Followers

Wednesday, May 11, 2011

FOOD REVIEW : RESTORAN AYAM PENYET @ JUSCO PERDA

Sekarang time lunch.Lapar.Tapi malas nak keluar.Belek dalam laci ada lah epal dua biji.Biskut Tam tam dan muruku Ikan pun ada(masa kat PD baru ni ada orang bagi).Cukup lah kot wat lapik perut.Malas nak keluar sebab kerja duk ada nak buat..alasan jer semua tu.Nak seribu daya tak hendak seribu dalih.Untuk memanfaatkan masa rehat,aku nak jamu mata korang dengan AYAM PENYET di Restoran AP simply The Best bertempat di Jusco Perda.
.

Al-kisahnya dua malam lepas.ada orang ajak aku makan Ayam penyet.Pelan asal nak pi makan Nasi Arab kat Bertam.since dia nak beli barang so ke Jusco perda jer lah makan ayam penyet.lagipun dia dah lama teringin.so aku on saja..Rezeki jangan ditolak musuh jangan di carik..
.

tea o ais RM2.50 dan tea o panas RM2.20..
.

Ayam Penyet RM8.00


Terung Penyet RM3.00


Udang penyet RM8.00
.
Makan dua orang sampai 3 lauk okeh.hehee..nak merasa Terung tu yang tambah satu lagi lauk.aku nak order empal tapi dah habis.kali last makan kat sini pun aku tak ingat bila.Jemput makan..Bismillah..Nasi Putih tak masuk dalam set.kena order lain.satu pinggan RM1.50
.
SAMBAL MERAH ITU PEDAS MEMBARA YANG AMATTT!!
.
Overall ok lah makan di kedai ni..tercapai hajat dia nak makan ayam penyet..:)
.
Aik kenapa alamat Kota Damansara Selangor Darul Ehsan?hahaha
.
Betul,kami tak tipu.kitorang masih berada di Penang..Ni JUSCO Perda.bukan di Kota Damansara.hehe..Lepas dah makan pi beli barang jap lepas tu baru balik.hajat nak tengok wayang tapi sekarang dah takder citer yang menarik jer.lagipun esok pagi-pagi selasa dia nak bertolak balik dah. ehhh ye lah.ni cerita dua malam lepas.Bukan malam tadi.
.
Sekian Rancangan Jalan jalan Cari Makan ini Khas di bawakan oleh AXIMUD untuk anda.
.
Bai.
.
**********************************************************
.
Nak sambung buat kerja
.
Tapi ada meeting.tak sesudah ngan meeting.haisshh.
.
*Kisah Trip Port Dickson malam karang aku sambung Update okeh.

10 comments:

en solo said...

wah..
ayam penyet terbaek !!!~

Redbloodsnow said...

whoaaaaa! mavelous giler lah ayam penyet tu xim. teringin plak aku nk mkn.

CikRangers (CR) said...

dok lalu je kat AP Perda ni..tp x pernah singgah pun.hehehehe

mummysyafie said...

akak sekali je makan ayam penyet..tu la kali pertama dan terakhir.

@xiM said...

KAK NOR,

sebab?tak suka ekk??

@xiM said...

DYA MOHD,

ok jugak.cuma pedas..

@xiM said...

EN SOLO,

terbaik wokk!!

@xiM said...

ZIE,

ehem ehem..pi suh dillah belikan untuk ko!

@xiM said...

EN SOLO,

ye bebeh!trbaek wok!!

faezah abdul jalil said...

jadi lapor tengok entri nie ....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails