Followers

Thursday, May 12, 2011

TRIP PORT DICKSON PART 2 : GIFT EXCHANGE EVENT & SWIMMING AGAIN!!

Pagi ni Penang Hujan lebat..

7 MAY 2011

Masih lagi aku nak sambung update pasal Trip PD hujung minggu lalu.Selesai acara ber BBQ, ada agenda lain pula dalam apartmen..sessi BBQ berakhir lebih kurang jam 10 pm..walaupun cuaca agak panas,tapi kami semua gembira dapat makan ayam,Kambing,jagung dan macam macam lagik..Kenyang perut suka hati!
.

Sebelum masuk rumah,kitorang tinggalkan Ayam dan jagung ni atas bara yang masih tersisa..macam banyak sangat pulak ayam yang ada.tapi takpaa.kami ramai..sat sat ni habis lah tu nanti..Jaging tu bakar kosong sebab takder marjerin..boleh jer makan.
.
Acara seterusnya dalam rumah ialah acara bertukar-tukar hadiah..kami semua ada 14 orang so memang dah awal awal lagi berpakat untuk beli hadiah yang harganya RM15 ke atas..buat range macam tu supaya semua orang akan berpuas hati dan takder lah kecewa gundah gulana nanti.tengok hadiah ni semua macam mengancam sangat..best!
.

Bulan May ni ada sambutan hari lahir Nurman..kak leez buat kek Coklat Kukus sempena besday dia.Kira sambut belated ramai ramai..Happy Besday Nurman!moga panjang umur murah rezeki..selamat menjadi ayah mithali..semoga korang bahagia ke akhir hayat.Insya Allah.
.


Allah selamatkan kamu..Allah selamatkan kamu..


Time nak tiup lilin lawak okeh.sebab lilin tu tak padam padam..puas nurman tiup tapi bila dah padam menyala balik..Maksu pun tolong tiup skali tapi tak padam jugak.memang bertambah sedap lah kek tu yer tuan tuan dengan air liur mereka berdua..Kak leez kata lilin tu memang design macam tu.susah nak padam.siap Nyla nak sentuh api lagik.tengok balik Video yang Lily ada rakam kat FB memang best..hehe..Heppi besday again Nurman!Have a great Year ahead ya!!
.
Malam ni jugak ada cupcakes Burn dan Qis sponsor..Thanks to both of you..siap ada nama masing masing atas cupcakes tu.memang meriah..dan yang paling penting Cupcakes Red Velvet ni memang sangat sedap!kat mana qis beli ni.nanti boleh la order lagi..aku suka cupcakes ni sebab tak manis sangat..just nice.
.

Berseri-seri muka semua orang...
...

Besday Boy berbagi Cupcakes pada semua peserta kursus kecemerlangan..
.
masing-masing dengan cupcakes..sumer duk buat muka comel apa hal.haha
.
Lepas dah bagi-bagi kek tibalah acara kemuncak nya iaitu berbagi bagi hadiah..part ni yang semua orang duk tunggu.semua duk aim nak dapat hadiah yang grand dan besar.tapi demi keadilan kena lah buat cabutan bertuah..sapa dapat nombor sendiri kena tukar balik..ramai jugak duk cabut nombor kena nombor sendiri so kena lah undi balik..yang penting semua orang kena berpuas hati.
.
berdebar-debar nak tunggu dapat hadiah apa..
.
Cabutan nombor dah buat,so tibalah giliran untuk bertukar tukar hadiah yang ada..nombor satu Maksu dapat hadiah dari Nita.Hadiah Tupperware IKEA okeh..mantap!Nombor Dua Buzu dapat Hadiah dari Encik Sepul..dapat Thumbdrive 8 Gigs okeh..bestnya!!yang Nombor 3 Burn dapat dari Song..Song bagi sarung bantal kat Burn.tidur jangan mimpikan song kepas ni dah la ya Burn.hehe
.
Nombor 4 kak leez dapat hadiah dari Nurman..Nurman bagi hadiah lampu Tidur..Likes!!Then Nombor 5 aku pulak dapat hadiah dari Zul(Tunang Buzu)..dia bagi Stirage box kat aku..boleh la simpan barang dalam tu nanti..Nombor 6 song dapat Hadiah dari Lily..teko VAntage okeh!dont play play arr..
.

No 7 seterusnya Nita dapat hadiah dari Qis..Qis bagi kerusi kecik ngan Laundry bag rasanya.tapi Cute!!No.8 Nikli dapat hadiah dari Kak Leez..dia dapat USB Cable port ngan Pen yang comeyy..No.9 Zul dapat hadiah dari Burn..Jam dinding yang besar gedabakkk gituuu..
.

No. 10 Lily dapat hadiah dari azim.ehh aku lah tu.aku bagi kat dia set pinggan mangkuk untuk breakfast..Couple set lah kiranya..macam hadiah orang pi kawen pulak.haha..No seterusnya iaitu No.11 Nurman dapat hadiah dari Yus..dapat Vase kaler Hijau yang sangat cantik!!aku jeles!hehe..No.12 Yus dapat hadiah yang paling kecil malam tu dari Maksu hakim..Yus dapat Butang baju melayu Mutiara,yang sah sah akan dapat kat tangan laki dia kan.hahahaa..
.

No.13 Qis dapat hadiah dari Nikli..dia bagi scale,Penimbang berat..hehe..Qis kata macam terkena jer.alah qis.ko bukannya gemok pun..Last but not least No.14 Encik Sepul dapat hadiah dari Buzu,satu satunya pasangan yang saling bertukar hadiah pada malam ni..hehe.Buzu bagi Lampu tidor polkadot yang menarik..Handmade okeh..comey!!
.

Selesai sudah acara bertukar hadiah.seems like everybody was so happy dengan hadiah hadiah yang menarik tuh..next year kalau ada gathering lagi kena up kan harga hadiah kot.kita buat limit rm30 amacam?heheee..dah siap tukar hadiah masibng masing duk bersembang,duk buat Curhat pun ada..Then kak leez ajak swimming..(Gambar di atas: Abam Pul lapaq balik kot..duk ratah ayam sorang sorang kat dapuq masa orang lain pi swimming)
.

Mari lah mari kita swimming..Time ni dah dekat pukul 12am..
.

Petang tadi Burn dan Qis tak sempat swimming sebab depa sampai pun dah malam masa tengah buat BBQ..so diorang semangat lah nak swimming time malam malam camni..aku pun on jer..perut pun tak berapa penuh so ok lah.kalau duk pulun makan banyak tadi mau termuntah masa swimming..Try pakai kamera underwater tapi time malam macam payah sikit sebab gelap.dah macam hantu air dah semua ni.heheeeee
.

aksi terbang terbalik lentang terjun tiruk semua ada ni..
.

Lama jugak kitorang berenang..sampai pukul 1 pagi lebih..tak pedulikan orang sekeliling..nasib boleh jugak berenang time malam malam.lepas swimming sambung makan balik ayam BBQ tadik.memang nikmat lah..sambil sembang sembang buat curahan hati tepi kolam..dalam pukul 2.30 am baru semua nak masuk tidur sebab abam pul kata nak conduct kelas aerobik pagi esok..Kita tengok sapa yang kena haaa..Berakhir lah satu hari yang padat dan sarat dengan aktiviti..gerek sehhh!
.
*to be continued..

14 comments:

Fafau De Craft ( Zana ) said...

bestnya..ada cake,cupcake,BBQ,exchange gift,swimming...iskkk jeless nye tgk korang bergumbira...

mummysyafie said...

happy birthday uncle Nurman dari abang n wawan.

Nyla dapat hadiah apa plak? hihih...dier peserta paling kecik erk? enjoy nya korang semua..happy² bila dapat wat gath macam ni. macam kanak² ribena..

NM02 said...

axim, lensa lily tu dah tukar blog adres ker? kalu tak keberatan, bleh share?

sepul said...

mummysyafie..
peserta paling kecik ialah Umar Shadiq. 5 bulan 2 minggu.

hahahaha tengok balik muka masa tunggu nak dapat hadiah nerves siot. hahahah tak abis2 ketawa lagi nih.

gambaq yang duk pulun makan ayam tu perlu?

@xiM said...

ZANA,

Alhamdulillah semua orang sangat sporting!!

@xiM said...

KAK NOR,

haah.memang semua dah jadi macam kanak kanak balik..hehe..saya bawak Bear untuk Nyla hadiah harijadi dia belated kira..

peserta paling kecik anak encik sepul,Umar shadiq..:)

@xiM said...

NM02,

lily dah tak tulis blog dah kak..

@xiM said...

ENCIK SEPUL,

errrr..perlu..tapi kalau hang nak suh aku remove aku remove lah..saja jer nak tunjukkan kehebatan hang di dapur..heheee

Azueriena Norash said...

meriahhnyerr....sporting sumer...aii like merah...n bbq...ehh lilin tu mcm best jerk mana nak beli...hehehe

@xiM said...

AZUEINA,

errr..lilin tu kena tanya mama leez..dia yang beli..sat sat kalau dia mai sini suh dia jawab naa..

Leez M. Saaid said...

i likeee this entry...
memang part bukak hadiah tu best dan penuh dgn gelak ketawa.
Next time kita buat lagi....kasi up skit harga hadiah tu....

pasal lilin tu....byk dijual di kedai2 jual bahan kek....trend skrg jenis lilin yg susah padam mcm tu....

rasp said...

mak aiihhh berendam sakan aihhh...
syiok tul kumpul ramai2 gini...
aktiviti2 pun menariks...
stress reliever :)

SisHoney said...

salam ajim..

tumpang lalu :p

SisHoney

@xiM said...

SIS HONEY,

sila lah lalu jangan malu malu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails