Followers

Tuesday, March 29, 2011

ROAD TRIP TO PHUKET & KRABI DAY 2 PART 3 - NIGHTLIFE IN PATONG BEACH

Entri ini merupakan kesinambungan dari this entri.
A
11 MAC 2011
A
Selesai Dinner di Charifa Restaurant,kami pulang ke Hotel semula.Untuk malam ini acara adalah bebas..means to say suka hati lah nak buat apa pun.ikutkan penat aku nak tidor jer tapi rugi lah datang jauh jauh untuk tidor.Lupakan saja soal penat dan mengantuk.mari kita explore Night life di Pantai Patong Phuket ini.
a

Kitorang stay di BANGKOK RESIDENCE HOTEL.rate satu malam paling murah di Patong beach ni-RM200 = 2000 Baht. a bit mahal sebab ni kan kawasan pelancong.so memang diorang kena up gila gila sket.but overall this hotel is nice..recommended lah.
a

View hotel dari depan.
a
Aku decide nak keluar jenjalan sorang sorang jer.actually target aku cuma satu.nak ke Hard Rock Cafe Phuket..nak layan Live Band kejap then nak beli Glass dan T-Shirt..Bila tanya our pemandu pelancong kat mana Hard Rock Cafe dia kata suh naik tuk tuk lah dekat sikit.Tapi aku just nak jalan je lah.jauh pun jauh lah.
a
Di Patong Beach ni ada satu jalan di namakan Bangla Road..Bangla Road ni menjanjikan kehidupan malam yang happening dan meriah.kalau korang nak tengok gelagat orang asing dan tourist yang berbagai bagai sila lah menjamu mata di sepanang jalan ni.Kiri dan kanan jalan semua kelab malam dan bar..bising toksah cerita lah.
a
Just jalan jalan tengok keadaan
a



Jalan jalan sampai Hujung akhirnya tembus ke kawasan pantai..so here i am at Patong Beach..kawasan pantainya tenang aja..kat kawasan sini lah Tsunami melanda tahun 2004 dulu.tapi macam biasalah.manusia ni walau diberi peringatan banyak kali pun tapi tetap senang untuk melupakan Pencipta..Sama-sama lah kita beringat..
a
Mc Donald In Thailand.mesti Ronald tu kena gabung tangan macam tu
a
Masa tengah jalan kaki nampak lah signboard Hard Rock Cafe.Rupanya tak jauh pun..memang boleh sangat berjalan.dalam 15 minit macam tu jer kalau berjalan dari Hotel yang aku menginap.lalu lah di kawasan Holiday Inn dan Marriot
a
Yessss..akhirnya sampai juga aku di sini
a
Hard Rock Cafe Phuket-gambar Gitar wajib ada
a
Gambar ni drebar tuk tuk tolong ambil.dia duk tanya aku nak naik tuk tuk tak last last aku suh dia ambik gambar aku..tapi pakcik tu ok,,very friendly.senyum jer..:)
a


Layan Liveband dalam satu jam
a
Then singgah di Hard Rock Shop..sedikit hampa sebab T-Shirt design yang aku nak takder saiz.aku nak saiz M,yang ada saiz L dan S sahaja..then aku beli design sama macam Hard Rock Hong Kong,gambaq naga.Ok lah.Gelas tidak di lupakan.nak letak dalam rak kaca nanti..:)
a

Gambar depan Hard Rock ni petugas Hard Rock yang ambik.aku nak balik mamat tu pulak baik hati duk offer nak ambik gambar.Terima kasih daun keladi.ada umur kita berjumpa lagi.masa ni jam dah pukul 2 pagi..
a
Yang aku perasan sepanjang duk riki kawasan kat Patong Beach ni banyak juga kedai makanan halal.tapi kebanyakannya macam Indian cuisine dan arab cuisine lah.
a
Perut lapar kembali.nampak satu stall kebab then beli lah satu Chicken kebab.RM10.Boleh la.tapi aku tak suka sangat.nak alas perut ok..:)
a
Then masa dalam perjalanan mak balik Hotel terserempak pulak dengan member member lain duk jenjalan kat area Bangla Road..so pi lah kejap kat diorang sembang sembang dan ambik gambar apa yang patut.apa aku boleh katakan nightlife kat sini memang meriah.lagi dashyat dari Hat yai kot.Pukul 3 lebih aku balik bilik,ingat nak online sebab ada wifi free tapi mata tak larat dah..terus tertidur..
a
*to be continued..

3 comments:

Jiji-Fify said...

nice shots bro!!

Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih
Cari hadiah best untuk yang tersayang?

sepul said...

oh bangla road... wey jalan sorang-sorang time malam2 kat phuket bahaya tak?

Uye Uye said...

maintain marriage is important for married couples , because out there to get married due to his own satisfaction . http://tiny.cc/nwcn3x

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails