Followers

Friday, April 2, 2010

PAPPA RICH vs CHOCOLATE LOUNGE

Salam Jumaat Salam 1 Malaysia..

Hari ni dah masuk hari kedua kita di Bulan APRIL..masya Allah..Cepat sangat masa berjalan..sedar tak sedar dah suku tahun dah..Life goes on anyway..so many thing yang nak di buat dan nak di capai..orang kata pelan-pelan kayuh..nanti kita akan sampai jugak ke destinasi yang nak di tuju..Since balik dari KK,mood kerja just so-so..mungkin sebab masih dalam mood bercuti lagik tapi kena tune kan balik supaya letakkan prioriti dalam kerja..after all,that's what i do for living right..periuk nasik kat situ.

Tadi pagi on the way pi kerja dengar berita pasal Din Beramboi dah meninggal Dunia akibat denggi berdarah..Innalillahiwainnailaihirojiun..semoga arwah tenang di sana..teringat zaman sekolah dulu aku minat betul baca Ujang,lawak Din Beramboi ni memang tak leh blah..heheeee..sampai lah dia terlibat dengan produksi Tv dan Radio sekarang..ajal maut di tangan Tuhan.

Boring pulak entri aku kali ni kalau takder gambar..so kat bawah ni gambar masa makan kat Papparich ngan Chocolate Lounge bulan Februari yang lalu,sebelum dan selepas balik dari Miri..(kisah di Kota Kinabalu nanti lah aku update ok..pelan-pelan kayuh..kita reverse sikit cerita lampau)

1

ini ialah Papparich cawangan Bukit Bintang

2

teh lemon suam yang sungguh sempoi

3

ni aku dah lupa namanya,tapi aku suka sebab ada soya fucuk tuh..ngan taugeh..likess..

4

tambah pulak makan ngan Cili padi potong ni..taruk kicap sikit

5

Ini ialah ayam kari yang di makan bersama Roti Kosong

6

Tembikai jus yang lazat

7

Yang paling sedap malam tu aku makan ni-Kueytiow Kerang dan Udang

8

apparently kalau pi KL sekarang seronok melepak kat sini..

11

Ini pula Chocolate Lounge kat LCCT..

12

Airnya semua pasti berkalori tinggi..

13

apa nama air dah lupa,tapi tetap lah likat pekat berkrim cokelat..sedap!!

14

Ni pun dah tak ingat nama-macam pie ayam lebih kurang lah..sedap jugak..

Insya Allah petang ni akan ke Kuala Lumpur pula..my family gonna be there since my dad ada hal di PWTC esok..so ini lah peluang nak berjumpa diorang..boleh kasi Mutiara dan souvenir dari Sabah.Hujung Minggu lepas spend masa dengan kawan-kawan,hujung minggu ni spend masa dengan family pulak..ok what??hehe..Rindu sama mereka..lama tak jumpa..

Ok lah.i've got to go.ada kontraktor MOX datang nak ambik silinder gas Nitrogen.

Salam Hujung minggu semua!!

7 comments:

Cik Wanie said...

pappa rich!!!!!
(papa kaya)
dah lama x g situ,
selalu g kat cheras nun,
kalau g situ suka order milo tabur tue,
yummy sedap ok;)
hahahahahha...

x tahan tgk minuman yg bercoklat itew,
terasa sampai ketekak wanie skg nie,
hahahahaha;)

Cik Wanie said...

btw,
selamat bercuti buat axim,
kirimkan salam buat family di sana;)

KAKTINY said...

kekalau dh sampai KL tuh, roger2 le kaktiny kat cheras nih...

ajak geng2 sahabat axim tu semua datang lepak umah kaktiny - buleh kaktiny masakkan prawn mee and cocktail puding tuuh.. hihihi..

(ckp pasal makan, tetiba teringat kat abang bear.. hihihi..)

Leez said...

kat paparich air dia memang sedap2 dan beraneka jenis yg pelik2..i likee.

kuehtiaw tu nampak sedaplah...harus mencuba ni....

selamat bercuti hujung minggu di KL...
bila nak jumpa kak leez ni...leh kita lepak kat mana2 ke..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

pnh g pappa rich...tp x order sume2 ni...np tah x pasan kot...tp mmg menggiurkan lorrr...

Faisal Admar said...

char koey teow!!! ni mcm chinese style ajo?

garing dan sedap!

Izan said...

mak aih... leleh ayaq liuq. huhuhuhuuhuhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails