Followers

Sunday, May 15, 2011

HUJUNG MINGGU DI PENANG

Hari Jumaat(Kelmarin)
.
Balik dari kerja badan macam tak berapa sihat..lepas solat asar aku just rest-rest sebab kepala macam pening..selesema belum reda lagi.dan badan macam nak demam..dalam duk rest aku terbabas tidor sampai pukul 1.47am!astaghfirullahalazim..Maghrib ke mana Isyak ke mana..Bangun mandi dan qada' balik solat maghrib,solat isyak then perut berbunyi kelaparan..masa tu jam dah dekat pukul 3 pagik..
.

Entah sebab apa,aku pun tak sure dalam kepala duk teringat pasal Nasi Kandar Beratur kat sebelah masjid Kapitan Keling.Turun bawah Rumah,start kereta then vrooomm..masuk jambatan penang sedar sedar aku tengah beratur nak makan nasi Kandar.heheee..sedap wok!!terbaik lah!!dah la perut tengah lapar.sorang pun sorang lah.peduli apa aku..lepas siap makan balik rumah tunggu subuh then lepas subuh terus terbongkang tak sedar diri.tapi sampai pukul 8.30 am sahaja.sebab aku bangun dan pergi jogging pulak..
.

Petang aku ke Stesen.sebab ada hal di plant yang perlu disetelkan.and that's the reason why alu tak balik kampung.hajat di hati nak sangat balik kampung lawat mak ngan ayah di sana.tapi atas urusan kerja so tak jadi balik..tengok diorang bekerja bertungkus lumus macam ni aku pi beli satu bucket KFC.saja lah.sebagai tanda hargai diorang tolong.aku nak jugak jadi Boss yang prihatin.

Petang pi Jogging lagik.Lately aku dah macam addicted untuk berjogging.actually ni pun salah satu persediaan untuk KL Marathon yang aku dah sign up 26 Jun nanti..nak target 5 KM run dalam masa 30 minutes..pancit woo..kena train sikit sikit..Insya Allah kalau usaha berterusan pasti membuahkan hasil.
.
dekat nak gelap baru balik Rumah
.
Time malam jumpa seseorang kejap.. Dia ajak tengok wayang.tapi aku lapar wehh.last mender yang aku makan Nasi Kandar Beratur pukul 3 pagi tadik..ni baru nak jamah makanan Lain.Menyinggah la makan di Fish Manhattan Market Sunway Carnival Mall,makan Salmon dan Garden Salad.Memang lah tak kenyang tapi cukup lah.Kalori Intake kena jaga jugak(poyo kan)
.

Movie PRIEST 3D pukul 10.05 pm.Ingatkan best sebab Preview macam gempak giler.tapi aku tak suka.entah.misinya macam too tipikal dan tak thrill.cerita pasal Vampire yang bermusuh ngan Manusia so Paderi yang nak kena lawan Vampire.Unsur keagamaan Kristian pun kuat citer ni so nasihat aku pada yang masih belum tonton takyah la tengok.Buang duit,Masa dan Tenaga anda.Baik layan DVD kat rumah jer..Habis Movie terus balik,Tidor.
.
Sekian.
.
Tamat.

4 comments:

Redbloodsnow said...

okeh! aku solute tgk ko still gak rajin utk jog. aku lak... TAK PERNAH weh.

mane taknya aku berpenyakitan ek? Hehehe

SisHoney said...

salam ajim...

sedap eh nasi kandaq beratoq ni.ada nasi kandar kat umah sis dulu.lagi sedap tau.tapi dah xniaga dah since anak dia meninggal eksiden.xdak rejeki nak bg ajim rasa

SisHoney

@xiM said...

ZIE,

ko berpenyakitan apa wehh??

@xiM said...

SIS HONEY,

halaaaa rugenya..takpe lah ..takder rejeki lah tu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails