Followers

Sunday, September 13, 2009

PART 3 : FINALE!! :-)

and the journey continued..

Daripada Midvalley kitorang dah janji nak bersahur ngan Abang Bear lagi skali malam ni(malam sebelumnya dah bersahur sama-sama ngan dia)..Tapi kali ni abang bear nak makan kat Kampung Bharu pulak so kitorang memang takder hal,mana mana pun boleh asalkan dapat bersua lagi..hehe..Dari Midvalley kami pakat pakat pi fetch abang bear kat Kondo Vista Amani nya then terus menuju ke Kampung Bharu..

1

Hajat asal nak makan Kerang bakar di restoran Suraya nasi bubur berlauk nih..beberapa kali jugak kitorang pernah singgah makan kat sini,kerang bakarnya mabeles!!tip top lah..Tapi masa kami sampai-Orang ramai yang amaattttt sangat!!sampai kena tunggu beratur nak dapatkan tempat duduk..dah la cuaca takder angin lagi la bikin panas..

2

Cakkk!!abang bear muncul lagi..:)..so what to do-decide untuk makan bersahur kat tempat lain la pulak..ke mana kita nak makan yek??nantikan sehingga ke akhir rancangan yaa!!

3

ni dia duk tengok roti tempayan...berkenan la tu tapi takder tempat duduk la abang bear..lain la kalau kita nak makan kat tepi jalan tu jer..hehe..tak selesa la pulak kan lagui tuh..jom jom kita pi cari tempat makan kat lain..:-p

4

Asal tala kamera jer terus ceria muka masing masing walhalnya dalam kereta on the way dari Midvalley ke sini semua dah terbongkang dalam kereta..aku ngan ziana jer masih teguh dan bersembang..haha..yang lain lain dah hanyut ke laut lepas sampai kat sini baru segar kembali..

5

Aikkk..bukan setakat segar malah sempat singgah di gerai penjual mercun berlesen..di ulangi-penjual mercun BERLESEN okeh..jangan main main,ni bukan jual secara haram punya taw sebab dia siap pamerkan sekali sijil dari pihak berkuasa permit menjual bahan api dan letupan(betul kaa nih?ntah aku belash jaa..haha)..Teringat zaman muda remaja dulu time suka main ngan mercun nih..

6

Haaaa hat ni memang popular dari zaman kecik sampai lah sekarang-aku panggey ni mercun bawang-bila lempar lempar ia meletup..paling best dulu aku ngan adik beradik main perang perang lempar siap meletup kat badan..tapi ni jenis minor jer..tak saket pun..takat geli geli jer..

7

Amboihh korang duk berborong sakan kan..siap beli untuk anak sedara dan juga diri sendiri la tu kan..haha..sambil duk pose ni sempat lagi si Nikli duk main lempor lempor kat kaki..haha..Kemudian perjalanan di teruskan lagi..siap aku sempat beli tudung siti Nurhaliza untuk kak tie..:)

8

Asal dah nampak air ni kan konpem korang dah taw kat mana kami bersahur kan..mana lagi kalau bukan kat WILLIAM..tak la kena bersesak sesak macam kat Kampung Bharu tadi..Lagipun Uncle William tu dah kenal so layanan istimewa la sikit di berikan,mesti akan ada makanan compliment punya..hehe..Cuaca masa ni Hujan lebat dan angin bertiup kencang..

9

Air yang baru di suggestkan oleh William and da Gang-Air Kelapa Laut..Nice jugak!!dengan gelas besar nya memang kembung perut lah minum tuan tuan dan puan puan sekelian yaa..aku ngan Aida order air ni gelas besar..:-p

10

Haaaa lupa nak habq mai nih-KAK TIE dan BOZZO juga ada sebagai tetamu jemputan Khas untuk memeriahkan acara bersahur pada malam ni bersama YKWYA..hehe..lama dah tak jumpa ngan Si Bozo,kak tie baru jer jumpa masa balik kampung arituh..Alhamdulillah mereka sangat sihat nampaknya..plus,bahagia bersama..hehe

11

Aida & Ziana

12

Nikli & Axim

13

Dan berikut merupakan makanan yang di order pada malam tu-ni ilaha IKAN SABA,sebelum ni aku tak pernah rasa..Abang Bear la yang bagitau ikan ni sangat sedap..tambah pulak makan ngan nasi panas panas..Ternyata suggestion abang bear itu sunggu tepat sekali sebab sekali dah rasa terus macam nak tambah nasi berpinggan pinggan..sedap sangat!!serius tak pernah rasa sebelum ni..

14

Masa makan kat Tony Roma's kan semua makanan Western,so kalau lidah dah lidah Orang kampung selamanya lah tetap begitu kan..memang aku makan nasik ni bertambah..pekena pulak ngan sambal belacan,lagi laaa Peh..Nikli ngan Bang Bear tokasah citer la,memang menghayati betul..Tak toleh kiri kanan..Kami bertiga yang pulun duk makan sebelum menu yang lain sampai..hehe

18

Dalam duk sedap makan nasik tuh sampai la pulak IKAN TENGGIRI MASIN ni..Ya Allah,kalau makan nasi Putih kosong ngan lauk ni jer pun dah cukup apatah lagi silang ngan Ikan Saba tadik..menu compliment dari William neh..Tq Uncle!!tq lah sebab memang sengaja nak suh kitorang makan banyak kan..

16

Kak Tie pulak memang dah lama teringin nak makan NASI GORENG SEAFOOD nih..malam sebelumnya kitorang dah rasa yang ni so Kak Tie dan Bozo jer habiskan,padahal lepas dah balik si Nikli kata dia segan nak mintak..kahkahkah,,awat la duk segan segan,kan dah kempunan..hehe..

15

'William,aku nak capati kosong ngan Nescaffee tarik satu!!'-Bozo,dalam usaha mengorder capati dan nescaffee tarik kegemarannya..kat mana mana pun nak kena cari Nescafee tarik jugak dia nih..memang tak leh tinggal..asalkan dia bahagia.

17

MEE RAJA DENGAN AYAM PANDAN-kitorang mintak yang ni jugak sebab dah lama tak makan mee raja nih..tapi tak dapat nak habiskan semuanya sebab dah makan nasi putih banyak awal awal tadik..tapi seperti selalu mee raja ni masih mencapaai mutu dan tahap piawai yang di kehendaki..:)

19

Dalam duk makan memang aku lah yang paling teruk di jadikan 'sasaran' untuk kutuk mengutuk..pehhh memang banyak gila isu diorang bangkitkan nak kenakan aku..takpa,ini hari korang..alasan diorang-Besdau Boy kena lah tahan telinga sikit..haha..bukan sikit okeh,6 lawan 1 memang la aku mati kutu..haha..yang best gandingan Bozo abang bear dan yang lelain tu memang cocok!!bikin gamat sanat tempat ni,walaupun hujan lebat tawa hilai kitorang lagi kuat..haha

20

Again,Thanks pada yang sudi meluangkan masa nak melepak lagi kali ini..memang The best Birthday ever la kiranya nih..Appreciate sangat sebab semua sudi meluangkan masa untuk bertemu dan bertanya khabar sebegini lagi..Alhamdulillah..:)

*kayalah kau William kalau kami semua ni duk kat KL..hehehe..nasib sumer jauh jauh kalau tak pertambahan saiz badan akan berlaku menadadak..ngehngehngeh..:)


7 comments:

kojah said...

bestnyerrr!!

sepul said...

ikan saba? hmmmmm macam menarik weh. tapi part ikan masin tu memang tak leh tahan ooo.

cHeRyNa PiReS said...

sangat rindu dengan tpt anda makan bubur tuh! tp nak dtg all the way macam tak brape berbaloi. masa stuudent dulu boleh la.

happening nye...terasa macam nak join plak:)

Wahidah said...

kena try la nasi goreng seafood kat william ne..nampak sgt mengujakan..huhuh

pearl'E.J said...

ikan saba tu ikan apa pulak?? ikan ayaq tawaq ka??

huhhhhhh kalau mai sini aja mesti terlioq..

Izan said...

lauk ikan tu menusuk kalbu sungguh

Faisal Admar said...

haiyoh tenggiri masin pecah liur la!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails