Followers

Thursday, April 29, 2010

KOTA KINABALU TRIP DAY 2 - GAYA STREET MARKET

Waaaaaaahhhh..Hari ni sudah Hari Khamis..

Kalau di ikutkan minggu ni cuma kerja dua hari sahaja sebab isnin,selasa dan rabu yang lepas sibuk berkursus di Alor setar..esok dah hari Jumaat..Insya Alah Hujung minggu ni aku akan pulang ke kampung halaman..lama tak menjengah keluarga di Kampung..apa khabar mereka agaknya.Harap semua sihat sejahtera..

Kali ni nak sambung lagi cerita masa bercuti di Kota Kinabalu Bulan Lepas..masuk hari kedua,pagi pagi dah bangun sebab nak melawat kawasan Gaya..Pasar Pagi di Gaya Street.

28 MAC 2010

1

Seawal pagi kami bersiap siap untuk keluar mengembara di KK..agenda pada pagi ni-melawat PASAR PAGI yang terletak di GAYA STREET..standard pasar pagi kat tempat kita jugak lah..cuma nya ada lah beberapa barang penduduk tempatan yang tak dapat di peroleh di tempat lain..

1a

Ramai sangat orang yang duk ada kat sini..yang meniaga dan juga yang nak carik sarapan pagi..

1b

Kalau dah namanya pasar so barang barang macam yang ada kat pasar lah kan.tak taw aku nak describe macam mana..ada kraf tangan,ada kain baju,ada jual beg,ada macam macam lah..(kering idea nak bercerita petang petang ni..layab gambar jer lah ok..heheheee)

2

ntah apa yang mereka duk tengok tu

3

Abang Bear nak makan Gula gula kapas tapi malu nak beli

4

pemuzik jalanan yang mencari sesuap rezeki di sini

5

ni bukan pelancong..ni penduduk KK

6

Aku suh ambik gambar aku,gambar orang lain yang di snap nya..

7

hanti-hanti memulakan misi mencari barang pasar..

8

ini ialah Fridge magnet..ajaib tak chopstick terangkat sendirik.

8a

Hidangan SUSHI untuk orang jepun Kenit

9

gigih abang NN duk ambik gambaq..

10

Tengok kayu kayuan ni teringat masa kat Pasar Ubud BALI..

11

Patutnya tak leh jual terumbu karang ni..tapi depa jual jer..ish ish ish

12

Souvenir-souvenir yang terdapat di sini

13

I'm crazy for you - kata monyet tersebut..

14

tembikar kecil kecilan..

14a

Pokok pokok pun banyak..pilih jer pokok apa yang kau suka..

15

Time nak ambik gambar,peniaga duk menempel..mesra sungguh!

16

NN nak beli bunga sepit rambut untuk gepren dia

16a

aku ada beli tembikar ni dua..satu RM5..murah kan?

16b

Binatang pelihraan pun ada kat sini..nak ayam kaa nak arnab kaa ada di jual

18

Dah alang alang ada kat pasar ni kami beli sarapn pagi dan makan kat tepi tepi tu..macam macam kuih ada di jual..mee,bihun nasik lemak,semua ada..

19

yang kuning tu nasik lemak..nasiknya kuning mesti taruk kunyit

19a

Makcik penjual tu duk paksa kami beli kat gerai dia..

20

Mari bersarapan pagi!!

23

Semua khusyuk mengadap makanan

24

Nasik lemak abang bear..tak leh share nanti dia tak kenyang..

25

26

Lepas dah selesai bersarapan kami bergerak ke Destinasi seterusnya..untuk hari ni kami nak berjalan ke TIP OF BORNEO..nak tengok keindahan alam semula jadi kat situ..

(To be continued...ntah bila nak abes daaa...)

*mood berblog agak mengendur sejak dua tiga menjak ni apabila FaceBook mula menguasai diri..

3 comments:

♠ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ♠ said...

ole2 ada lagi tak utk yanie?

hehheheh

Cik Wanie said...

huhuhuhu,
mmg pun,
skg nie FACEBOOK dah mengusai segalanya,
kalau dulu wanie kalau update blog satu hari 4-5 entri,
tapi skg,
nan ado....

hurm,
cantik ar FM chopstik tue,
nampak cute sgt2;)
hihihihihi

Faisal Admar said...

haha sapa yg amik gambar tu beb? ko jd background lak

aku lapar nasi lemak pulak!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails