Followers

Tuesday, March 15, 2011

AUDIT 5S VS TOMYAM UDANG CITARASA ALA THAI

Salam bersiaran kembali..

Bila balik bercuti mood nak kerja memang kurang sikit..tapi kena gagahkan juga..bercuti bercuti juga,Kerja mesti mau jalan..Hari ahad baru ni balik dari percutian di Phuket & Krabi(10-13 Mac 2011),sampai Penang jam 12am..Isnin kerja..Hari ni pula stesen ada audit 5S..As an AJK aku bawak juga lah para auditor jalan jalan pusing stesen.audit ni untuk mendapat persijilan semula 5S..kiranya macam nak renew lah.
A

As usual aku bukan nak cerita pasal audit ni sangat pun.Time lunch tadi bawak auditor pi makan tengahari kat restoran Luar..adat resam kat sini begitu lah..kalau ada auditor mari mesti kena jamu makan best best supaya pemarkahan lebih bermutu..haha..takder lah sampai cenggitu tapi kami lebih senang meraikan tetamu..
A

Plan asal sebenarnya nak bawa auditor makan kat Restoran Pen Mutiara tapi sekarang that restoran tengah renovate..so backup plannya ialah Restoran Tomyam Udang Thai di Jelutong.
A
Yang mengiringi auditor makan ialah GM dan AJK induk 5S stesen
Ok kita go straight lah pada seleksi makanan..Ini ialah KERABU MANGGA.
Ini pula ialah AYAM GAJUS.menu wajib kalau datang ke Restoran ini.
KAILAN IKAN MASIN
SIAKAP MASAK ASAM
SIAKAP STEAM LIMAU
last but not least,TOMYAM SEAFOOD..Overall makanan kat sini memang sedap.

AIR JUS LIMAU SEGAR

Makan sambil sembang dan semua lauk pauk licin..Then balik ke stesen sambung audit..pukul 4 petang tadi Closing meeting dan Alhamdulillah our station mencapai standard yang MPC nak,maka persijilan semula adalah di syorkan..Terima kasih pada semua warga kerja kami yang memberikan kerjasama dalam usaha menuju persijilan ini..

 
*Aku duk nak buat entri pasal trip ke Phuket dan Krabi last week..as usual banyak gambar nak compile dan edit..sabor jer lah yek..Ada boss baru pun still sama jugak macam dulu sebab boss aku still dalam proses nak familiar dengan sistem stesen.so anything pun aku buat semua macam dulu jugak.

2 comments:

eLLy said...

perghhh makan besar!!

Uye Uye said...

maintain marriage is important for married couples , because out there to get married due to his own satisfaction .http://goo.gl/3upRgv

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails