar atas ni gaya ala ala artis nak mengelak dari Paparazzi okeh..amboihh tak mau glemer la tuh.selamat hari raya maksu,maaf zahir baten..hehe

28

makan makan makan..jangan malu segan..

29

Sam ngan Angah yang di jemput sama pun sampai agak lambat ya tuan tuan dan puan puan sekelian..dalam pukul 5 petang dekat dekat pukul 6 diorang sampai..tu pun setelah berhempas pulas mengharungi jam dan direction yang baru di ketahui.Alhamdulillah korang sampai jugak.:)

30

yeah..akhirnya aku sampai!!

31

paksu dan Maksu..opps..Pak NN

33

maksu yang makan cover cover

34

angah,sam dan Ziana

35

3 sahabat baik

36

makan,makan dan makan lagik yer..

37

Ida ni kawan Ziana,yang hebatnya pasal dia-dah tak makan nasi ataupun benda berkarbohidrat yang lain selama 5 tahun..5 Tahun beb tak makan NASIK!!ntah apa yang dia makan aku pun tak taw..patut la badan lansing mansing jer aku tengok..tapi tak seksa badan ker makan duk tahan tahan macam tuh..aku pun tak sanggup..nak kurus pun baik aku buat exercise..sambil kena jaga makan.

38

aku duk tanya petua nak tahan makan..hehehe

39

Dalam pukul 6.45 petang tadi aku,Nikli ,Sam dan Angah minta diri dulu,sebab kami nak ke Port Dickson,sebab nak mengundi di bagan Pinang esok..hehe..lawak jaa lah.actually aku ada tempah kondo peranginan my Kompeni untuk short vacation weekend ni,and sekarang ni pun aku dah bersiaran dari PD kondo nih..:)

Anyway,Thanks Ziana and her family for this invitation..It was really nice to chat with all of your family members..they were fun as much as you were..:).THANKS!!

*dah dah jom tidor..esok pagi nak swimming pulak..:)

17 comments:

CAHAYA said...

bestnya shepard pie. Ziana, bagi lah resipi. ;)

A.R.A.S.H. 910 said...

aik nikli sudah berada di miri ka? if im not mistaken dia kt jb kan b4 this?

Wahidah said...

wah makanan die looks yummy la esp shepard pie tu...umah ziana nampak lawa sgt ngan decorationnyaaa....

cuppy cake MU...yeah glory glory...:P

anne said...

cantiknya rumah ziana...axim, kirim salam kat nikli :-)

jengjengjengg said...

eza satu ofis dgn saya.

pearl'E.J said...

cantik umah ziana... ailaikkkkk....

encek nikli tak malu woo.. main request2 pulak... hahahahaha... ;p

dicky said...

sedapnye nasik goreng udang tue.. teliuq jadi ha..

nasazfrog... said...

uihh 5 tahun tak makan nasik,,, ermmm dasyat gak tu.. :)

@xiM said...

CAHAYA,

nanti kalau dia komen kat sini nanti dia kasi resepi k..:)

@xiM said...

ARASH 910,

haah..dia dah pindah MIRI since Ogos aritu..before this dia memang kat JB..

@xiM said...

wahidah,

umah ziana lawaaa kan..:)

Man U??TAK MAU..NAK cHELSEA JUGAK..:P

@xiM said...

Anne,

OK..Salam kak anne akan di kirimkan ke Miri sana..:)

@xiM said...

Jeng jeng jeng,

oooooooooo..ni opis mate Eza yek..

salam kenal k..:)

@xiM said...

KAK EJ,

memang cantik sangat!!

Nikli Nodin memang macam tu..tak berkemaluan..:-p

@xiM said...

DICKY,

memang sedap sangat!!rugi ko tak dapat merasa..hehe

@xiM said...

NASAZFROG,

gila ke hapa kan..kalau saya lah memang tak buat lah macam tu..seksa badan kak..

Mrs.Sheikh said...

axim..
selamat hari raya..
erm..lama tak jejak sini..
bizi skit..mood blogging pun
dah kurang..
cantik rumah ziana..hitam putih.
thn ni byk org beraya rumah baru.
akak ej pun kan :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails