Followers

Wednesday, May 4, 2011

DARI DAPUR AXIMUD : POTATO SALAD

Bangun awal pagi ni..sempat lah buat kardio workout lite-lite..Lepas solat subuh and mandi Then masuk dapur ambik periuk rebus telur ngan kentang 2 bijik.Plannya nak buat Potato salad..Teringin nak makan since ada orang bagi resepi minggu lepas.(Terima kasih yer awak!!)Malam tadi nak buat tapi tak sempat ada meeting di kelab kilat.Tanpa membuang masa,ayuh kita membuat potato salad di pagi rabu yang berbahagia ini!Khas dari Dapur AXIMUD untuk anda pembaca budiman sekelian.
.

Bahan-bahannya:

2 biji Kentang
2 biji telur
timun 1/2 batang
Lobak merah sebatang
Mayyonaise
Lada Hitam
secubit garam.

Cara membuat nya mudah yang amat:
.
Rebus kentang sampai empuk,rebus telur sampai keras.Then kupas telur dan kentang potong dadu.Potong timun dan lobak merah dadu jugak.kemudian masuk dalam bekas letak mayonnaise,laad hitam secukup rasa dan secubit garam.Gaul sampai sama rata dan taraaaaaaaaaaa~siap lah POTATO SALAD!!enak di makan sejuk ataupun makan macam ni pun dah ok.(maaf lah yek presentation aku kurang menarik.tak berapa nak jadi dadu aku potong,nak cepat sebab nak pi kerja pulak.)


Dapat lah bawak bekal sarapan pagi ni ke Opis..tahan sampai Petang.sedap pun sedap..Time lunch takyah keluar dah la.makan ni jer.Lagi pun aku sangat busy minggu ni..audit tengah berjalan.jap lagi nak pi buat site audit pulak.Kerja lain duk bertangguh lagi ni.sabar zim sabar..one step at a time.kita bukan robot nak buat semua benda dalam satu masa.
.
Ok nak Fokus pada kerja.

Sampai ketemu lagi dan selamat mencuba resepi baru dari Dapur AXIMUD!!
.
bai.

4 comments:

Afir said...

senang jer upenyer nak wat bende nih..ahahhaha..ok gelak kat dri sendri sbb slalu mkn bende nni kat kedai, tapi x tau pon nak watnyer senang...

selamat menjalankan keje anda en Axim

Azueriena Norash said...

sedapp niee....tapi carrot tu x yah rebus ker...x keras ehhh

Fiebie said...

instead of pakai mayonis, untuk lebih murah dan sedap, cuba macam ni.

pakai yogurt instead of mayonis, tapi kena masukkan telur rebus yang dilenyek lenyek. campurkan dengan kentang, dan bubuh sedikit garam dan lada hitam yang di tumbuk kasar.

pastu perah sedikit lemon dan masukkan parsley yang dicincang halus halus.

cuba lah na.

Miss Nazla said...

soalan: cmne nak potong dadu ek? slalu tak jd la

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails