Followers

Tuesday, October 6, 2009

MAJLIS AKAD NIKAH FAHMI & NAZ

Majlis akad Nikah Famoque di adakan di MASJID NEGERI PULAU PINANG..aku,sam dan angah sempat sampai sebelum majlis bermula walaupun terlibat dengan kejadian yang tak di ingini di jambatan Pulau Pinang sebelum itu.agak bernasib baik sebab tiada damage untuk kereta aku..kalau tak leceh wooo nak buat prosedur itu ini.Better dont.

1

first time aku baru sampai masjid ni

2

Masuk dalam masjid terus nampak famoque dan keluarganya..Ijad(kawan masa UiTm dulu) pun dah ada sekali,yer laa dia pun kerja kat sini jugak..PTD.Ijad ni Pengapit bidan terjun famoque di hari persandingan keesokan harinya..hehe..

3

aku,famoque dan Ijad

4

i'm happy for you Bro!!

5

mak famoque dan Angah

6

sakan berinai ko ekk..

7

muka berdebar debar..

8

Tak lama kemudian pengantin perempuan dan rombongannya pun sampai..masa ni famoque lagi la cuak..yer lah,dah dekat nak akad nikah beb,mau tak cuak..tok kadi pun dah sampai masa ni..so majlis is about to started.

9

persediaan terakhir..baca doa mana yang patut

10

lawa kan si Naz ni..lain nampak muka dia.

11

cicncin untuk famoque.

12

inai di jari..

13

wang hantaran 11,111.11

14

Di satu sudut,tok kadi dan bakal pengantin lelaki membincangkan hal akad nikah ni..tok kadi duk bagi brieffing la tuh kot kat pengantin lelaki.

15

masa ni muka famoque da tak boleh blah

16

naz happy jer tuh aku tengok

17

Bismillahirrohmanirrohim...

18

muka kontrol..

19

saudara mara,sahabat handai dan Rakan Taulan

20

sabar menanti..

21

Tibalah masa yang di nanti,maka Tok Kadi pun melafazkan ucapan Keramat:-Aku Nikahkah dikau bla bla bla bla...dan Famoque menyambut:-aku terima nikahnya bla blA bla bla...Dengan sekali lafaz sahaja maka mereka berdua sah di ijabkabulkan sebagai pasangan suami isteri..

22

aku terima nikahnya..

23

sah??sah!!sah??sah!!sah??SAHHH!!

24

Doa di baca dan di aminkan..

25

pengantin perempuan yang tenang..

27

menandatangani borang perjanjian.

26

Fresh Flower for a Fresh Bride

28

H.A.L.A.L

29

si isteri Mencium tangan suami..

30

Cincin disarung Janji Dimeterai

31

malu-malu pulak si FAHMI ni..

32

Rakan-rakan tumpang gembira..

33

Selesai sudah majlis akad nikah,kena lah bersalam-salaman dengan ibu-bapa dan semua tetamu yang hadir..Masa famoque bersalam ngan Mak dia suasana emosi mula terasa..Sebagai anak Sulong dari dua beradik semestinya susah bagi si ibu untuk melepaskan anak kesayangan..but it's about time.Lumrah hidup sudah begitu.Masa kecil kita di belai dan di manjakan ibu bapa,sesudah dewasa pasti kita akan hidup dengan pilihan dan haluan sendiri.Yang penting,DOA untuk kedua ibu bapa jangan pernah putus..(Pesanan untuk diri sendiri juga.)

34

Keluarga belah mentua

36

selamat di nikahkan akhirnya kawan aku yang sorang neh.

35

Pengantin baru VS Pengantin tak berapa nak baru

37

ntah hapa yang aku gelakkan aku pun tak taw.

38

aik..berangan nak nikah lagi sekali kaa ni..

39

bersama ibu Famoque..

40

kenalan rapat yang hadir..

41

Dari Masjid Negeri sedikit jamuan makan di adakan di Rumah Makcik Naz..bukan bertempat di masjid ini so kena lah bergerak ke rumah makcik Naz pula..Pengantin masa ni masih sibuk dengan urusan fotografi session..aku nak mencelah sangat pun macam tak best jugak,since photoghrapher nya tak mesra alam lansung..Tak paa lah,tu kerja depa malas la aku nak campur.

42

lapar siot masa ni.Jom makan jom makan..

43

Lauk yang di sediakan cukup enak sekali yaa tuan tuan dan puan puan sekelian-ada kari ikan,ada udang sambal,ada ayam goreng dan tak di lupakan ulaman dan sambal belacan..Kuih agar agar dan muffin pun ada.Bismillah..

44

makan dengan Rakus

45

pedulik lar orang nak amik gambar..haha

46

Ijad yang tersandar kekenyangan..

47

air kaler hijau

48

cicncin tersarung di jari famoque-'I'M NOT SINGLE'

49

Doakan KAMI bahagia yaa..

50

semoga JODOH berpanjangan..

51

Dik Ya * Ema

52

Tu jari sapa nyelit tuh..

53

Hantaran dari Pihak Lelaki

54

Hantaran dari Pihak Perempuan

55

Pengantin Baru Beraksi di Katil

56

Kepada kalian berdua,Famoqe dan Naz,aku ucapakan sekalung tahniah sebab berjaya di ijab kabulkan sebagai sepasang suami isteri yang sah..Tak sangka cepat benor ko kawen yer famoque..dah jodoh nak buat macam mana kan..jangan lupa jadi Suami/Isteri yang soleh dan Solehah.Moga Rumahtangga aman damai dan sentosa selalu..ni ada serangkap pantun untuk korang berdua(aku curi dari sini..haha..jangan marah nooo..)

Ikan todak si ikan pari
Ikan linang di dalam peti
Adapun adat bersuami isteri
Senang dan susah sampai kemati..

*Pagi ni Hujan lebat menyimbah Bumi Penang..sampai Opis agak kelambatan dari Biasa sebab ada sebuah Kereta Terbakor atas jambatan Penang..Ngeri Siot..macam macam eksiden sekarang ni atas jambatan tu especially time cuaca tak menentu ni.Berhati hati di jalan raya,Pandu Cermat Jiwa Selamat.Sekian.

16 comments:

miamor said...

mase kitrg balik hr tu pn ade bmw baru terbakar.ngeri..time bas lalu kat sebelah kete tbakar tu, kete tu meletop.rs gegar bas.ngeriii...huhu..

slmt pengantin baru famok n naz :) kawen korg kat cheras xdpt dtg la.hehe..tu yg dtgg ke penang.

zai said...

uikk..ada keta tbakar ek?
ter mis la nk tgk...p keja awai ngat td..adesss...

pd kwn awk tu...slmt bbahagia :-)

m.q said...

mmg jelas ke'cuak'an muka pengantin lelaki tu masa akad
hihihih

@xiM said...

ANGAH,

masya Allah..bior benar..macam macam kan sekarang nih..ish ish ish ish ish..

aku pun tak sure dapat pi tak yang 18 hb Tu nanti..tengok lah macam mana..

@xiM said...

ZAI,

yup..kereta toyota camry model lama yang terbakar tadi..ntah macam mana boleh terbakar tak taw lah..ish ish ish

@xiM said...

M.Q,

taw takper..hehe..tu lah namanya muka tak boleh blah..hahaha

fusarium solani said...

Salam,

Ha, barulah aku ingat takder entri pasal makan tapi ader jugak gambo ko makan Azim :P

Tahniah aku buat Fahmi tu. Engkau pula macam mana Azim? Tapi gambar ko amik cantik la. Bagus. Thumbs up for you.

Mujur kamu tak eksiden teruk atas jambatan. Syukur. Take care my friend.

sepul said...

jelas terserlah kegembiraan di wajah famoque. dan satu tanggungjawab besar bakal dipikul oleh kawan hang tu. sweet tengok hantaran depa.

CATZ said...

berseri-serinyaaa pengantin..
axim bila pula? (soalan standard)..hehehe..jgn mare.

@xiM said...

Fusarium Solani,

entri makan mesti ada..penghias jiwa yang lara tuh..haha

aku??hehehe..tunggu lah undangan kawen aku 20 tahun lagi..:)

thanks..i;ll take dat as a compliment..

syukur kan aku tak apa apa ..Alhamdulillah..

@xiM said...

SEPUL,

mau tak gembira beb,kahwin ngan cinta hati lah katakan..lain la kalau kena kawen paksa atau kahwin lari mesti muka jadik semacam ..hahaha..

haah,hantaran depa cantik..english style..:)

@xiM said...

CATZ,

kalau ada jodoh nanti ada lah catz..

(jawapan standard gak neh..thehehehehehe..)

Wahidah said...

alahai lauk kenduri die beshnya..ade kari ikan,udang sambal ayam goreng..ulaman lg..aduhai...cedap2....

edizulam said...

haha..axim cepat sggh na dah ada entry.. weh thanx dtg wedding ako.. hem thanx to all for the wishes..

hem nnt jemput la dtg kat cheras 18 hb .. hehee.. dtg ngan axim.. nnt taw la budak blogger.. hahahha..

muka tak bleh blah tue no comentar.. hahaha

famoque said...

haha..axim cepat sggh na dah ada entry.. weh thanx dtg wedding ako.. hem thanx to all for the wishes..

hem nnt jemput la dtg kat cheras 18 hb .. hehee.. dtg ngan axim.. nnt taw la budak blogger.. hahahha..

muka tak bleh blah tue no comentar.. hahaha

Faisal Admar said...

jim kita bila lagik?? hahahahah...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails