Followers

Saturday, March 5, 2011

WEEKEND GETAWAY : THE SHIP RESTAURANT & HARD ROCK CAFE

Selamat berhujung minggu semua!!

Aku nak share story pasal Dinner malam tadi..Aku ke Batu Feringghi bersama seorang teman untuk menikmati malam minggu setelah penat seminggu bekerja..Bincang punya bincang akhirnya kami decided untuk having dinner di THE SHIP RESTAURANT.This my first time trial.see how it goes.
a

Lokasinya bersebelahan dengan Restoran Tarbush.Nak senang cerita korang cari jer lah signboard macam kat atas ni.Besar gedabak konpem korang nampak lah bila lalu di jalan Batu Feringghi..kat tepi tepi tu ada Night market.Meriah malam minggu.
a

The best steak in Town,they claimed
a

Konsep dalam Restoran ni sebijik macam dalam kapal..yang lagi best dress code waiter dan waitress adalah mengikut dress code macam dalam kapal lah..tapi aku tak snap lah pulak waiter dan waitress tuh..Korang imejin sendirik lah.haha.Suasana Romantikarlo habis dalam kapal ni!
a

Order lah Jus Mangga dan Jus Pineapple..Masa order jus mangga aku dah tanya siap siap dah Air jus mangga from the bottle or from the fruit itself.aku nak yang blend dari Buah mangga.Pelayan wanita tu kata ada so aku tunggu jer lah.skali datang hambik ko.Jus mangga Botol rupanya.apa nak di kato.malas nak order lain dah.Jom tengok apa yang kami makan:
a

Sebagai starter - Salad vegetables
a

Starter Jugak- Butter with Bun
a

Aku bukan minat steak.Tapi melihatkan Tagline this restaurant yang duk kata they served best steak in town,so aku terpanggil untuk Order SIRLOIN STEAK..tapi kena mintak yang well done.kalau ada darah mampuih aku tak sentuh nanti..
a

SHRIMP FRIED RICE - Nasi Goreng Udang ni pun sangat sedap!!tambah tambah makan pulak dengan Sambal Belacan..sedap!Reccomended lah.Udang pun bersepah sepah dalam nasik.likes!!
a

Aku bukan peminat Daging.Tapi bila makan steak ni rasa macam sedap tender dan juicy..memang aku suka lah jugak..bila potong slice by slice rasa macam heaven sebab lembut..rempah steak ni pun serap elok..lazat lah.likes..Kalau korang rajin datang ar sini kalau nak makan steak.hehe sempat lagi promo tuh..
a

Overall aku tak taw nak simpulkan macam mana this restaurant..Sebab banyak lagi seleksi makanan lain.Tapi apa yang kami order ni mabales lah..sedap..kena dengan anak tekak..Dah siap makan,Bayar dan terus menuju ke agenda seterusnya..Agenda seterusnya kami ke Hard Rock Cafe untuk enjoy the Livebands..
a

Kiss me kiss me say that you Love me..
a

Malam tadi punya Livebands sangat lah mengarut dan Crap..they can sing but they look likes lost so many times..Lyric macam tak ingat..macam banyak main main..so tak berapa nak enjoy sangat lah This liveband.But apa apa pun, The night still occupied with something that we want to do..Happy weekend everybody!!
a
*Overnight in Batu Feringghi.

8 comments:

rasp said...

lum pernah gi terjah ship penang...
the steak nampak delicious...
leh lah kot try bebila nanti..

sepul said...

ROMANTIKARLO...ok new words. dulu masa kakak nita duduk kat the reef batu feringhi mmg selalu sangat kami pi batu feringgi. abg nita dulu penah buka tour agent kat depan the ship nih. tapi aku blm pernah masuk lah.

daripada pengalaman aku lah kan... kalo live band indon punya memang skill dan superb. kalo filipins choyyy.

norh said...

la..awat tak tunggu sampai sabtu tu? saya pi berkelah belakang the ship tu.. :P

nikli said...

bestnyer daging ittu

@xiM said...

RASP,

saya bukan peminat daging tapi steak itu sedap!!nanti singgah lah yek kalau berkesempatan..

@xiM said...

SEPUL,

wow..abang ni banyak pengalamn lah..saya suka saya suka..

betul kalau liveband Indon best..aku pi kat HRC bali dan Jakarta memang terbaekkk lah..

actuallty aku stay kat The Reef la malam ni..belakang Hydro Majesty tuh yang naik atas bukit..

@xiM said...

NORH,

tak habaq awai awai kalau tak leh tumpang berkelah sekali..

@xiM said...

NIKLI,

nanti saya bawa kamu makan kat sini nak?saya belanja

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails