Followers

Monday, April 5, 2010

RESTORAN AJ : MASAKAN MELAYU JOHOR

Sabtu yang lalu..

Lepas mak ngan Ayah balik ganu,aku ngan Kak Tie singgah makan di Restoran AJ..lama dah tak datang..almost two years..alang alang dah ada kat Hotel Grand Season ni,memang dah dekat sangat ngan Restoran so singgah lah kejap..

1

RESTORAN MASAKAN MELAYU JOHOR.

2

3

Restoran ni memang menyajikan masakan melayu Johor rata rata nya macam Lontong,Soto,Mee Bandung dan lauk pauk yang pelbagai..asam pedas nya mengancam!!ni kak tie tengah pilih lauk..aku tak makan nasik since pagi tadi dah bedal nasik lemak ngan my family kat Hotel.

4

ASAM PEDAS IKAN PARI..nampak mengancam tak?

5

NASI PUTIH DAN PARU GORENG + SAMBAL SOTONG

6

Air buah ni sedap..gabungan 4 buah menjadi dua gelas..yang kuning tu air durian belanda berganbung dengan Jus Oren..sedap!!dan yang Hijau tu air Epal bergabung dengan Kiwi..pun menarik!

7

Ni mee bandung Muar yang aku pesan..lama dah tak pekena mee bandung udang gagau ni..siap ada dageng kat dalam..aku bab bab mee bandung ni agak hantu jugak..suka sesangat..macam biasa,rasanya sedap dan di rekemenkan.

8

INTERIOR DALAMAN RESTORAN

9

LAI LAI LAI..JEMPUT MAKAN..

10

SILA BAYAR DI KAUNTER YAA..

11

EHHHHH..KONPIUS JAP..SAPA TOKEY NI??HAHA

12

Kalau korang nak mai Restoran ni,aku takder alamat yang khusus..tapi Restoran ni betul betul belakang Hotel Grand Season..berhadapan dengan General Hospital.kalau korang tahu Grand Season Hotel kat mana,konpem dapat jumpa kedai ni..selamat mencuba ok!To Abang AJ Razak,thanks kasi Diskaun 4 hengget..kawan kawan punya harga kan..hehe

13

Dari Restoran AJ aku dan Kak Tie bergerak ke LRT Masjed Jamek..(jauh tuuu berjalan..haha..exercise di tengahari..)ingat nak ke PENANG terus tapi mengenangkan masa tu ada Match Mn United VS Chelsea,aku ke Rumah Kak Tie dulu..Chelsea menang 2-1(tapi aku kira 1-0 jer since gol Drogba Offside,Gol Macheda pulak Hand)..abis match aku Ke Puduraya,due to some incident aku bermalam kat Puduraya..ntah hapa hapa kan..tak kira lah,yang penting aku selamat sampai ke Penang dan hari ni dah mula bekerja kembali..Tak puas la jumpa my Family..

*Kak Tie,Hujung Bulan ni balik KEMASEK jom??

32 comments:

Adry said...

air durian belanda berganbung dengan Jus Oren.. macam mana la rasanya tu... hermmmm

Man U tetap di hatikuuuuu

Adry @ http://www.adrysabry.com

Cik Z@i Pen@nG said...

adesss...terliuq la tgk mknn2 tu...
iskh...paru goreng..paru goreng...adesss...

DrSinga said...

jalan kaki dari restoren tu ke masjid jamek!!!!!????
jauh tu!!!! sampai LRT..dah lapar semula kan... :)

ddyana said...

kak ti takleh balek ujung bulan..ktorang ada game..kan akak kan..hehehehe

Kniedaz said...

nasib baik hujung minggu yg lepas dh wat asam pedas ikan pari hahaha..kalau tak mau kena wat minggu ni...teringat asam pedas makcik yg kaw-kaw sedapnye..huhu

@xiM said...

ADRY,

AIR GABUNGAN itu sedap rasanya..cuba lah!!

Chelsea tetap di hati ini..

@xiM said...

CIK ZAI,

kolesterol tinggi tu..jauhi lah..hehe

@xiM said...

IBU SINGA,

memang jauh tapi yer lah,leh exercise..lapar semula,sampai pasar jalan TAR beli keropok goreng ngan ayaq kelapa..nyam nyam..

@xiM said...

DDYANA,

tak mau balik sudah..aku balik sensorang jer nanti..

@xiM said...

KNIEDAZ,

cakap pasal pari asam pedas,dalam peti ada Ikan Pari..haha..buat asam pedas Ikan Pari pun best gak malam ni..

catz said...

aku lama dah teringin makan sini..belum berkesempatan.

Wahidah said...

aduhai...tq la axim..terubat gk rindu pd masakan n makanan di malaysia bile tgk gmbr2 axim ne..:p

Syeeda Sobbihi said...

sini bestt..aku dah biasa mkn masa lepak kat vistana..memang best! =)

penahatiku83 said...

asam pedas tu sedap nya...

Ziana said...

AJ...!!
how r u..?

akan serbu..
soon :)

abanglong said...

salam bro... lama tak singgah sini :)

CAHAYA said...

ah, besok nak pi makan mee bandung kat AJ. tak kira!

Leez said...

harus mencuba ni...so mengancam makanannya..

Zim, nampak kurus betul...so jeleesss!!! bagilah petua..heheh

@xiM said...

CATZ,

mana nak sempat catz kalau dah asyik ke luar negara jer..*matilaa statement jeles nih..

kucingorengemok said...

AJ tu anak jawa ke? :)

@xiM said...

WAHIDAH,

alahai..sian kat wai..bila balik malaysia??tak pun cari lah bahan kat sana masak sendirik ok.:)

@xiM said...

SYHAD,

best ekk..aku pun suka gak..tokey dia tu reader Blog tu yang saja pi sana..:)

@xiM said...

PENA HATIKU,

kak tie kata sedap..tak ingat nak rasa,hehe..duk sibuk ngan mee bandung tu.tapi bau memang dah sedap..:)

@xiM said...

ZIANA,

jom jom u..bila nak ke AJ sama sama ni..depa nak pindah dah tu..

@xiM said...

ABANGLONG,

singgah la yek..saya mengalu alu kan kedatangan abang long..:)

@xiM said...

CAHAYA,

kalau pi,sebut nama aku nanti boleh diskaun..haha..boleh ker macam tu..

@xiM said...

KAK LEEZ,

kurus ker??still havent reach my goal yet lah kak leez..tak der apa petua pun kak,kurangkan makan dan banyakan senaman..tu jer..kira kalori setiap kali makan..kalori masuk kena kurang dari kalori keluar so kita akan lose weight..:)

@xiM said...

KOG,

haaah kan..tak pernah tanya la pulak AJ tu stand for what..haha..yer lah kot..

mummysyafie said...

woo...sedap nya azim. nanti ada masa leh la gi terjah

@xiM said...

KAK NOR,

jom jom kita terjah sama sama..

Nikel Khor said...

look great the food i means of..

azura_wonka said...

the food wasnt really JOHOR at all..the price way beyond the quantity.x believe me try their LAKSA ..shame u call that LAKSA JOHOR..on top of all rude cashier bald chinese guy.how can u treat u reguler customer by yelling at them.x waste ur money here.there alot other johor restaurant in KL x mean they appear in paper they good.but turn them into rude.i wont come here again

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails