Followers

Thursday, March 3, 2011

PERJUMPAAN SECTION : DINNNER & BOWLING

Ok.

To cut it short,aku tak jadi pergi Korea.Malas nak bergimik gimik lagi.The reason why aku tak pergi sebab masa ni sangat tak sesuai, i mean in term of kerja kat opis..This week my new boss baru masuk dan takkan lah tetiba aku nak blah seminggu pi Korea,sapa yang nak hand over kerja kerja kat dia?esok pulak ada event penting kat Opis, Isnin depan ada meeting dan selasa rabu ada workshop di Sunway Hotel Seberang Jaya..So mana sempat nak handle semua tu kalau aku takder..10 dan 11 mac pulak ada Budget Challenge meeting..banyak nak kena setelkan..memang lah orang kata Kerja takkan habis tapi this is the time i have to bear on my responsibility..Utamakan mana yang lebih utama..Berjalan tu lain kali lah.Insya Allah.A bit terkilan tapi nak buat macam mana..aku just tak nak letakkan diri aku dalam difficult situation..So better aku tak pergi.(*sedihnyaaa...)

a

Speaking of Which, malam ni aku ada aturkan satu perjumpaan my section untuk mengalu alu kan kedatangan my new Boss,Encik Megat.See,kalau aku fly pi Korea tengahari tadi this event akan tergendala..Ni lah peluang yang ada for my staff to get to know their new boss well..Kalau kat Opis susah sikit nak bincang hati ke hati.


Yang pakai baju Hitam belah kiri tu lah my New Boss..memang sempoi orangnya..sembang ngan aku pun Gua lu Gua Lu jer..dia kata dah terbiasa macam tu..belasah saja lah..aku tak kesah janji Friendly..hehehee..Banyak lah hal yang dibincangkan dan most important thing is ni macam sessi taaruf, masing masing memperkenalkan diri..Ok lah aku tengok semua macam happy jer since dapat Boss baru..Boss lama tak berapa ok kaa??sendiri mau ingat lah kan.



Tak best la kalau perjumpaan takder makan makan..Just order Nasi Goreng Ayam.Ok lah..tak perlu nak makan yang kompleks kompleks..just makan macam ni pun dah kenyang..after all agenda utama ialah untuk berkumpul satu Section dan bincang hal hal berbangkit..


Nasi Goreng Ayam + Telur mata lembu

Sambil makan sambil lah kami duk soal siasat boss baru..duk tanya lah pasal life dia..yang aku boleh describe: dia ni suka aktiviti luar,Bowling, Golf, Snooker dia minat..malam tadi pun dia duk ajak aku main snooker tapi aku ada hal lain.so tak dapat nak join dia..lagi pun macam segan pulak nak main ngan Boss.
a

Pencuci Mulut kaler Kuning
Agak Rock lah this my new Boss..jenis Friendly dan semua orang dia tegur..sangat berbeza with my ex boss yang dulu..tapi macam biasalah kan,lain orang lain approachnya..minggu ni aku tak bekerja lagi dengan this New Boss..Next week dia cuti seminggu pulak nak uruskan urusan perpindahan..after that lah baru aku tahu what is like to working with him.
a

Ini ialah sebahagian besar Rakan Bahagian aku yang hadir..ada dua orang tak attend sebab sorang balik kampung sorang lagi kerja shift.semua sekali dalam 11 orang..sikit macam ni boleh la nak kawal..easier.Anyway, mari lah kita bekerja as a team..satu Malaysia Rakyat didahulukan pencapaian di utamakan.
a

On the way nak balik Mr.M ajak aku main Bowling pulak kat Megamall Prai Mega Lane..aku pun takder nak buat apa malam ni so layan kan aje lah..dia kata nak ajar aku main bowling.Tapi memang dia minat gila lah ngan bowling..anak dia umur 8 tahun pun dah start traininhg..memang keluarga sukan lah kiranya ni.
a
Patut lah ajak aku main.dia terer rupanya..

Prestasi aku sangat teruk..My boss First Game 152 mata,second game 179..tinggi okeh!!aku second game baru sampai 106..tu pun nasib.average 94 jer aku nyer point..Tapi banyak jugak lah Mr.M bagi tips dan cara nak jaga steps sebelum baling..Lepas ni aku akan jadi terer lah kalau hari hari duk training ngan dia..Then after game kami balik rumah dalam kepanasan!!Boleh pulak Megalane ni aircond rosak..sangat tak Convenience ok.Tak selesa berpeluh peluh.
a
*Apa-apa je lah.aku dah ngantuk ni.Nak tidor..Esok Mr.M nak sarapan pagi di Taman Tun Sardon..aku lah kena bawak dia..Good Nite!!Ruginya lah kan aku tak pi Korea..huhuhu
a

5 comments:

Cikguzam said...

salam Tuan,
Wah bestnye nasi goreng ayam tuuuuuu........ semoga tuan seantiasa bahagia, Amin

norh said...

bagus betul sessi taaruf tu..
bagi sy, bos antara faktor jugak untuk perkembangan kerjaya..

sepul said...

takpa...mungkin ada hikmah takleh pi koria kali ni. don't wori be hepi. u know hepi... hepi hepi

mummysyafie said...

tak jadi ke zim? baru ingat nak etot..hihih..

rasp said...

laaaa tak pi ghupanya....
takpe takpe...
leh kaver balik sbb pi bekfast kat Tmn Tun Sardon....
uwaaaaa akak nye fav. bekfast place tu...
mcm2 adaaaaaaaaaaa....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails