Followers

Tuesday, September 15, 2009

EXOTICA IFTAR @ MY CRIB

Meh ceq nak habaq mai kat hampa sumaa Citer Petang semalam.
1
Ini opis aku.ada kena mengena kaa ngan apa yang aku nak story mory nih??takdak la sangkut paut pun..just nak bagitau aku suka kerja kat sini..Harmoni jaa rasa..Tak ke cantek stesen aku nih..unsur unsur kayu lagi..tu yang anai-anai duk pakat makan kayu kayan ni skarang..bilik opis aku pun dah bau pestisid sebab nak bunuh anai-anai yang berleluasa.
(ok dah cukup..cukup pasal opis aku)



2a

Pi hantar Dobi kat Dobi Syafa wal Marwah Seberang Jaya.Orang seberang jaya Mesti taw punya kedai dobi ni sebab signboardnya lebih sudu dari kuah..haha..Tapi tempat ni lah duk selalu basuh baju seluaq kain pelikat spender boxer aku pun..(ehh spender pun antar dobi kaaa??)

3
Gambar ni buat aku rasa macam selebriti yang kena ambik gambar dek Paparazzi yang berkeliaran nak cari story..Tajuk Story-'Celebrity dengan gaya hidup normal..'chewwah macam haram aku duk berangan neh..Lepas hantar dobi pi Pasar Ramadhan Seberang Jaya nak carik Juadah berbuka puasa..Konsep Blog kena betul,so ini lah yang aku beli petang semalam:
4
Popia Goreng Manis Pedas
5
Kueh Suji Suja Saju
6
Murtabak Ayam Dan Dageng terlebeh Garam
7
Ayam Pusing berkhasiat Tinggi
8
cesss nampak sedap la pulopp..
10
Ehhhh ni sapa pulak??macam kenal kan..haha..Untuk pengetahuan tuan-tuan dan Puan Puan Sekelian,Ini lah Faisal Admar dan Keith..Pernah jumpa depa dua kali dah,first kat Padang Kota and Second kat Pen Mutiara Curry House(ehhh sumer tempat perjumpaan pun makan kan..bila trend nak berubah nih..)..Saja lah Invite diorang mai berbuka kat Rumah..Ramadhan pun dah nak habis kan.
11
Jangan Ingat kami bertiga sahaja,ada lagi sorang mamat lain-Lanny..mesti kena invite kang di katanya kawan lupakan kawan pulak..Between,dah tak lama lagi dia nak Fly over the sea,sambung belajar..best la hang boleh berjalan jalan nooo..
12
Diorang sampai dah lambat dalam pukul 7.40 macam tuh..jem kat kawasan kilang katanya..takpaa,janji korang sampai jugak kira ok lah sebab banyak makanan aku beli sapa nak habiskan..siap beli nasik tomato lagik..masak??ekkk tak sempat laa..ceq balik rumah pun dah lambat..main beli jer lah yek nasib baik makanan tu sedap la jugak tak sehampeh yang di sangka.
13
Duk bersembang sambil layan Movie,sambil duk tukar tukar Channel..tak taw nak tengok Channel yang mana satu dah..Yang paling aku tak lupa boleh duk bersembang pasal isu kehakiman dalam Malaysia,mentang-mentanglah Kak Tie tu Juru bahasa Mahkamah kan..hehe..
15
berselerak habis bantal bantal neh..
16
Air buat Tiga Trip..mula mula buat Ribena(kelas kak Maria!!ingat tak iklan bongek ni skarang??haha),then buat Nescaffee panas pastu tengok bersembang tak henti henti lagi aku pi bancuh ayq sunkist tropika pulak..pin tak siap siap lagi sembang..ntah apa yang di sembang kan pun aku tak taw.
17
Tetiba ada yang menuntut Telur Penyu dari Ganu..dari Bulan lepas sebelum puasa lagi dia duk menuntut nak makan..demi tak menghampakan harapan terus la aku pi Rebus 5 bijik TELUR PENYU..korang pernah makan??sedap la jugak..weeekkk..
14
telur yang sedang di rebus..
18
Kalau korang perasan Telur penyu ni dah macam Bola Pingpong Kemek dah..memang begitu lah rupanya..satu lagi Isi putih dalam telur ni tetap tak mengeras walaupun dah di rebus..tak macam telur ayam..yang ni dah macam Gel..Lanny ngan Keith tak pernah Rasa so elok lah kasi depa rasa.Faisal Pernah makan tapi it's a long long time ago..
20
Model sangap tak pernah makan telur penyu
21
Jom jom kita try test!!\
22
Lembut kulitnya,kopek ngan jari pun dah koyak..tangan sapa ni??
23
Ni koyak lubang ala-ala tak mau bukak kan..hehe
24
Kalau korang nak taw cara makannya senang jaa..buat lubang kecik then sedut sampai Telur Kuning ni jer yang tinggal kat dalam..Tapi Lanny tak suka makan Telur kuning,Rasa pasir kata beliau..Pasir pun pasir lah,aku belasah sedap je...ada orang kata telur penyu banyak toksik..betui kaaa??kalau betul padan lah aku duk sakit kepala malam tadi tak leh nak tidor..
25
Lazat nih!!
27
Khusyuk menghadap Telur penyu tuh
29
Diorang duk makan aku pun nak try jugak.ada 5 bijik semuanya,sorang satu bijik Faisal makan 2 bijik..maklum lah dah mengidam sebulan hari ni baru dapat.:-p
31
Sesambil layan movie GHOST RIDER kat HBO channel..dah tengok citer ni dua tiga kali dah..actually sebenarnya Movie kat ASTRO ni sebenarnya duk ulang ulang ulang ulang ulang ulang dan ulang cerita yang sama..bulan depan aku nak terminate pakej movie buat membazir duit duk langgan..dah la channel Sukan pun naik banyak..yang tuh aku sabar lagik..
32
and when they gone,
34
This is what's Left on me..huhuhu

Korang balik bukan nak berkemas dulu kan..ish ish ish..takpaa,aku suka bab bab kemas mengemas nih..puas hati Kalau tengok Rumah bersih..:)Thanks Korang sebab sudi datang..ada masa senang senang datang ler lagik..nanti lepas raya mau buat Rumah terbuka nak join kaa??jom jom kita berhari Raya pulak..
Ok citer dah habis..Tata!!
*Tak sabarnya aku nak CUTI RAYA!!

11 comments:

Wahidah said...

wai pun tk sbr nk cuti raya...kemasnya umah...

eedany said...

axim...saya paling suka makan telur penyu. koyak sikit kulitnya, pas tu titik kicap...fuhhhh sedappppp.

kalau di sabah, tempat yang banyak jual telur penyu cuma di Sandakan. KK yilek.

p/s : sedang memikirkan di mana nak cari telur penyu...mana arrr?

;p

Faisal Admar said...

haha first of all terima kasih sebab sudi invite aku ke majlis berbuka puasa di rumah ko. cuma maybe next time leh rasa air tangan ko pula :P

plan nak beli le apa yang patut, tapi sebab plan ko kasi awal sangat, tak sempat nak beli apa pun haha.

ye la sampai rumah pun dah 6.30pm mandi kerbau aku. nasib korang tak bau! :P

telur penyu sangat sedap! sungguh terharu aku akhirnya dapat gak makan kan? :) senyum sampai ke telinga aku.

gathering raya aku nak join! bila tuh. hmm nantikan something aku dengan keith ok? :)

lama aku tak ke terengganu :D

jangan lupa buat meme. anda telah ditag! :D

scrlettfr said...

salam aidilfitri...
hahahha.. entry 'artis' mmg kelakar... berangan sih... err.. telur penyu tu sedap ker...?

pearl'E.J said...

amboihhhhhhh.. jauh noo faisal pi bukak posa...

erkk, peliknya tengok cara mkn telur penyu... rasa mcm telur ayam kaa?? dok sedut2 tu telur putih ekk?? apa rasanya??

sepul said...

umah hang macam menarik untuk di tidur. hehehehehe nantilah walapun hang tak jemput aku terjah jugak umah hang

topecdegreat said...

hi! i love to read up your blog! full of photos n fun story! do u have facebook account? just adding me at topec_degreat@yahoo.com..

luth said...

lawa rumah

najah said...

azim.. sampai ati ang makan telur penyu!! da nak extinct dia tuh.. huu.. papepun, nice house+blog.. hehe..

Ziana said...

alamak..
x tegamak nk komen..
sbb lanny pon dh sampai swansea sane
hehehe..
:)

Faisal Admar said...

terbuka entry ni :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails