Followers

Sunday, May 15, 2011

KISAH HARI AHAD AXIMUD

Pagi Ahad yang cerah.
.
Aku bangun awal.cadangannya bangun awal sebab nak pergi berjogging di Mengkuang Dam.sekali aku cal Lanny tak dapat dapat..plan nak ke sana dengan dia..last last aku pergi jogging kat tempat biasa je lah,belakang Safira Country Club tu sahaja.Lanny rupanya tengah tidoq lagi and dia silentkan Phone.ish ish ish..
.

Ramai orang duk berjogging hari ahad.kawasan ni memang best lah.sku suka treknya.yang paling penting sebab dekat ngan area rumah.hehe.tu jer alasan sebab apa aku suka jogging di area ni.Habis jogging kelaparan lah pulak..so pusing seberang jaya nak cari makan.
.

Dalam duk pusing teringat akan kesedapan Hot Cake dari Mekdi..malas nak pikir panjang terus la singgah..memang best dan lazat.aku ambik set Hotcakes dan Sausage..air aku add air Jus Oren lagi.dahaga..setel makan terus balik rumah..sampai Rumah aku layan Citer The Amazing race Finale Season 18 kat AXN..kish and Jen menang satu juta dollar..congrats!!habis tengok tu badan aku macam sakit sakit..rasa penat yang amat then tertidorr sampai lah pukul 2 petang dari pukul 11.15am..takpaa lah.Cuti ni memang untuk berehat kan.


Bangun tidor pi ke Jusco Perda pulak..nak pi tengok wayang dan makan..masa tengah jenjalan terjumpa encik Salman dan wife dia tengah Shooping.This is for da very first time i met Iman,anak encik Salman in person.jahat tak aku,duduk satu kawasan perumahan tapi tak pernah lawat anak dia.hehee..dah setahun okeh..
.

Singgah lunch di Black Canyon Coffee
.

Glass Noodle Salad
.

Tomyam ni lah dulu aku puja puja..dan aku suka.ni namanya Fussili in Chicken Tomyam Soup..tapi kali ni aku just rasa Tomyamnya over perencah dan masin.sangat pedas pulak tuh..hmmm..something wrong with this dish atau aku yang tak kena.Wallahualam..
.

Sudahnya aku makan tak abes..lepas da siap makan terus pi tengok wayang cerita KONGSI..entah.citer ni pun gagal menarik minat aku sebab aku tak paham apa mesej yang cuba disampaikan.Lakonan Saheizy Sam bintang paling popular 2010..Overall ceritanya ok lah dengan aksi aksi yang best.tapi aku tak berapa minat.Korang pi lah tengok sebagai tanda sambutan terhadap filem melayu!
.

Movie habis.On the way balik tersinggah kat Butik ADIDAS..tengok lah design baru kasut untuk berlari ni.terus aku jatuh cinta..nak beli macam mahal sangat.haha.tengok lah kalau ada duit lebeh nanti aku beli lah..seksi gilerr kaler merah macam ni..Then lepas dah blah dari Kedai Adidas tu aku balik Rumah,solat maghrib dan keluar untuk swimming..
.
*Malam nanti Encik Sepul dan Nita akan sampai dari KL.diorang ajak aku makan Nasi Kandar Beratur..nanti lah aku story lagi okeh!!tata titi tutu!!

7 comments:

Redbloodsnow said...

tgk ko gendong bby tu kan xim...terserlah sifat bapa mithali tetiba..hiksss

haaa pe tggu...cepat kawennn! :D

SisHoney said...

salam ajim..

wah dah joging masuk mekdi pulak.hehehe.bagus2 lepas bakar kalori kena la isi balik kan.baru ekonomi :-)

SisHoney

mummysyafie said...

paling best part "seksi giler" kaler merah..hahahaha...adoiii...nanti pakai mesti ajim nampak seksi kan

@xiM said...

ZIE,

aiseh..mentang mentang la dia tak lama lagi kan..hehe..sabaq.nanti aku jemput ko datang majlis aku..:)

@xiM said...

SISHONEY,

ye ye ye..sangat ekonomi okeh.lepas jogging kita isi balik tank..:)

@xiM said...

KAK NOR,

MEMANG SANGAT SEKSI LAH ITU KALER MERAH..HADOI LAH..TERINGIN SANGAT UNTUK MEMILIKI NYA..

cek chun said...

black canyon ni yang sedapnya ayam goreng basil tu jer. tomyam kadang sedap kadang tak. ntah apa-apa.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails