Followers

Wednesday, April 7, 2010

KOTA KINABALU TRIP DAY 1 : JAGUNG REBUS,KEPAK AYAM,ABC SPECIAL DAN SUNSET @ TANJUNG ARU

Ok kali ni takder mood nak bercerita..

Sebab takder mood??biasa lah..dah tetiba mood hilang so nak menaip pun malas lah.Hari Rabu ni memang pelik sikit..jom layan gambar gambar jer lah.sambungan dari entri sebelum ni,lepas balik dari Bersnorkeling di Pulau Manukan kami meneruskan perjalanan ke Tanjung Aru.nak makan Lite-lite dan nak menikmati keindahan matahari Terbenam..

27 MAC 2010

1

Kat Sabah ni pukul 6 pm dah nak masuk malam..

2

tak caya aku ada kat Sabah??tengok mamat pakai baju SABAH tu..

3

Menurut Kata Dr.Shah,ayam kat KK ni semua mutan..diorang takder badan dan kepala ataupun peha..semua Kepak jer yang tinggal.tu yang kepak ayam bersepah sepah di jual di sini..tapi memang la sedap!!nampak pun mengiurkan..aku tak makan sayap sebab takder isi.haha..tongkeng ayam pun ada yer tuan tuan dan puan puan sekelian.tinggal nak tak nak jer.

4

The best Part is walaupun aku berada di Sabah Keropok Lekor punya stall tetap ada..aku ni lemah sikit bab bab keropok lekor.memang pantang.Pantang tengok mesti gatal jer tangan nak beli..nak wat camana memang kenegerian sangat kan.dalam darah mengalir keropok ikan dari Terengganu tu yang kalau pi mana mana pun,nampak jer keropok lekor mesti aku beli..

5

Muka ku yang PUAS sebab dapat makan KEROPOK LEKOR

7

Ambik angin dulu tepi pantai sebelum melepak makan/minum

8

Kat Tanjung Aru ni banyak kedai kedai makan yang ada ..pilih jer mana ko nak.kedai yang kitorang singgah ni menjadi pilihan sebab dia duk susun buah banyak gila depan kedai nya,tu yang kami tertarik.haha.bukan buah pelesu yer,buah yang asli.

9

mau Order apa Bah??

11

Di tepi tepi gerai ni ramai sungguh orang menjual JAGUNG..ada jagung Rebus,ada jagung dalam Cawan dan ada jugak jagung Bakar..aku beli Jagung rebus.Jagung jagung ni pun faveret aku jugak..sodappppp..

12

Jagung Rebus seketul singgit jer.

13

Yang korang kena try kat sini mesti lah KEPAK AYAM PANGGANG.Rempah nya memang sedap bah.aku tak makan bahagian sayap tu,aku makan bahagian Drummet yang ada isi..memang syokk meratah..

14

masing masing muka layannn jer sebab dapat makanan..

15

Yang ni pulak namanya ABC SPECIAL..tang mana yang specialnya?special lah tu dah ada eskem dua scoop,siap ada buah buahan yang pelbagai..banyak giler buah yang ada..nasib diorang tak taruk buah durian jer kan..kalau tak mesti haruuuu..sempat rasa sikit jer ABC ni sebab masa ABC ni sampai aku duk sibuk pi capture gambar Matahari Terbenam tepi pantai..nak tengok gambar sunset??ayuh scroll down ke bawah ok..

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

Cantik tak Sunset kat Tanjung Aru??cantik sangat kan..Maha Suci Allah..

Aku tak buat caption untuk gambar Sunset sebab gambar tu dah menceritakan segala-galanya..memang seronok setiap kali dapat tengok Sunset..Indah yang tak dapat nak di gambarkan dengan kata-kata..Lepas matahari menghilang,kitorang pun balik ke Rumah Dr.Shah dan Abang Bear untuk membersihkan diri,solat berehat sekejap sebelum keluar di malam hari untuk agenda seterusnya..

*To be Continued..

21 comments:

Adry said...

damn... nice pics bro...

sepul said...

uiii sedapnya.. merembes ayaq lioq tengok buah-buahan bersama eskrem iteww..

Faisal Admar said...

chicken wing tu nampak sedap! :)
nak makan juga nih keropok lekor tu... :P

oh ya, ko amik pic2 terakhir tu yang nampak bayang je tu... ada sunset pakai lense berapa mm?

@xiM said...

ADRY,

thanks..:)

@xiM said...

ENCIK SEPUL,

jagung rebus tak merembes ker tengok??tapi ABC tu memang special yang amat..semua buah dia taruk..nasib tak buh buah durian jer.

@xiM said...

FAISAL ADMAR,

chicken wing tu memang sedap..
keropok lekor just so-so..what do u expect kan.

aku ambik gambar sunset tu ngan Kit Lens jer.tak pakai telephoto pun..just 18-55 mm jer..malas nak tukar lens 55-200mm.

KAKTINY said...

ye ye.. jagung rebus itu amat menggoda qolbu...

Faisal Admar said...

wah, kira ko dekatkan diri dgn stranger tu????

nasib tak kena marah kan haha.

@xiM said...

KAK TINY,

tapi jagubg rebus tu tak sedap sangat..lagi best jagung bakar masa on the way kami balik dari Tip Of Borneo..manis jagung tu tak menahan!!nantikan update seterusnya ok..:)

@xiM said...

FAISAL ADMAR,

One more thing pasal nak ambik gambar,takyah takut nak mintak permission orang untuk ambik gambar..supaya kita dapat shot yang kita nak..at least kalau orang tu tak kasi pun we have nothing to lose..so remember that.just ask ok kalau kau nak shot yang menarik.:)

tapi orang Sabah macam sporting jer bila nak ambik gambar..diorang pulak Volunteer bila kita tala kamera kat depa..haha

tunbegia said...

sungguh sakanns bahh,

salamm,

DrSinga said...

jagung setimbun tu pun mengancammm....
:)

@xiM said...

TUNBEGIA,

sangat sakan sekali..:)

@xiM said...

DR.SINGA,

yer..selain dari kepak ayam dan ABC itu..:)

as said...

ghindu nk makan sayap ayam ... miss kk so much !!!

@xiM said...

AS,

jom jom kita ke KK lagik!!

che'Burn@che'Qis said...

uihhh...ABC spesel tuh mmg merembess!!kalu ada kt KL nihh konfem laku!!

Faisal Admar said...

amboi pandai cakap penang dah no.....

@xiM said...

CHE BURN CHE QIS,

tu lah..patut kat KL buat macam tu.konpem laku punya lah!

@xiM said...

FAISAL ADMAR,

Hehehe..ni lah yang orang kata duk kandang kambing mengembek,duk kandang kerbau menguak..

sarra said...

axim.. ada wat kira2 x gi sabah ni.. kalo ada leh x bg sara.. hihih

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails