Followers

Tuesday, May 17, 2011

JALAN-JALAN SINGAPORE PART 1 : MERLION PARK,CAVENAGH BRIDGE & FULLERTON HOTEL

Selamat Hari wesak..selamat bercuti..hari ni just lalui hari macam biasa,cuma tadi sempat lah pergi menyinggah ke Opis kejap siapkan kerja mana yang patut.Bosan kan.haha..tapi dari tak buat apa baik aku setelkan kerja yang pending..ni pun malam ni duk melepak tengok TV jer..Just nak Update cerita jalan jalan ke Singapore Bulan Februari yang lalu masa outstation ke Pasir Gudang.Layan gambar je lah ok.haha.
.

Welcome to Singapore
.

Area Orchard Road
.

Marina Square..tu Hotel yang ada tempat swimming kat atas tu..
.

Masuk Singapore with Aida and her sister
.

Thanks Aida bawak aku jalan jalan!
.


dekat ni ada hotel One Fullerton
.

Patung Singa Muntah yang besar tu tengah Renovate..ish ish ish
.

Yang kecik ni pun jadi lah..
.




Yang durian kat belakang tu apa nama ekk.lupa dah.
.

Ngeri tengok bangunan belakang tu.macam nak roboh.haha
.

Aida With her sister
.

The Fullerton Hotel
.

area Cavanagh Bridge
.









Jumpa kawan baru..
.

Menunggang kerbau di Khalayak ramai
.



Dalam Hotel Fullerton
.

Dari kawasan ni kitorang bergerak ke ARAB STREET.dah lama aku nak pi arab street tu tak sampai sampai lagi..kat situ ada masjid dan tempat makan Halal..sempat lah merasa kesedapan Murtabak dan nasi beriani kat situ..kedai Jual Kain pun banyak..Nanti aku story dalam next entri okeh.
.
*Goodnite.esok nak kerja lagi.cuti arini jer..assalamualaikum.

15 comments:

Redbloodsnow said...

haaa baruuuuu hari tueeeee aku tgk documentary dorg bina marina square tu. lawa giler kan. mmg canggih ah :D

L@dykiki said...

seronokk asyikk jalan jer...

rasp said...

seriau nak mandi manda ataih tu...
tiiingggii melangut tu...

InaAchik said...

bila nak gi singapore jugak ni...
hotel mahal x?

@xiM said...

ZIE,

aku pun ada tengok dokumentari tu..memang canggih manggih la kan..:)

@xiM said...

LADY KIKI,

jauh berjalan luas pandangan..:)

@xiM said...

RASP,

saya sangat teringin!!

@xiM said...

INACHIK,

saya tak stay in Singapore..balik duk kat JB jer..:)

aNoY said...

last month pun idok siap lagi singa tuh. redha je amik gmbr cucu die.

but the biggest merlion dkt sentosa. tetap tak sama lah. sbb too big dan takde ayor kuar dari mulut.

nak buat visit dkt hotel kapal tu kene bayor kan. kalau tak silap lah.

building durian tu they called esplanade

azim, keeping writting ur story. kdg2 ai mmg akan refer tuk pegi certain places.

thanks...

aNoY said...

*keep

SizZLing SuZai said...

huhu..im so interested in d architecture of that marina square ^^ btw, sgt cantik itu gamba!

@xiM said...

ANOY,

haah baru ingat diorang panggil yang macam durian tu esplanade..

betul.kat marina hotel tu kalau nak mandi or ambik gambar kat atas tu kena banyar..

ok.sure.i will always write something new in here..Insya Allah,selagi hayat dikandung badan..

@xiM said...

SUZAI,

ucap lah Alhamdulillah..syukur kita kepada Allah..:)

kemang~ said...

wahhhh...jelez gilaaaa..

wa said...

erk...jelez nye travel...wa pon travelholic.. :) btw dah follow n ltk dlm bloglist

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails