Followers

Thursday, April 29, 2010

KUIH YANG TAK DIKETAHUI NAMANYA..TAPI UNIK.

Masa sarapan pagi kat PASAR GAYA di KK.aku ada jumpa satu kuih yang aku tak pernah jumpa..so beli lah sebatang sekadar nak try..maybe kuih ni memang ada kat area Sabah ni jer kot..tapi kalau tak silap di Sarawak pun diorang kata ada jugak.wallahualam..Persoalannya sekarang apakah nama kuih yang unik ini??

1 2 3 4 5

Rasa Kuih ni macam kuih bakar,tapi ada rasa daun yang bergulung tu..tak manis sangat,lembik lembik dan macam agar agar..walau apa pun nama kuih ni tapi i think boleh la makan..sedap jugak layan kuih di tempat orang..Ada member dari Sabah bagitau nama kuih ni kuih CELOROT..yer lah tu kot..celorot pun celorot lah janji sedap di makan..

*Korang tanak try makan??ada berani kaaa???

9 comments:

Cik Wanie said...

kuih apa tue?
kat arwak ada jugak yer,
nanti nak g sana,
nak try cariklah,
huhuhuhu...

nampak mcm sedappp,
hihihihi

luth textile said...

bang, nanti bawak balik sket..
nak rasa la..
teringin :P

Mrs.Sheikh said...

JELURUT.

:D

namanya jelurut. kuih dari brunei juga tu tak silap.

Mrs.Sheikh said...

JELURUT.

:D

namanya jelurut. kuih dari brunei juga tu tak silap.

Fingers of God said...

kat swk pun nama dia kuih celorot..

Wahidah said...

nama kuih ne ialah kuih gulung..:P

Faisal Admar said...

aku x pernah mkn ni

Kechickxz said...

salam,awk kuih ni namanya kuih JELURUT.kuih ni makanan tradisional kaum brunai d sabah.d negara brunai pun memang famous.cover kuih tersebut d buat daripada pucuk daun nipah.ianya memang sdp n x dkt semenanjung ni sbb aku sdh tinggl 11thun dsini n ianya memang x. kuih ni senang nak d dapati d area weston,beaufort,papar atau senang citer mana ada banyak suku kaum brunei d sabah,kat situlah awk cari

rinapyan said...

Celorot...sedapppppp...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails