Followers

Tuesday, September 29, 2009

JOM MAIN BUNGA API

Entah mengapa mood nak berBLOG seakan pudar kebelakangan ni..Kalau nak di ikutkan,i've got a thousand stories to tell but i'm just malas to do so..tidor lagi baik,tak pun baik layan DVD yang ada dan Layan PS2(So Yesterday kan..haha..nanti aku beli WII baru korang taw..:-p),atau pun main FarmVille dan berFaceBooking...haha..Tapi jangan risau,aku still akan Update Blog aku walaupun dah tak sekerap macam dulu..mender ni pun bermusim,yang aku tengok sekarang ramai yang dah back off dan dah tak aktif seperti tahun lepas..just really WONDER why does that happen..:)

Untuk entri kali ni,aku nak kongsi kisah BERMAIN BUNGA API bersama KELUARGA,masa cuti raya minggu lepas..masa cepat sangat sekarang ni..seolah baru semalam jer aku balik untuk cuti hari raya,sekarang dah kena kerja balik..sat lagi tup tup tup dah nak masuk tahun baru pulak..hmmmmmm...apa-apa pun,jom kita main bunga api..hehehehe

1

ni dah macam bagi Briefing dah kat anak buah ni,tentang tatasusila yang perlu di patuhi untuk bermain bunga api dengan cara yang betul..hahaha..yer la,kang ada rumah terbakar pulak nanti..SAFETY FIRST.

2

'Guru,kau ibarat lilin..,yang membakar dirimu demi menerangi insan lain..'-hahaha..entah apa aku duk merepek nih..cuma bila tengok gambar lilin duk teringat kat sajak untuk cikgu masa sekolah dulu..lawak plak rasa..ni lilin yang di guna pakai untuk menyalakan bunga api daaaa..

3

Jom jom kita main bunga api..

4

Korang ingat tak Bunga Api cap Kucing Hitam neh..sejak zaman aku kecik sampai lah sekarang memang popular bangat..monopoli bunga api..yang best tang percikan bunga api nya yang lawa..aku suka aku suka..

5

Part yang lawak bila Kitorang 'Paksa' mak yang tengah duk bersilat kat dapur main skali bunga api..nasib baik mak sporting,dia layankan ajer lah..Dengan Apron pun apron lah,janji dapat layan kerenah anak anak nya yang macam macam ada ni..hehe..sayang lah kat mak sangat sangat!!Mmuuuaahhh!!Mmuuuuuaahh!!Mmuuaaacckksks!!!

6

kakak kakak ku dan adik adik ku yang excited nak main bunga api..

7

hati hati..kang melecur tangan faiz oii..

8

Bunga api Belang ni pun memang sangat popular..cuma aku tak suka sebab dia banyak sangat asap keluar ..sampai sakit tekak..Orang sakit asma dan lelah tak boleh main bunga api nih kang tak pasal pasal kena masuk wad ICU..sapa nak jawab tuh..

9

wow..kak ija wat corak apa tuh..happynya!

10

Ni yang best-diorang siap berlari lari anak pusing buat bulatan..macam seronok sangat dapat main bunga api..hehe..Korang gembira aku pun tumpang ketawa..:)..macam macam corak la pulop depa duk pulun buat tuh..

11

Corak Bunga Angkasa

12

jaga-jaga..kang terbakor lak kereta ayah tuh..

13

Sambil nyanyi lagu raya..hehe

14

Hat nih yang paling over skali..muka determine gila..sambil duk pusing bunga api ..tak tahan aku nak gelak masa neh..memang bersemangat waja sangat!!

15

16

16a

16b

16c

Over tak??hahaha..layankan ajer lah abangku ini..mengalahkan kanak-kanak..

17

Yang lebih-lebih orang dewasa,kanak kanak yang main ni rilek ajer..siap boleh bercekak pinggang lagik..

18

bulatan api yang cantek

19

Ika yang ingin mencuba nasib..

20

Kesimpulannya,we really had such a great time together..bukan senang nak jumpa ramai-ramai cenggini..Cuma di cuti panjang macam cuti hari raya ni jer..Baru lah boleh berkumpul adik beradik dan saudara mara terdekat..this is really a great feeling..BIAR JAUH DI MATA TAPI TETAP DEKAT DI HATI kan..

Sekian,Terima Kasih.

*i used to be a person whom always SMS while driving,but i'm not anymore..it's really DANGEROUS.trust me.Dont SMS while you driving,or you will get yourself in trouble later.Pesanan Khidmat masyarakat ini khas di bawakan kepada anda secara lansung via AXIMUD's.Take Care.

13 comments:

CAHAYA said...

nak ajak adik main bunga api la malam ni. hehe. ;)

eZa said...

baru sedaq ke xleh sms/call while driving??! hahaha ;)

Marzalina said...

cantik la gambar bunga api tu...
teringat zaman kecik2 dulu..

fiebie said...

awat yang lebih lebih main bunga apanya yang dah jadi mak bapak. Anak anak dok tepi tengok je..

over tau...

@xiM said...

CAHAYA,

sila-sila..hehe

raya lum habis lagi neh..

@xiM said...

Eza,

baru sedar tadi sebab hampir nak terlanggar bus masa duk sibuk SMS..huhuhu

@xiM said...

Marzalina,

pi lah main bunga api..dapat mengembalikan memori zaman kecik kecik dulu..

@xiM said...

Fiebie,

taw takper..yang mak bapak budak yang over..bebudak tu terkebil kebil tengo tepi jalan..hahah..kesian..nak wat camana mak bapak dah gian..hiks.

topecdegreat said...

mungkin sebab dah ada facebook yang lebih mudah untuk updates dan automatic sume akan membaca dan komen terus!

Ziana said...

eh
ptt x penah dpt dah sms frm u
:P

Wahidah said...

bestnya main bunga api..
well i'm use to it la axim..
selalu sgt sms during driving..
kena buang bad habit ne..isk33

armouris said...

info tentang mercun kat sini - Kesan Bahan Kimia Dalam Mercun.

Update terkini isu-isu semasa kesihatan ada di infokesihatan@twitter.

Anonymous said...

It is also possible Abercrombie and Fitch today to create your Abercrombie own custom polo shirts Abercrombie Sale wherein you can have your Cheap Abercrombie own logo embroidered Abercrombie outlet on the front of the shirt. abercrombie Jeans These custom polos are ideal for companies that are hosting an event of some kind. Abercrombie Pants They are also great to give away as promotional Abercrombie Tees items to company personnel for work well done. Clubs of all types take advantage of
Abercrombie Shorts custom polo shirts as do sports teams who wish to have all members Abercrombie Sweaters dressed the same when traveling together. Customized shirts are also great to use as staff clothing or uniforms for pubs, restaurants, hotels and a wide variety of other types of businesses.One of the most popular companies in business today that offers the custom polo shirts is LEADapparel. This online retailer offers custom embroidery services on orders of twelve or more shirts. The embroidery done is perfect and of the highest quality. Orders are processed quickly and shipped out within just a few days.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails