Followers

Wednesday, March 23, 2011

UJIAN TUHAN KEPADA HAMBANYA.AKU REDHA.

Hari isnin baru ni aku cuti.


Masih sempat merasa untuk makan nasi ulam di kampung.dan hari selasa itu aku sudah kembali bekerja..sampai penang jam 12 malam.then sempat tidor dan berehat..sampai Opis macam biasa lah banyak hal nak di uruskan,dan paling best sebab dapat pelepasan balik awal jam 4.30 pm,ada match bola di petang hari.
a

Main bola ni aku tak lah terer mana.in fact,memang tak terer pun.setakat main jer..kalau tengok match bola aku layan lah..tapi match macam ni aku main jugak sebab bukan senang nak main ngan my colleagues yang lain.separuh masa kedua goalkeeper kitorang cedera, takder pilihan lain diorang suh aku jadi goal keeper.nasib tak menyebelahi aku masa tahan bola ibu jari aku tercedera.Kelakar pulak aku rasa.orang main bola biasa injured tang kaki aku tang ibu jari.
a
Habis match aku terus ke klinik makbul..bila doktor tengok kawasan ibu jari kiri yang dah biru dan bengkak terus dia keluarkan surat refer aku ke KPJ Specialist untuk xtray..takut ada bahagian yang patah atau macam mana..aku dah risau takut ada kawasan yang patah.sampai KPJ doktor xtray then dia bagitau hujung ibu jari aku retak dan tulang dislocation..Doktor kata things not that worse.lega lah sikit aku rasa.tapi tengok dalam xtray ni macam takder apa apun..aku tak reti tengok kot.
a

Masa doktor terlibat balut tangan aku,tetiba aku rasa nak muntah dan rasa loya..rasa macam nak pitam pun ya jugak.terus male nuirse tu pimpin aku ke katil suh baring..agak dah gelap mata jugak lah..cek tekanan darah 88/54..jadi low blood pressure..aku takder history low blood,cuma aku cakap kat doktor aku jenis tak boleh sangat dengan environment hospital,tambah pulak panik dengan jari aku macam ni..doktor kata namanya tu Neurogenic Shock.takder apa apa yang serius..
a

Anduh tu doktor bagi sebab nak sokong tangan aku supaya tak bergerak sangat..nak bagi tulang ibu jari betul balik doktor letak kayu apa ntah dalam balutan tu.memang rasa tak selesa nasib baik tak kena simen..so at this time i'm not able to drive so aku call my fren minta tolong datang ambik dan bawak balik kereta aku..Thanks to them..ada lah ubat doktor bagi,antibiotic dan pain killer..Accident happened right.
a

Tadi pagi aku ke KPJ Specialist sebab doktor nak buka balutan dan ganti dengan Thumb Spica ni..alat sokongan ni harganya RM60..tapi style lah sikit pakai macam ni dari berbalut macam malam tadi.sakit tetap sakit,even malam tadi berdenyut denyut sebab aku tak makan painkiller pun..selagi boleh tahan aku tahan.Doakan aku cepat sembuh ya kawan kawan!Ujian tuhan.aku kena Redha.Terima kasih pada teman teman yang memberikan sokongan dan bantuan.appreciate it so much.you know who you are.
a
*Nikmat tuhan hanya dapat dirasa bila ia Hilang..dalam kes ni aku rasa insaf seketika.Baru ibu jari jer tuhan tarik nikmat dah macam macam perkara susah aku nak buat.nak drive tak boleh,nak buka seluar susah,nak pakai kemeja payah,nak pakai kain pelikat pun dah tak reti..sebab sebelah tangan jer ada..Astaghfirullahalazim..

7 comments:

solo molo said...

sem0ga cepat sembuh...
Amin...

norh said...

semoga cepat sembuh eh..

dD Fabulous | sitekateki said...

next time ati2 la yer...so tangan tu jgn la di guna bnyak sangat...biar dia rest dulu...but kalau nak cebok camana tuh???opssssssss...hheee

eLLy said...

Semoga dah tak berdenyut ... ;p

bard. said...

get well soon axim

bard. said...

get well soon axim

Intan ~ Nur Azlina said...

moga cepat sembuh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails